Kenapa baju bawah ke bawah mempunyai gelung kecil di belakang?

Terdapat begitu banyak elemen reka bentuk yang biasa yang kita tidak pernah berfikir dua kali. Karton telur adalah contoh yang baik, atau bagaimana dengan fakta bahawa anda boleh dengan mudah tarik satu tisu keluar dari kotak sekaligus – genius!

Dalam bidang fesyen, anda mungkin tertanya-tanya tentang perbezaan antara “butang” dan “butang ke bawah,” tetapi adakah anda pernah melihat gelung di belakangnya?

Apa yang ADALAH gelung di bahagian belakang baju anda benar-benar untuk?

Jul.31.201700:39

Potongan-potongan kain tambahan ini duduk di mana pleat memenuhi kuk di tengah punggung – tetapi mengapa? Mereka mula-mula muncul pada baju oleh GANT jenama lelaki pada tahun 1960-an dan dinamakan “gelang loker,” kerana mereka telah dibuat untuk mengekalkan kemeja-kemasan pelajar tanpa kedutan di bilik persalinan Ivy League.

Mereka kemudian mengambil lebih banyak kepentingan sebagai sebahagian popular dalam budaya Liga Ivy, yang berfungsi sebagai simbol status hubungan di kampus. Lelaki akan mengeluarkan gelung untuk menunjukkan bahawa mereka telah diambil dan wanita itu, sebagai balasan, akan memakai selendangnya. Mari kita katakan beberapa perkara telah berubah di kampus perguruan sejak itu.

Satu gangguan yang tidak popular pada masa itu akan berlaku apabila wanita muda akan mengetepikan baju yang lelaki mereka suka dengan memakai, menurut seorang wakil di GANT. Gelung yang dijahit dengan ketat akan sering merobek jalur besar dari bahagian belakang baju dan menjadikannya tidak boleh dipakai.

Apa itu poket seluar jeans yang sebenarnya?

Jun.28.201700:37

Syukurlah, kami kini mempunyai Facebook untuk mengisytiharkan status perhubungan jadi terbaik Ahad kami boleh kekal seperti itu. Masa sudah pasti berubah, tetapi reka bentuk baju klasik ini kelihatan seperti di sini untuk kekal.