Kecenderungan kecantikan yang paling aneh dan paling indah pada tahun 2016

Apabila datang kepada rambut, solek dan trend kecantikan, 2016 adalah satu doozy.

Ia kelihatan seperti terdapat beberapa kuku seni baru, kit bibir atau gaya rambut yang menyapu internet setiap minggu.

Kecenderungan kecantikan yang hebat pada tahun 2016

Disember.27.201600:47

Daripada yang menakjubkan kepada yang menakutkan, kami telah melengkapkan trend kecantikan teruk sejak tahun lalu, termasuk yang anda sudah terlupa … atau ingin anda boleh melupakan.

1. 100 lapisan trend

Lihat tren kecantikan pelik lapisan solek

20.20.201600:56

Pencinta kecantikan kehilangan minda kolektif apabila trend ini melanda. Bintang YouTube dan personaliti media sosial bereksperimen dengan solek dengan menggunakan lebih daripada 100 lapisan segala-galanya. Sekarang kita tahu apa yang 100 lapisan asas kelihatan (pada asasnya adalah satu waxy finish lurus dari Madame Tussaud) dan bahawa 100 lapisan kuku mengambil lebih dari 12 jam untuk memohon.

2. Mikroblading

Tidak serasi
dengan penyemak imbas anda

Sebelum 2016, kita fikir “microblading” melibatkan skate roller kecil. Sekarang kita tahu itu sebenarnya tatu alis kecil. Salah satu prosedur kecantikan paling hangat pada tahun 2016, microblading melibatkan mengisi dan membentuk kening dengan menarik garis-garis kecil yang kelihatan seperti rambut individu.

BERKAITAN: Apakah microblading? Semua yang anda perlu ketahui

3. Kuku berbulu

Gambar: CND for Libertine Fall/Winter 2016 - Backstage
Jari-jari sukan fuzzy model di pameran fesyen Libertine.
Jennifer Graylock / Getty Images

Apa yang dilakukan seorang gadis apabila dia tidak mampu membeli bulu bulu, tetapi mahu memasukkan tekstur luxe dalam beberapa cara? Lapisan bulu bulu ke kuku beliau, tentu saja! Trend ini bermula semula pada bulan Februari di acara Libertine di New York Fashion Week dan diterima sangat reaksi bercampur-campur dalam talian.

4. Bun menjatuhkan

Ia mungkin telah menjadi tahun rambut “lob” di kalangan selebriti, tetapi wanita di Instagram semua tentang rambut ultra-panjang. Mereka mempamerkan kunci Rapunzel-esque mereka dalam video memukau di mana mereka membiarkan rambut terlepas dari topknot dalam gerakan perlahan untuk mendedahkan trendi glamor.

BERKAITAN: Potong potong! Ini adalah transformasi rambut selebriti terbesar 2016

34 foto

Tayangan slaid

35 gaya rambut pendek yang diilhamkan oleh dos selebriti

Mengambil inspirasi dari selebriti yang tahu bagaimana cara melukis gaya yang lebih pendek – tambah, dapatkan beberapa tip dan teknik gaya dari ahli rambut.

5. Cermin kuku cermin

Cermin Nail Polish
Kuku jadi berkilat, anda boleh menyemak pantulan anda di dalamnya!bornprettystore.com

Matte mempunyai masa sebenar kecantikan pada tahun ini, jadi apabila trend menggilap kuku reflektif ini muncul pada makanan kami, kami terkejut! Kotak polish dan asas yang ditetapkan dari Born Pretty mencipta kesan krom yang melampau yang begitu berkilat, anda mungkin akan dapat memastikan sama ada anda mempunyai makanan di dalam gigi anda.

6. tatu hitam

Membuang tatu yang digunakan untuk berfungsi sebagai cara untuk mengatasi kesilapan atau kesilapan. Tetapi pada tahun 2016, tatu hitam padang menjadi trend dalam hak mereka sendiri.

7. Kuku keju

Jika anda sudah menggigit kuku anda, trend kuku keju ini mungkin memburukkan lagi masalah. Sepanjang musim panas, manicures keju swiss yang sangat realistik menjadi kelihatan saat ini. Daripada semua seni kuku bertema makanan, ini mungkin menjadi kegemaran kami – kami hanya cheesy seperti itu!

8. Bibir Hologram

Hologram lips, Sigma Beauty Lip Switch
Bibir holografik kelihatan seperti tanda pasti masa depan sekarang! Sigma Beauty

Trend kecantikan ini mengambil lip gloss ke tahap yang baru. Gloss bibir hologram berlapis ke atas warna biasa memberikan cahaya yang lebih terang, tanpa cahaya.

RELATED: Senarai Pinterest 100 mendedahkan trend rumah dan gaya yang diharapkan pada 2017

9. Potongan rambut menegak

Teknik rambut viral ini menarik rambut basah lurus ke atas menjadi empat ekor ekor kuda sebelum menancapkan hujung. Walaupun video mungkin baru, teknik ini sebenarnya telah berlaku seketika. Menurut Garren dari penjagaan rambut R + CO, pemotongan menegak adalah apa yang membawa kami gaya popular seperti cut “Rachel” terkenal Jennifer Aniston.

10. bibir bergemerlapan

Kit bulu adalah kemarahan tahun ini, tetapi ada yang menonjol dan memulakan satu trend semua. Makeup artist Pat McGrath’s Labs Lust 004 kit bibir yang dilancarkan pada akhir musim panas dan memulakan gelombang lip glittery kelihatan. Dan sementara penciptaan McGrath adalah asal, mudah untuk meniru rupa di rumah menggunakan gincu kegemaran dan gandum yang dibeli.

RELATED: 11 reka bentuk seni kuku mudah dan cara untuk mencuba sekarang

11. Decik kutikula

View this post on Instagram

✨ #shadownails #blackglasses 🙈👽 #cuticletattoo

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella) on

Trend ini melintasi sempadan antara seni kuku dan seni tubuh dengan cara yang sangat sejuk. Penampilan minimalis memerlukan pelekat untuk dilampirkan hanya pada kutikula dengan cara yang menyerupai cincin sejuk, gelang pertengahan.

12. rambut bercahaya-dalam-gelap

Colorist Guy Tang's neon glow-in-the-dark hair.
Hairist Guy Tang’s neon glow-in-the-dark-rambut.Guy Tang

Rambut bercahaya dalam rambut seperti rambut duyung pada steroid. Tulisan berwarna-warni ini menakjubkan di siang hari, tetapi benar-benar bersinar di bawah cahaya hitam.

BERKAITAN: Pinterest mendedahkan fesyen dan trend kecantikan terhebat 2016: Mata Adele, ikan duyung dan banyak lagi

13. Bibir kristal

Permata bukan hanya untuk jewlery lagi. Trend “bibir kristal” mengambil alih Instagram tahun ini dan ia menakjubkan. Menggunakan warna perhiasan cecair dan metalik, artis solek membuat rupa ajaib yang menyerupai geodes yang terdapat dalam alam semula jadi.

Kami tidak sabar untuk melihat apa yang ada untuk 2017!