Inilah sebab mengapa peminat Disney mencari dinding khas di taman untuk gambar

Bubblegum merah jambu, ubat gigi biru dan lumut hijau zamrud mempunyai persamaan?

Jika anda merancang lawatan ke taman Disney, elemen-elemen ini boleh membuat latar belakang yang menarik untuk foto bercuti anda yang seterusnya. Peminat taman Disney yang menyiarkan gambar pakaian mereka, telinga Mickey Mouse dan pengembaraan Disney di akaun Instagram mereka telah bertembung ke pelbagai dinding di sekitar taman tema untuk merakam gambar berwarna-warni untuk beberapa tahun kebelakangan.

Disney walls Instagram accounts
Nicole White of Happily Ever Tees menampakkan dengan Tembok Ungu yang baru dicat, ditemui di Tomorrowland di Kerajaan Magic.Nicole White

Terdapat Bubblegum Wall, yang terdapat di luar angkasa Spaceship Earth di Epcot, Ungu Wall di Tomorrowland di Magic Kingdom dan Fichwa Fellow Wall, yang menunjukkan Mickey Mouse dicat bersama dengan kata Swahili untuk “tersembunyi” berhampiran Harambe Market di Animal Kingdom. Tetapi keajaiban dinding Disney tidak berhenti di sana.

Jill Kaplan, yang menyiarkan mengenai fesyen, solek dan produk kecantikan yang berkaitan dengan Disney di akaun Instagramnya, @disneygirlbeauty, berkata sebagai seorang gadis California Selatan, dia membesar melawat Disneyland dan Walt Disney World. Namun, media sosial yang berpengaruh hanya melihat gambar-gambar dinding yang muncul dalam suapan Instagramnya kira-kira dua tahun yang lalu. Sebaik sahaja dia melihat orang lain menghantar foto dinding mereka, Kaplan pergi memburu tempat foto kegemarannya sendiri.

Jill Kaplan of Disney Girl Beauty poses at Epcot's Bubblegum Wall.
Jill Kaplan dari Disney Girl Beauty menonjol di Bubblegum Wall Epcot.Jill Kaplan

“Apabila saya mula memaparkan pakaian Disney saya di halaman saya, saya menyiasat dinding untuk diri saya sendiri – kebanyakannya di Mickey’s Toontown di Disneyland kerana ia adalah tempat yang unik, tetapi Walt Disney World mempunyai dinding yang berwarna-warni yang menakjubkan,” kata Kaplan kepada gaya TODAY. “Dinding tidak sibuk seperti orang ramai di belakang anda, jadi ia benar-benar membolehkan anda bersinar.”

Oleh itu, apabila Kaplan dan rakan-rakannya mengambil gambar di hadapan dinding Disney, apa yang berlaku seterusnya?

Sebagai tambahan untuk menyiarkan akaun Instagram mereka sendiri, peminat telah membuat akaun Instagram khusus untuk setiap dinding yang ditetapkan. Pengembara Disney hanya menghantar mesej sendiri dengan dinding ke akaun tertentu dan kemudian menunggu foto mereka dihantar.

Megan Branch maintains the Instagram account for Animal Kingdom's You Are Most Beautiful Wall.
Cawangan Megan mengekalkan akaun Instagram untuk Tembok Dinding Paling Cantik Kerajaan Haiwan.Cawangan Megan

Cawangan Megan tinggal di Virginia, tetapi merupakan pemegang pas tahunan Walt Disney World yang mengekalkan akaun Instagram untuk Anda Dinding Paling Cantik, ditemui di Kerajaan Haiwan.

“Apabila saya menghantar gambar dinding saya yang lain ke Instagram, saya melihat Wall Anda Paling Indah tidak mempunyai akaun,” kata Cawangan, menjelaskan bahawa sejak dinding itu adalah kegemarannya dari seluruh perjalanan, dia memutuskan untuk memulakan Instagram di mana peminat lain boleh menghantar foto mereka.

Disney World menawarkan makeovers ‘Character Couture’ dewasa untuk puteri-puteri dewasa

Jul.05.201801:25

Dalam masa lebih setahun, Cawangan telah menerima penghujahan gambar daripada 600 tetamu Disney yang berbeza yang telah mengambil gambar dengan “dindingnya.”

Pentadbir penjagaan kesihatan Florida Gillian Clopton menjalankan akaun Instagram yang agak baru untuk Wall Figment, yang terdapat di dalam perjalanan Perjalanan Imagination di Epcot.

Gillian Clopton recently started an Instagram account for Epcot's Figment Wall.
Gillian Clopton baru-baru ini memulakan akaun Instagram untuk Wall Figures Epcot.Gillian Clopton

“Dinding adalah cara yang menyeronokkan untuk peminat Disney untuk saling berhubungan, baik secara dalam talian dan secara peribadi,” kata Clopton. “Saya menerima beberapa kali penyertaan seminggu – setiap orang yang menyeberangi dinding hanya menyukainya. Tapak kaki ungu yang ditinggalkan di belakang sangat menyenangkan untuk dilihat dan sempurna mewakili sifat nakalnya yang merupakan jantung tarikan keseluruhan.”

