Ini lipat dan gantung gantung akan mendapatkan almari anda teratur dalam beberapa minit

Apakah tempat paling mudah untuk memulakan pembersihan? Almari anda.

Kita semua bersalah membiarkan pakaian kita bertumpu, tetapi trik ini tidak ada kaitan dengan pembersihan atau melepaskan beberapa barangan kegemaran anda (iaitu muzik kepada telinga kami!). Malah, hanya menukar cara anda melipat atau menggantung item boleh membuat semua perbezaan.

Bagaimana untuk menggantung, melipat dan menyimpan apa sahaja

Januari.18.201604:51

Pakar gaya hidup Elizabeth Mayhew berkongsi helah terbaiknya untuk melipat dan menggantung barang-barang rumit yang menyebabkan sakit kepala terbesar. Sesetengahnya bukan sahaja kesakitan, tetapi juga mengambil terlalu banyak ruang di meja rias dan pakaian kami (seperti baju sejuk dan seluar pendek chunky). Hacks ini sangat mudah, kami akan terkejut jika anda pernah kembali ke kaedah asal anda. Anda boleh berterima kasih kepada kami kemudian.

BERKAITAN: Cara melipat baju dalam 2 saat, dan memenangi hari dobi selama-lamanya

Bagaimana untuk melipat baju sejuk

Tinggal organized: How to fold a chunky sweater
Samantha Okazaki / TODAY

Sekiranya anda mengalami kekacauan terperangkap setiap kali anda melipat baju anda, kami merasakan kesakitan anda. Hanya mengubah cara anda lipat dapat menyelesaikan masalah ini sekali dan untuk semua. Mayhew berkongsi cara menyimpan rekaan sweater itu, dengan sempurna.

Bagaimana untuk melipat baju baju

Tinggal organized: How to fold a dress shirt
Samantha Okazaki / TODAY

Jika ia melipat baju baju yang telah anda kecewa, kami mempunyai hack yang sebenarnya tidak rumit kerana ia kelihatan. Trik cepat dan mudah Mayhew melibatkan penggunaan majalah untuk mendapatkan liputan yang sangat rumit, seperti jabatan. Dia memberikan kami sudu dalam pos ini.

Bagaimana untuk menggantung seluar tanpa lipatan

Tinggal organized: How to hang your pants
Samantha Okazaki / TODAY

Bagi mereka yang tidak dapat berdiri apabila seluar mereka berkilat dan berkerut di lutut, Mayhew juga mempunyai masalah untuk itu. Dia berkongsi helah gantung yang mudah yang anda sukai dalam siaran ini.

Bagaimana untuk menggantung seluar supaya mereka tidak melepaskan penyangkut itu

Tinggal organized: How to hang your pants
Samantha Okazaki / TODAY

Apabila ia datang ke seluar, tidak ada yang lebih mengecewakan daripada mencari seluar baru yang disetrika di lantai setelah tergelincir penyangkut. Walaupun ia mungkin ada kaitan dengan jenis penyangkut, tidak perlu pergi ping; hanya ubah cara anda menggantungnya. Mayhew menunjukkan kepada kita cara menguasai seluar hangat yang sempurna, di sini.

Kami tidak akan terkejut jika anda mula memamerkan almari anda pada kali berikutnya anda mempunyai pelawat!

BERKAITAN: Cara membuat almari kapsul (dan memudahkan hidup anda)

Bolehkah ‘almari kapsul’ mengubah hidup anda dengan mengecilkan almari?

19.2.201505:06