DIY blowout anda: Stylist menumpahkan cara untuk menjimatkan wang pada rambut anda

Stylist selebriti Ted Gibson dihentikan oleh HARI INI pada hari Selasa untuk berkongsi rahsia untuk rambut yang hebat – tanpa menghabiskan banyak wang.

Gunakan bulu babi: Rahsia teratas dari senarai rambut

Jun.03.201404:09

DIY blowout anda!
Walaupun semburan salun adalah luar biasa, ada cara mudah untuk mendapatkan blowout di rumah: 

 • Anda perlu semburan semburan pengeringan yang baik – cari semburan yang mengatakan mereka akan menambah kelantangan dan bersinar dan mempunyai pelindung haba dan UV. Semburlah ini sepanjang rambut anda semasa basah. 
 • Rahsia ini akan bermula dengan jari anda. Tarik mereka melalui rambut anda, bermula pada akar, dan menembak haba di akar semasa memegang rambut taut. Dapatkan rambut anda sekitar 75 peratus kering menggunakan kaedah ini. Kemudian, ambil bahagian dalam cara yang anda inginkan.
 • Salah satu kesilapan besar wanita membuat di pukulan di rumah mereka adalah bahawa bahagian mereka terlalu besar, menyebabkan rambut rata. Apabila pukulan pengeringan, tumpukan pada bahagian ½ inci inci. 
 • Di salun, kebanyakan penipu meniup rambut kering menggunakan bulu babi dan berus nilon bulat, tetapi kaedah ini memerlukan amalan dan kemahiran. Sekiranya anda tidak selesa menggunakan berus bulat, gunakan berus babi dan berus nilon. Bulu babi memberikan badan yang hebat dan bersinar rambut. Elakkan menggunakan berus logam apabila meniup pengering rambut anda – logam itu terlalu cepat dan boleh merosakkan rambut anda. 
 • Ambil satu bahagian rambut, tahan pengering anda dengan mengendalikan kira-kira 3 inci dari kepala anda, dan tamparan kering semasa memberus dengan berus dayung. 
 • Sekali seksyen anda kering, curl rambut di roller Velcro. Lakukan ini kepada seluruh kepala anda. 
 • Sebaik sahaja anda selesai dan rambut anda sejuk, lepaskan penggelek dan ringan dengan jari anda. Putar kepala anda terbalik, gosokkannya sedikit, dan semburkan dengan semburan semburan ringan, fleksibel. Keluarkan kepala anda dan anda akan mendapati anda telah memberi diri anda suntikan kualiti salun seksi di rumah.
mengeringkan
Pastikan anda memegang pengering anda dengan mengendalikan kira-kira 3 inci dari kepala anda.Hari ini

Potong bangsamu sendiri
Bangs adalah seksi dan bergaya dan mana-mana penjagaan wanita memakai mereka, tetapi mereka memerlukan sedikit penyelenggaraan. Untuk menjimatkan wang di antara lawatan salon, inilah cara untuk memangkas bangs di rumah:

 • Pastikan rambut anda 100 peratus kering. Sekiranya anda memotongnya semasa basah, paha anda akan menyusut apabila rambut kering. 
 • Pastikan anda memotong bang dari “iris ke iris” – dari atas iris mata kiri anda ke atas iris di sebelah kanan mata anda. Ikut garis-garis bahawa pendandan rambut anda sudah ditubuhkan pada pemotongan awal. 
 • Potong bang menegak, memegang gunting anda dan memotong ke dalam bang. Ini akan membolehkan rambut anda mempunyai kelebihan yang lebih lembut berbanding dengan kelebihannya yang tajam dan tajam. 
 • Pastikan anda tidak mengambil hujung gunting anda terlalu jauh ke atas anda, simpannya di hujung dan klip ke panjang yang anda inginkan. Ambil masa anda. 
 • Pastikan anda menggunakan gunting kecil supaya anda boleh mempunyai lebih banyak kawalan.

Petua kliping dan garis rambut yang lebih mantap untuk lelaki
Bagi lelaki, lawatan ke tukang gunting itu benar-benar boleh ditambah – sesetengah lelaki perlu membuat lawatan setiap minggu. Untuk mengekalkan rupa yang bersih di antara kunjungan tukang gunting, inilah cara meluruskan rambut anda di rumah:

