Heels untuk bayi? Syarikat mempertahankan produk kontroversi mereka

Kami tahu bahawa bayi tidak boleh berjalan, sudah tentu, tetapi kami menegaskan meletakkannya dalam kasut kecil kerana mereka hanya begitu menggemaskan. A little loafer kecil atau sandal itty-bitty cukup untuk menghantar mana-mana kanak-kanak-kekasih ke dalam kegilaan bergelora – dan bahkan tidak dapat kita bermula pada kasut mini itu. Tetapi satu syarikat mengambil kasut bayi ke tahap yang baru dan beberapa ibu bapa tidak masuk ke dalamnya.

Syarikat yang berpangkalan di Pennsylvania, Pee Wee Pumps, mula menjual kasut bertumit tinggi untuk bayi pada tahun 2014 yang menggambarkan bahawa “mereka seperti pasang pasangan ibu kegemaran hanya dalam saiz kecil.”

Pee Wee Pumps Baby High Heels
Adakah ini tumit “Diva” comel atau menyeramkan?Pee Wee Pumps

Kasut, yang runcit untuk $ 10, datang dalam pelbagai warna (termasuk cetak harimau dan zebra) dan nama-nama cutesy, seperti “Diva” atau “Pretty in Pink.”

Jenama baru-baru ini telah dibakar selepas kumpulan menonton berasaskan U.K yang menyiarkan mengenai produk tersebut. Artikel itu menerima banyak komen dari ibu bapa yang bersangkutan, dengan tindak balas dari “Apakah ini lelucon?” untuk kebimbangan mengenai seksual kanak-kanak atau kesan fizikal pada kaki yang kecil dan berkembang.

Seorang ibu bapa juga mengandaikan bahawa semua gadis ingin tumit, menulis, “Ibu tidak mempunyai sepasang pam kegemaran. Saya mempunyai sepasang kasut hiking.” sentuh!

Tentera Laut Lama menarik baju kontroversial, demi seni

31 Dis.201501:16

Pengasas Pee Wee Pump, Michele Holbrook bertindak balas terhadap kebimbangan bahawa kasut mungkin tidak selamat memberitahu HARI INI, “Kasut itu sebenarnya diperbuat daripada kapas. Mereka adalah kasut buatan lembut … mereka sebenarnya tidak lebih daripada selipar . “

Dia juga menjelaskan bahawa tumit runtuh sehingga tidak ada bahaya untuk kaki bayi. Syarikat itu hanya menjadikan mereka untuk bayi yang berumur kurang dari 6 bulan kerana tidak dimaksudkan untuk dipakai oleh mana-mana anak usia berjalan.

Bagi tuntutan bahawa kasut seksualkan bayi, Holbrook berkata, “Anda meletakkan terlalu banyak pemikiran ke dalamnya dan ya ia akan menjadi isu, tetapi benar-benar dalam skema besar perkara, apabila ia semua bermuara kepadanya, ia hanya satu foto prop. “

BERKAITAN: Anak perempuan Ice-T batu dengan ikat kepala dan kasut tumit tinggi

Dia terus mengatakan bahawa hasrat itu tidak pernah menyinggung perasaan atau mengganggu sesiapa – jadi harapannya adalah bahawa orang mengambil langkah kembali dan mendapat ketawa yang baik daripadanya.

Walaupun tindak balas tegarnya kuat, ibu bapa lain mengatakan mereka memahami niat awal Holbrook. “Mereka benar-benar comel,” tulis satu peninjau di Amazon. “Mereka dibuat dengan baik dan kesnya mereka dimasukkan ke dalamnya.”

BERKAITAN: Bayi biker? Garis pakaian kanak-kanak memberikan tatu penuh lengan untuk kanak-kanak

Jadi sama ada anda suka kasut atau membenci mereka – anda tidak bersendirian.