Gwyneth Paltrow: ‘Saya sepatutnya memakai bra’ untuk 2002 Oscar

Tidak pernah terlambat untuk meminta maaf.

Gwyneth Paltrow menawarkan fesyennya mea culpa minggu ini, mengakui dia sepatutnya menggayakan beberapa gaun Oscarnya sedikit berbeza.

“Calvin Klein [saya memakai pada tahun 2000] adalah pakaian yang baik tapi bukan bahan Oscars, saya memilih kerana saya mahu kehilangan tahun itu,” kata aktres itu dalam laman web GOOP yang diposting pada hari Khamis. “Juga, gothic Alexander McQueen yang saya pakai beberapa tahun kemudian, ada beberapa isu, saya masih suka pakaian itu sendiri tetapi saya sepatutnya memakai bra dan saya sepatutnya hanya mempunyai rambut yang berpasir yang mudah dan kurang solek. telah bekerja seperti yang saya mahu – sedikit punk di Oscars. “

Jubah Alexander McQueen yang terkenal dipanggil segala-galanya dari “goth getup” yang kurang memuaskan, dengan “bencana fesyen” menjadi “pakaian terburuk yang pernah ada”.

“Pelakon itu tidak pernah cuba menutupi Alexander McQueen dan penekanan eyeliner yang mesti dipinjam dari Margot Tenenbaum,” tulis Weekly Entertainment mengenai gaun itu.

Pereka akhir, bagaimanapun, tidak bersetuju. “Dia kelihatan luar biasa,” kata Alexander McQueen, menurut Stylebistro. Gaun itu tidak lama lagi akan dibentangkan di pameran “PUNK: Chaos to Couture” Muzium Metropolitan yang akan datang di New York City.

Terlalu revealing? Actress Gwyneth Paltrow regrets how she styled her Alexander McQueen dress in 2002.
Terlalu mendedahkan? Pelakon Gwyneth Paltrow menyesal bagaimana dia memakai pakaian Alexander McQueen pada tahun 2002.Vince Bucci / Hari ini
Gwyneth Paltrow, wearing Calvin Klein, arrives at the 72nd Annual Academy Awards, on March 26, 2000 in Los Angeles, CA.
Gwyneth Paltrow, memakai Calvin Klein, tiba di Anugerah Akademi Tahunan ke-72, pada 26 Mac 2000 di Los Angeles, CA.David McNew / Hari ini

Menjadi nama pada senarai yang paling berpakaian Oscars tidak pernah mudah – satu pelajaran yang pernah dipetik Oscar pemenang Anne Hathaway minggu lalu.

Gaun Prada merah muda pudar “Les Miserables” dikritik kerana dart yang ditayangkan dengan sayangnya, yang dengan cepat menjadi pembicaraan tentang Twitterverse, walaupun memberi inspirasi kepada akaun Twitter yang mengejek (jawatan sampel termasuk: “Saya sejuk. memakai permaidani merah? “). Orang lain memanggil pakaian “perky,” “Paltrow-esque” dan “meninggalkan sedikit imaginasi,” semua perkara yang boleh dilihat sebagai baik … atau buruk.

Pelakon Anne Hathaway, in Prada, poses at the Oscars on Feb. 24 in Los Angeles.
Pelakon Anne Hathaway, di Prada, menonjol di Oscars pada 24 Februari di Los Angeles. John Shearer / Today

Dalam undian fesyen TODAY.com Oscar kami, pakaian Hathaway berada di tempat kedua terakhir, dengan pemilihan Dior Jennifer Lawrence yang datang pertama.

Lebih dari TODAY:

Les Nipplerables? Pakaian Hathaway menarik perhatian

Jennifer Lawrence di iklan Dior ‘Photoped’: ‘Tidak kelihatan seperti saya sama sekali’