Kemeja bawah butang RIP: Lihat bagaimana pereka telah merosakkan mereka untuk semua orang

Kami sentiasa mencari tren dan gaya terkini, dan usaha itu membawa kami ke tempat-tempat yang pelik (iaitu jeans lutut jelas atau “sandal kaus kaki”). Kami telah melalui banyak kebelakangan ini, tetapi kami tidak pernah fikir baju akan mengkhianati kami. Bukan puncak juga!

Racked baru-baru ini menerbitkan sekeping tentang semua blaus pelik yang telah memukul pasaran musim bunga ini dan kami benar-benar berpindah dengan betapa gila baju mudah boleh menjadi ketika ditinggalkan di tangan yang salah.

Daripada kepingan pereka mewah hingga penemuan cepat fesyen, nampaknya setiap kedai pakaian menjual versi mereka sendiri “blaus yang dibubar” – dan kami benar-benar bingung dengan trend.

Kakitangan HARI INI bertimbang rasa pada beberapa orang yang paling tidak diingini. Dan ternyata tidak semua orang dengan tegas menentang rupa, sementara ada pasti adalah.

Striped Swing-back Blouse, $ 855, Bergdorf Goodman

Berjalin Swing Back Blouse
Bergdorf Goodman

Pengetua video Sam Okazaki menyentuh baju blaus ini dengan berkata, “Ini kelihatan seperti ‘Bananas di Piyama.'” Setelah melihat kembali pada pertunjukan anak-anak ikonik, kita harus mengatakan … dia tidak salah.

Pisang in Pyjamas, famous pre-school children's television characters, acting on stage
Siapa tahu pisang di Piyama adalah ikon fesyen sedemikian! Alamy Stock

Satu Bahu Top, $ 98, bop

Satu Shoulder Top
bop

Editor Brittany Loggins memilih satu lagi rujukan TV untuk menjelaskan kekeliruan yang dirasakannya mengenai bahagian atas satu bahu putih ini. “Ini kelihatan seperti karya seorang pereka Projek ‘Runway’ yang akan dimulakan.” Kita boleh bayangkan Heidi Klum dengan mengatakan “auf wiedersehen” kepada yang ini.

BERKAITAN: Inilah pandangan mengintip pada 4 tren musim panas yang paling hangat

Korset dengan Detail Knot, $ 58, ASOS

Korset with Knot Detail
ASOS

Petunjuk digital Nicole Mastrangelo mempunyai beberapa kilas balik yang tidak selesa selepas melihat bahagian atas ini. “Ini membawa saya kembali ke sekolah menengah dan milenium awal … dan trend yang tidak disenangi saya bermain.” Dia tidak sendirian! Ia seolah-olah kita semua lebih suka meninggalkan mereka yang kelihatan pada masa lalu.

Ruffled Poplin-Paneled Open-Knit Cotton Top, $ 325, Net-A-Porter

Ruffled Poplin-Paneled Open-Knit Cotton Top
Net-A-Porter

“Ia hanya bencana,” kata editor media sosial, Brooke Sassman. Cukup berkata.

‘Jelas Ibu Lutut-Jeans’: Adakah mereka lutut lebah dalam fesyen?

Mac.15.201702:21

Terbabas Bahu Pinstripe Atas, $ 23, Selamanya 21

Terbuka Bahu Pinstripe Top
Selamanya 21

Ini atas mengejutkan mendapat banyak cinta! Penerbit digital Kelsea Purpura mengakui dia peminat, “Tidak akan berbohong, saya sebenarnya suka yang ini.”

Editor Jordan Muto juga masuk ke dalamnya. “Kaos baju bawah bawah boleh merasa sangat konservatif dan benar-benar sesuatu yang anda pakai hanya ke pejabat,” katanya. “Belakang terbuka dan bahu sejuk memberikan gaya tradisional ini dengan sentuhan moden dan bergaya yang akan saya pakai dengan seluar jeans putih atau seluar jeans denim.”

Asymmetric Striped Top, $ 1290, Saks Fifth Avenue

Asimetri Striped Top
Saks Fifth Avenue

Editorial Ashley Parrish mempunyai satu soalan mudah setelah melihat ini: “Di manakah tangannya?”

Sassman juga merasakan beberapa kejutan stiker selepas mengintip tag harga. “Saya berasa paling tersinggung oleh bahagian asimetrik yang disenaraikan di semata-mata $ 1290, “kata dia.” Saya tidak akan menghabiskan hampir $ 1300 untuk kelihatan seperti saya berpakaian dalam gelap. “

Studio Asimetri Shirt dengan Reben, $ 100, Zara

Studio Asymmetric Shirt with Ribbon
Zara

Loggins terkejut dengan kata laluan terbuka ini, “Seperti, bagaimana anda mengikatnya tepat?” Ini adalah jenis baju yang anda mungkin perlu telefon-a-rakan untuk mendapatkan bantuan sebelum berpakaian. Dan pada ketika itu, adakah ia berbaloi?

Baju Pinstripe Terbuka Bahu, $ 36, Selamanya 21

Terbuka Bahu Pinstripe Shirt
Selamanya 21

Okazaki tidak merasakan butang berstruktur ini dengan lengan terlepas yang dipegang bersama oleh hubungan kecil di bahu. “Ini yang membuat saya tidak selesa,” katanya. Kita tidak menyalahkannya!

Majoriti pejabat itu terkejut dengan koleksi baju pelik secara umum.

BERKAITAN: 3 trend musim bunga, menurut stylist Sarah Jessica Parker

Editor ibu bapa Rebecca Dube mengakui trend ini. “Ini kelihatan seperti apa yang berlaku ketika anak saya berusia 3 tahun menegaskan diri untuk berpakaian sendiri dan melakukan semua butang yang bengkok. ” Tidak Mama, saya melakukannya WELF saya! ” Katanya sambil meniru anak kecilnya yang sangat manis. “Ia lucu pada anak perempuan berusia 3 tahun … jika saya datang untuk bekerja berpakaian seperti ini, saya fikir rakan sekalian saya akan mula merancang intervensi.”

Editor Shane Lou berkongsi sentimen yang sama dengan berkata, “Ini kelihatan seperti hasil akhir dari apa yang akan berlaku jika anak menyelinap ke dalam almari dengan sepasang gunting.”

Bahu sejuk, berkilau, ruffles: Tarik trend fesyen seperti celeb

Mac.10.201704:45

Penyunting makanan Emi Boscamp juga ditimbang. “Saya fikir bahu sejuk adalah buruk,” katanya. “Ini adalah pembekuan bahu / dada / belakang / perut.” Nasib baik, dia menawarkan beberapa alternatif yang mengatakan, “Anda mungkin juga tidak memakai baju. Tidak, tunggu, itu akan menjadi cara lebih lagi boleh diterima. “

Mungkin kita tidak menyedari cara terbaik untuk memakai gaya-gaya yang dibentuk ini. Sesetengah kakitangan benar-benar terbuka kepada trend.

“Saya sebenarnya suka kebanyakan baju ini,” kata Muto. “Walaupun saya tidak 100 peratus yakin saya dapat menarik mereka, saya fikir mereka boleh kelihatan hebat dengan beberapa seluar jeans kurus dan kedua-dua beg sandal, kasut, flat lace atau sepasang stilettos untuk malam. “

Untuk setiap mereka sendiri!