Kate Spade’s ‘heartbroken’ father meninggal dunia sehari sebelum pengebumiannya

Kate Spade yang “sakit hati” bapa, Earl F. Brosnahan, Jr., telah meninggal dunia – hanya dua minggu selepas kematian pereka fesyen lewat dan satu hari sebelum pengebumiannya.

Brosnahan, Jr., yang keluarga bernama “Frank,” meninggal Rabu, menurut satu kenyataan keluarga Brosnahan berkongsi dengan NBC News. Dia berusia 89 tahun.

Kate Spade
Kematian Brosnahan Jr datang hanya dua minggu selepas anak perempuan perancang fesyennya, Kate Spade.WireImage

“Kami amat sedih untuk mengumumkan bahawa ayah Katy, Earl F. Brosnahan, Jr. (Frank), meninggal dunia malam pada usia 89 tahun. Dia telah gagal dalam kesihatan dan terluka dalam kematian anak perempuan yang dikasihinya. Dia berada di rumah dan dikelilingi oleh keluarga pada masa berlalu, “kata kenyataan itu.

Ia terus mengatakan bahawa Brosnahan Jr “amat berbangga dengan isterinya, anak-anak dan cucu-cucunya.”

Pemastautin seumur hidup Kansas City, Missouri, Brosnahan, Jr. berkhidmat di Tentera Laut A.S. sebelum lulus dari University of Miami pada tahun 1949. Beliau kembali ke Kansas City untuk bekerja dalam perniagaan pembinaan keluarga. Dia dan isteri pertamanya, June Therese Mullen, telah berkahwin pada tahun 1953 dan mempunyai enam orang anak, termasuk Kate, sebelum bercerai pada tahun 1972.

Dia kemudian berkahwin dengan isteri keduanya, Sandy, yang berada di sisinya ketika dia meninggal dunia.

Brosnahan Jr juga terselamat oleh tiga adik-beradik, seorang kakak, lima anak dan lapan cucu, termasuk bintang “Bintang Puan Maisel” Rachel Brosnahan dan anak perempuan berusia 13 tahun, Frances Beatrix.

Suami Kate Spade mendedahkan perincian perjuangan pribadinya

Jun.07.201803:04

Pada 5 Jun, Kate Spade meninggal dunia akibat bunuh diri di apartmen Park Avenue pada usia 55 tahun.

Pengebumian diadakan untuk pereka tas tangan yang terkenal pada hari Khamis di Gereja Redemptorist Bantuan Lady of Perpetual di Kansas City.

Brosnahan Jr memberitahu Kansas City Star pengebumian anak perempuannya akan berlaku di gereja yang sama di mana datuk neneknya telah berkahwin.

“Saya fikir akan ada orang ramai,” katanya.

Kisah ini merujuk bunuh diri. Sekiranya anda atau seseorang yang anda tahu sedang dalam krisis, hubungi Lifeline Prevention Suicide Nasional A.S. di 800-273-8255, teks TALK ke 741741 atau lawati SpeakingOfSuicide.com/resources untuk sumber tambahan.

Anthony Bourdain dan Kate Spade mempunyai selebriti berkongsi tentang penyakit mental

Jun.11.201802:50