Ini 7 alat rambut yang diluluskan ahli membantu menjaga keriting mencari yang terbaik

Sebagai seorang wanita yang berambut keriting, ia kerap merasakan terdapat hanya dua pilihan untuk rambut saya: pukulan kering itu lurus, atau biarkan ia berjalan liar.

Peranti tidak boleh menjadi sebahagian daripada rutin setiap wanita, terutamanya jika dia pengering udara yang keras. Tetapi jika anda suka dengan rupa semula jadi anda, ada beberapa teknologi yang boleh membantu rambut kerinting kelihatan terbaik.

Rambut keriting boleh memerlukan banyak penjagaan kerana ia cenderung mengeringkan lebih cepat daripada helai striker. Gegelung membuatnya lebih sukar bagi minyak semulajadi dari kulit kepala untuk mengedarkan seluruh rambut. Oleh itu, topeng rambut, minyak dan perapi dalam dapat menjadi penting untuk menjaga kesihatan.

Terdapat peranti tertentu yang boleh membantu juga. Oleh itu, TODAY Style meminta beberapa ahli stylists untuk memecahkan peranti yang mereka cadangkan untuk pelanggan berambut keriting.

Hot Tools Professional Ceramic Titanium Curling Iron, $ 36, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Hot Tools keramik titanium keriting profesional keramik

$ 36Amazon

Untuk memberikan rambut anda sedikit oomph, pertimbangkan untuk mengepam perkara dengan alat yang panas. “Separuh inci untuk besi lencong satu inci [hebat] untuk hari-hari anda hanya mahu menendang keriting anda,” kata artis Redken, Jillian Bono. “Mereka benar-benar hebat untuk menggantikan rupa rambut keriting anda dan menjadikan keriting keriting sedikit lebih terperinci dan masih kelihatan semula jadi.”

Besar Gigi Detangle Comb, $ 6, Amazon

Gigi besar meluruskan sikat

$ 6Amazon

Dan satu perkara semua kanak perempuan keriting perlu, terutamanya jika mereka menggunakan alat panas? “Sikat gigi yang luas,” kata Bono. “Keperluan.”

Kerajaan Kecantikan Besar Rambut 2-dalam-1 dan Steamer Muka, $ 73, Amazon

Kingdom Beauty besar 2-in-1 rambut dan pengukus wajah

$ 73Amazon

“Untuk gadis-gadis keriting, penyesuaian adalah kunci,” kata hairstylist selebriti Kendall Dorsey, yang kliennya termasuk Nicki Minaj, Cardi B dan Yara Shahidi. “Melabur dalam pengukus rambut di rumah untuk benar-benar mendapatkan pekerjaan!” keriting bukannya mengeringkan mereka dengan cara pengeringan haba cenderung.

Dyson Supersonic Hair Dryer, $ 473, Amazon

Dyson pengering rambut supersonik

$ 473Amazon

“Untuk pergi, tiada apa-apa yang menimpa pengering Dyson dengan peresap,” kata Dorsey. “Ini akan membantu menentukan keriting dan jemuran jemur.” Pengering Dyson dikenali untuk motornya, yang direka untuk mengeringkan rambut dengan sangat cepat.

Berkaitan: 11 pengering rambut besar yang tidak akan merosakkan rambut atau dompet anda

Dyson Diffuser, $ 94, Amazon

Penyebar Dyson

$ 94Amazon

Penyuap bekerja untuk menjaga keriting yang kelihatan seperti keriting, bukannya kekacauan keriting yang sering dicipta apabila anda meletupkan mereka dengan panas.

Conair Pro Styler Bonnet Hair Dryer, $ 34 (biasanya $ 47), Amazon

Conair Pro Styler pengering rambut bonet

$ 34Amazon

Rambut Blowdrying boleh menjadi latihan lengan (diakui meletihkan), tetapi kanak-kanak perempuan kerinting mempunyai pilihan yang tidak akan membakar trisep. “Untuk menetapkan dan benar-benar mentakrifkan tekstur, tiada apa-apa yang mengetatkan pengering meja di rumah,” kata Dorsey. Bahagian yang terbaik? Tangannya benar-benar bebas untuk melakukan solek, membaca buku atau mendapatkan kerja yang dilakukan.

VOLOOM Classic Volumizing Hair Iron, $ 130, Amazon

VOLOOM classic hair volumizing iron

$ 130Amazon

“Saya suka besi volumizing VOLOOM untuk rambut kerinting,” kata ahli fesyen selebriti Felix Fischer, yang bekerja dengan selebriti seperti Jennifer Lopez dan Kate Winslet. “Ia membantu mengelakkan ‘segi tiga’ yang ditakuti melihat banyak wanita berambut keriting perlu berurusan. Keindahan VOLOOM adalah ia membolehkan anda mensasarkan kelantangan pada akar, jadi segitiga anda mendapat rupa yang lebih seimbang. “