Walaupun Walt Disney World atau Disneyland memberi respons kepada permintaan HARI INI untuk komen di dinding, jawatan ke Blog Disney Park menyebut dinding “lokasi foto kegemaran peminat tidak rasmi” yang merupakan “trend yang semakin meningkat di Twitter dan Instagram.”

Dan tidak semestinya dinding yang mendapat perhatian di Disney – Rachel Smith, seorang pelajar kolej di Tennessee, mengekalkan akaun Instagram untuk Magic Kingdom Casting Agency Door, yang terletak di Main Street USA di Magic Kingdom. Smith berkata selain membuat latar belakang foto yang hebat, dinding mempunyai manfaat lain – membantu perniagaan kecil yang diilhami oleh Disney mempromosikan barangan mereka.

Rachel Smith, a Tennessee college student, maintains an Instagram account for the Magic Kingdom Casting Agency Door, found at Magic Kingdom.
Rachel Smith, pelajar kolej Tennessee, mengekalkan akaun Instagram untuk Magic Kingdom Casting Agency Door, yang ditemui di Magic Kingdom.Rachel Smith

“Dinding sangat bagus untuk Disney kecil kerana mereka boleh mendapatkan beberapa gambar comel orang di dinding itu dengan barangan mereka,” kata Smith, yang mengatakan dia mendapat sepuluh atau lebih mesej setiap hari dengan gambar yang diambil di “pintu beliau.”

Bagi Kristen Lens, yang memiliki syarikat pakaian yang diilhamkan oleh Disney, Gray Stuff & Co. dengan suaminya, James, dindingnya menjadikannya seperti orang dalam Disney yang lebih rapat dengan komuniti Instagram melalui akaun @greystuffandco.

Kristen Lens, owner of Grey Stuff and Co., poses with Tomorrowland's Purple Wall.
Kristen Lens, pemilik Gray Stuff and Co., menonjol dengan Tembok Ungu Tomorrowland.Kristen Lens

“Disney biasanya sibuk dan mencari latar belakang yang bersih adalah mustahil,” kata Lens. “Dinding ini sesuai untuk memaparkan telinga, baju dan aksesori lain – mereka membiarkan orang tahu di mana anda berada sambil mengekalkan fokus pada anda dan gaya anda.”

Nicole White, pereka grafik yang mencipta barangan yang diilhamkan oleh Disney di Happily Ever Tees dan sering menyiarkan foto dinding pada @happilyevertees Instagram, bersetuju.

Nicole White poses with the Popsicle Stick Wall, found in Toy Story Land at Hollywood Studios.
Nicole White berpose dengan Wall Stick Popsicle, yang terdapat di Toy Story Land di Hollywood Studios.Nicole White

“Senang sekali ada perkara lain untuk mengambil gambar di taman, tetapi anda mendapat foto untuk Instagram anda yang tidak mempunyai orang di belakang anda,” jelas White. “Banyak orang menghabiskan banyak masa untuk memikirkan apa yang akan mereka pakai dalam perjalanan mereka, jadi mereka akan mempamerkannya dengan dinding yang menyenangkan di belakang mereka – dan itu kelihatan sangat comel pada makanan Insta anda.”

Jika anda ingin mencerahkan makanan Instagram anda sendiri dengan melawat salah satu dinding Disney, berikut adalah beberapa kegemaran di Walt Disney World di Orlando, Florida, dan Disneyland di Anaheim, California.

Walt Disney World / Magic Kingdom:

https://www.instagram.com/p/BmHZrBWg74Y

https://www.instagram.com/p/BltF-Y6gWT_

https://www.instagram.com/p/BkYIJulAqm7

https://www.instagram.com/p/BmgK57mgQde

https://www.instagram.com/p/Bj7dktTH44g

Walt Disney World / Epcot:

View this post on Instagram

The perfect Spaceship Earth Sunday outfit from @sophiesmama426

A post shared by Blueberry Wall (@blueberrywallphotos) on

https://www.instagram.com/p/Blg-hv1A37F

Walt Disney World / Hollywood Studios:

Walt Disney World / Animal Kingdom:

View this post on Instagram

Goals #MossWall #VisitPandora

A post shared by Moss Wall (@themossywall) on

https://www.instagram.com/p/BlioJHCAWfT

Disneyland:

https://www.instagram.com/p/BlWhfKHgu55

https://www.instagram.com/p/Bl8ZFtOgkAi

Pengembaraan Disney di California:

https://www.instagram.com/p/BjvfAFUHNB4

View this post on Instagram

Incredible!

A post shared by BuzzWingWall (@buzzwingwall) on

https://www.instagram.com/p/BmTsKBYguqx