H & M akhirnya menetapkan masalah utama ini dengan saiz wanita

Jika anda pernah membeli seluar jeans di H & M (atau baju atau bra atau, apa-apa, untuk perkara itu), anda mungkin tahu bahawa saiz wanita mereka tidak masuk akal. Bilik persalinan mereka secara bersejarah menjadi tidak jauh dari medan perang, semata-mata kerana ia adalah mustahil untuk mengetahui apa saiz pakaian anda dalam apa-apa artikel pakaian. Di dalam almari peribadi saya, saya mempunyai pakaian H & M dalam setiap saiz dari 2 hingga 10 – masing-masing, entah bagaimana, sesuai.

Kedai Sweden telah bersyukur – atau patut kita katakan, akhirnya – memutuskan untuk mengemas kini struktur ukuran untuk menjadi lebih mencerminkan seluruh industri. Pakaian di kedai H & M kini menanggung tag hang yang dibaca, “Anda telah bertanya, kami telah mendengar! Kami mengubah saiz kami. Cuba pada item ini untuk mencari saiz anda, “seperti yang ditemui Racked baru-baru ini.

Jadi, apa sebenarnya maksudnya?

Fikirkan anda adalah medium saiz? Begitu juga 31 wanita ini, kerana saiz pakaian tidak masuk akal

Mac.30.201801:49

“H & M di Amerika Syarikat akan mengemas kini struktur saiz mereka untuk pelanggan wanita bermula dengan produk Summer and Fall 2018 baru,” kata seorang jurucakap jenama kepada TODAY Style, sambil menambah bahawa ini akan menjejaskan lokasi UK, AS, Kanada, Mexico dan Colombia . “Kami sentiasa mahu mendengar pelanggan kami dan maklum balas mereka. Peningkatan baru akan lebih sejajar dengan standard saiz Amerika Utara dan landskap runcit pasaran. “

Jenama pertama mula membuat perubahan ini pada akhir 2017 untuk koleksi H & M Dibahagikan, apabila mereka mengemas kini saiz XS-XXL mereka dengan satu sisihan piawai (bermaksud bahawa jika anda digunakan untuk menjadi medium, anda kini kecil) dan menambah saiz XXS untuk membuat perbezaan, jurucakap itu mengesahkan. Tahap seterusnya akan membuat perubahan semacam yang sama dalam saiz bernombor – jadi jika anda pada asalnya saiz 12, anda kini akan menjadi 10.

Ini mungkin kelihatan seperti langkah ke arah yang betul – dan pasti akan membuat lawatan ke bilik persalinan sedikit kurang dramatik – tetapi ada yang merasa tidak mencukupi, terutamanya ketika datang ke inklusi. Jenama itu menjadi tajuk utama pada tahun 2016 untuk model pengecoran plus Ashley Graham dalam kempen mereka tanpa membawa pakaian bersaiz plus di kedai.

“Malangnya, usaha H & M untuk menyesuaikan saiz mereka telah terlepas tanda. Memberi saiz 12 pakaian saiz 10 tag hanya membantu saiz-14 wanita yang kini boleh masuk ke dalam 12, “Lauren Chan, editor fesyen dan bekas model bersaiz plus” memberitahu HARI INI. “Lebih penting lagi, ia menghantar mesej yang mempunyai bilangan yang lebih kecil di bahagian dalam pakaian anda lebih baik dan boleh membahayakan diri sendiri.” Dia menyatakan bahawa jenama itu mengatakan bahawa mereka sedang mengembangkan beberapa inti gaya koleksi hingga saiz 18 di laman web mereka, tetapi tertanya-tanya kenapa usaha ini belum diletakkan di kedai mereka.

Wakil H & M berkata tawaran bersaiz plus mereka akan termasuk saiz 26 di kedai terpilih dan di HM.com bergerak ke hadapan.

Couture pergi curvy: Bertemu wanita yang mencipta jenama untuk semua saiz wanita

17.17.201703:52

Walaupun H & M belum cukup di sana, Chan telah melihat kemajuan yang dipuji dari jenama lain yang berpatutan. “Asos menetapkan contoh yang baik untuk saiz yang inklusif dengan cepat,” katanya. “Seperti yang saya katakan, laman web mereka mempunyai 3,675 pilihan saiz ditambah – kebanyakan mereka kira-kira sebagai bergaya seperti yang anda dapat dalam saiz yang lebih besar – berbanding dengan 239 H & M. Dan mereka baru-baru ini membuat berita untuk menggunakan model gambar yang tidak ditarik balik.”

Mencari sepasang seluar jeans yang sebenarnya sesuai dengan anda di H & M (iaitu, jika mereka membawa saiz anda) kini mungkin memerlukan sedikit meneka rawak, tetapi ia turut menyoroti satu pelajaran penting.

“Ingat bahawa nombor pada pakaian anda tidak menentukan anda,” kata Chan. “Potong tag sialan jika perlu!”

Loading...