 • Anda akan memerlukan T-trimmer. Bilah T ini sesuai untuk memotong di sekitar telinga, belakang leher, pinggang, janggut dan kumis. Untuk bermula, anda akan memastikan rambut anda 100 peratus kering, jika tidak, anda boleh menyebabkan perapi anda berkarat. 
 • Apabila menggunakan trimmer, penting untuk memahami pembinaan bilah. Bilah mempunyai dua bahagian: bilah pegun dan pisau mudah alih. Bilah pegun mengangkat rambut seperti sikat, manakala bilah mudah alih bergerak ke belakang dan sebagainya, memotong gunting suka. Ia adalah mustahak bahawa bilah pegun sedang bernafas pada kulit sementara penggunting bergerak dalam gerakan menaik, mencukur tunggul di bahagian leher dan pinggang. 
 • Untuk membuat garis untuk mengimbangi pinggang, pasang garis rambut belakang, atau pasangkan pada dahi dan kawasan kuil, tahan klip dengan pisau yang menghadap ke kulit, perlahan-lahan sentuh kulit dengan bilah dan tarik terus ke belakang sama sudut anda menyentuh kulit. 
 • Teruskan dengan penggunting dalam gerakan menaik. Membuat garis dan menyeret dalam gerakan ke bawah akan menyebabkan pisau cukur membakar, mencubit atau menggigit kulit, atau lelasan. Ini akan menjadi hasil bilah mudah alih yang datang bersentuhan dengan kulit pada masa yang sama dengan bilah pegun. 
Lelaki's liner
Pastikan anda memotong rambut ke arah rambut tumbuh. Pemotongan terhadap bijirin boleh menyebabkan rambut membengkak, membakar cukur, atau kerengsaan umum. Hari ini

Sentuh akar anda
Mencari colorist yang hebat seperti mencari emas, namun lawatan ke salun itu pasti dapat menambah. Walaupun yang terbaik untuk mempunyai profesional mahir melakukan kemuncak dan warna yang luas, mudah untuk menjimatkan wang dari salon dengan melakukan sentuhan root yang mudah di rumah.

 • Untuk mencari warna kedai ubat anda, anda perlu tahu “tahap” anda dan nada. “Anda akan mendapati tahap anda pada skala 1-10, dengan 1 ialah warna paling gelap, paling gelap dan tahap 10 yang berwarna terang berwarna terang. Lihatlah gambar-gambar di dalam kotak untuk mencari tahap yang paling sesuai dengan anda.
 • Anda akan mahu memadankan nada anda, yang akan menjadi hangat, sejuk atau neutral. Cara tipu daya untuk mencari nada anda adalah untuk memikirkan pakaian – jika anda melihat yang terbaik dalam nada permata seperti blues, hijau, ungu atau merah jambu, maka anda “sejuk”. Jika nada bumi seperti kuning, oren atau coklat kelihatan lebih baik, maka anda “hangat.” Neutrals kelihatan hebat dalam segala-galanya dan boleh pergi sama ada apabila memilih nada. Apabila anda membuat keputusan mengenai warna yang anda kehendaki, temui nada yang satu warna lebih ringan di dalam kotak, kerana formula ini cenderung untuk pewarna rambut lebih gelap dari yang dijanjikan.
 • Sebaik sahaja anda telah membeli sentuhan root anda dan bersedia untuk memohon, pastikan anda melakukan ujian helai sebelum memohon seluruh kepala anda. Dengan cara ini anda akan dapat memastikan bahawa warna yang anda beli adalah yang betul.
 • Apabila anda sudah bersedia untuk memohon, pastikan anda memakai sesuatu yang anda tidak takut untuk mendapatkan kotor dan memakai sarung tangan plastik. Bahagikan rambut menjadi empat bahagian, ke bawah tengah dan dari telinga ke telinga. Pin setiap bahagian dengan klip rambut plastik.
 • Sapukan jeli petroleum di sepanjang garis rambut anda untuk mengelakkan pewarna dari kulit anda. Campurkan warna seperti petunjuk di kotak. Unclip salah satu bahagian depan dan, dengan menggunakan berus, gunakan warna secara merata di sekitar perimeter bahagian dari akar hingga ke titik di mana warna diproses bermula. Anda akan mahu beberapa pertindihan. Jangan urut ke kulit kepala anda. Gunakan tip aplikator untuk bekerja dalam panel 1 inci. 
 • Flip rambut ke atas dan guna warna ke bahagian baru ini. Ulangi separuh sehingga semua akar dalam bahagian itu dilindungi. Re-clip rambut tepu, kemudian ulangi pada baki tiga bahagian. 
 • Gunakan sebarang warna yang tersisa daripada botol. Biarkan selama lima minit. Bilas rambut dengan teliti di pancuran dengan air suam hingga air bersih. 
 • Keadaan mengikut arah pakej (kebanyakan kit datang dengan perapi). 
Root touch-ups
Pastikan untuk melakukan ujian helai sebelum memohon. Dengan cara ini, anda akan dapat memastikan bahawa warna yang anda beli adalah yang betul.Hari ini