Kami mencuba ‘facial vampire’ dan itu … berdarah

Halloween betul-betul di sekitar sudut, jadi ia seolah-olah masa yang tepat untuk mencuba wajah “muka vampir.”

Peminat Kim Kardashian mungkin ingat dia mencuba muka gila ini beberapa tahun yang lalu dan saya fikir, jika ia cukup baik untuknya, ia cukup baik untuk saya! Dengan pemikiran itu, saya pergi ke Smooth Synergy Cosmedical Spa di New York City.

Kami mencuba ‘facial vampire’ dan itu … berdarah

Oktober.27.201702:08

Rawatan selama 90 minit bermula dengan menggunakan krim numbing berat untuk seluruh muka saya. Kerana ia melibatkan microneedling elektrik dan siri suntikan, krim numbing dimaksudkan untuk meminimumkan ketidakselesaan. Saya terasa dalam beberapa minit!

Walaupun krim itu bekerja sihir, Dr. George Liakeas masuk untuk menarik darah saya. Sebagai kucing yang menakutkan saya, saya adalah satu kumpulan saraf di sekeliling jarum. Saya terpaksa berpaling kerana dia menyuntik suntikan, dan mula merasa pening sebaik sahaja saya melihat berapa banyak darah diperlukan untuk rawatan. (Ia kira-kira 2 auns, yang merasakan lebih seperti galon kepada saya.)

Pontianak facial
Tepat-patut!HARI INI

Sebaik sahaja bahagian keras selesai, saya dapat berehat sedikit manakala Liakeas mengambil darah ke mesin yang berputar, memisahkan plasma yang kaya dengan platelet dari platelet-miskin plasma. Yang pertama adalah ramuan sihir.

Apabila digunakan semasa rawatan, plasma kaya platelet (atau PRP) sepatutnya membantu merangsang pembentukan kolagen baru dan meninggalkan kulit anda berseri.

Dr. Dennis Gross, ahli dermatologi yang berpangkalan di New York dan pengasas garis penjagaan kulit eponim, ragu-ragu mengenai potensi manfaat. “Ia boleh memancarkan kulit sebagai pengisi, tetapi itu sementara,” kata Gross kepada TODAY Style. “Ia tidak diselaraskan antara pejabat dan tidak ada bukti saintifik bahawa ia berfungsi sama sekali.”

Sebaliknya, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di New York, Dr. Sejal Shah, mendapati ia adalah rawatan yang berkesan. “Saya merasakan PRP berkesan untuk peremajaan kulit, dan terdapat kajian yang menunjukkan bahawa ia bermanfaat,” katanya kepada Style TODAY. “Secara amnya, saya dapati beberapa siri rawatan diperlukan untuk melihat penambahbaikan yang ketara.”

Sekiranya ada orang yang berani untuk melakukan ini lagi, tentu saja.

Untuk mendapatkan PRP yang digerudi ke dalam kulit, juruteknik Michele Fleites memohon darah di wajah saya dan menggorengnya menggunakan microneedler elektrik. Sekiranya alat itu menakutkan, anda sepatutnya mendengarnya berdengung. Ia berbunyi seperti sesuatu yang anda dapati di pejabat doktor gigi … dalam filem seram. Terima kebaikan untuk krim numbing! Ia membuat sembilan jarum kecil yang sentiasa membuat saya merasa seperti berus gigi elektrik lembut lembut menggosok darah ke kulit saya.

Pontianak Facial GIF
Adakah saya kelihatan seperti Kim Kardashian lagi?HARI INI

Fleites bekerja dalam patch kecil sehingga dia selesai bahagian microneedling kira-kira 45 minit kemudian. Akhirnya, saya diberi cermin untuk melihat wajah saya yang berwarna darah dan tidak dapat menahan kegembiraan saya kelihatan. Saya pada dasarnya adalah dalam filem “Carrie” di tempat kejadian prom! Untuk menjadikannya lebih dramatik, microneedling itu sendiri boleh meninggalkan wajah anda seolah-olah anda baru saja mendapat luka terbakar yang buruk. Itu pasti ditambah kesannya.

Walaupun melalui kemerahan dan coretan berdarah, saya dapat melihat kulit saya sudah bercahaya. Mungkin ini benar-benar berkesan! Liakeas kembali menggunakan PRP yang terakhir di pipi saya dengan menggunakan siri 30 suntikan kecil. Mereka pastinya tercedera, tetapi dia bekerja dengan cepat sehingga sudah berakhir sebelum saya tahu.

Saya tidur pada malam itu dengan kulit berwarna merah terang, kulit tomato, tetapi pada keesokan harinya, ia telah menyejukkan sesuatu yang kurang menakutkan. Pasukan di Smooth Synergy menyediakan saya dengan mencuci wajah yang menenangkan dan pelembap tugas berat untuk membantu mempercepat proses penyembuhan. Selepas dua hari, kemerahan telah hilang sepenuhnya. Saya masih tersisa dengan sedikit lebam dari suntikan, terutamanya di sekitar rahang perut saya, tetapi telah sembuh sepenuhnya 10 hari kemudian.

Apabila saya kembali ke rutin kecantikan saya yang normal, saya menyedari bahawa kulit saya bersinar dengan cara yang terbaik. Ia terasa plumper, lembut dan sangat licin untuk sentuhan!

Pontianak facial
Satu minggu kemudian, kulit saya bercahaya! HARI INI

Seluruh pengalaman pasti memerlukan keberanian – terutamanya bagi kita yang tidak suka melihat darah – tetapi saya gembira saya menghadapi ketakutan saya. Malah, jika ia bukan untuk tag harga $ 1,350, saya mungkin mencuba lagi. Saya akan pastikan anda tidak pergi ke prom selepas itu.