Dakwat Olimpik! 17 tatu inspirasi yang kita lihat di Rio

Pingat bukanlah satu-satunya aksesori Olympians yang meminati hari ini. Kami telah melihat beberapa manicure yang sangat keren dan seni kuku sejak Sukan Rio bermula dan sekarang, kami mempunyai aspek lain yang bergaya untuk mencari: tatu.

Sebagai atlet, badan mereka mungkin instrumen mereka yang paling penting, tetapi itu tidak bererti mereka tidak boleh menambah beberapa seni dengan dakwat inspirasi. Berikut adalah 17 patung emas yang layak dipamerkan di Rio.

1. Becky Downie, Great Britain, gimnastik

Rebecca Downie
Rebecca Downie dari Great Britain bersaing pada keseimbangan pada Hari 4 Sukan Olimpik Rio 2016 pada 9 Ogos.Lars Baron / Getty Images

Siapa kata pergelangan kaki anda tidak boleh diakses pada balok? Nampaknya tidak ada cara yang lebih baik untuk memamerkan cincin Olimpik anda.

Downie juga mengetweet semula buku lali yang baru tatted untuk memperingati pembukaan permainan.

“Sedikit kemarin,” dia merakamkan foto itu.

BERKAITAN: Bagaimana atlet mengelakkan wedgies? Dan lebih banyak soalan Olimpik yang anda ketahui

2. Alice Mizzau, Itali, berenang

https://www.instagram.com/p/BElo2agrNVX

Apabila perenang Itali Alice Mizzau mengumumkan bahawa dia akan kembali ke pertandingan tahun ini, dia berkongsi gambar Instagram cincin Olimpiknya, menulis, “Conquistato il Pass per la mia seconda Olimpiade! ❤️ 4×200, passo successivo! ?? “

Diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, itu bermakna, “Menawan Pas untuk Sukan Olimpik kedua saya! 4×200. Kami terus bekerja untuk langkah seterusnya!”

Lihat imej yang lebih menakjubkan dari Olimpik Rio

Ogos.18.201600:26

3. Cao Shuo, China, trek dan lapangan

Cao Shuo
Satu tatu digambarkan di belakang Cao Shuo dari China ketika dia bersaing.Reuters

Cao Shuo, seorang atlet litar China yang mengkhususkan diri dalam lompat triple, dengan bangganya memakai petikan yang mengilhami di belakangnya yang berbunyi, “Tidak ada yang mustahil untuk hati yang bersedia.”

Kami bersetuju!

4. Dana Vollmer, Amerika Syarikat, berenang

Dana Vollmer
Dana Vollmer dari Amerika Syarikat, Alicia Coutts dari Australia, Missy Franklin dari Amerika Syarikat, Leisel Jones dari Australia, Allison Schmitt dari Amerika Syarikat dan Emily Seebohm dari Australia mengucapkan tahniah kepada satu sama lain selepas Relay Medley 4x100m Wanita pada Hari ke 8 London Sukan Olimpik 2012.Al Bello / Getty Images

Cincin kembali lagi … kali ini, mereka sebenarnya ada di belakang seseorang.

Pemenang pingat emas empat kali (dan ibu baru) Dana Vollmer membolehkan cincin Olimpik memuncak dari belakang baju renang Team USA ketika mengucapkan tahniah kepada rakan sepasukannya di Rio.

BERKAITAN: 9 rawatan kecantikan Brazil yang kami ambil dari Rio

5. Federica Pellegrini, Itali, berenang

Federica Pellegrini
Federica Pellegrini dari Itali menyampaikan peminat sebelum bersaing dalam Piala Renang Antarabangsa ‘Sette Colli’ di Stadio del Nuoto pada 25 Jun di Rom.Paolo Bruno / Getty Images

Pingat emas berusia 28 tahun itu mempunyai sembilan tatu, tetapi salah satu yang paling ketara ialah tengkorak di lengan kanannya, tepat di bawah siku.

6. Inika McPherson, Amerika Syarikat, trek dan lapangan

Inika McPherson
Inika McPherson dari Amerika Syarikat bersiap untuk melompat tinggi wanita.Reuters

Inika McPherson, semua orang bintang Texas, mempunyai sejumlah 27 tatu dan sentiasa mudah dilihat di lompat tinggi.

Walaupun perkataan “Bella” ditulis di bahagian depan lehernya adalah sentimen manis, dia berkata kegemarannya adalah burung hantu di bahagian belakang lehernya yang membuatnya sangat terbang dari semua jumper tinggi.

Dia memberitahu SPIKES bahawa burung mewakili mesej bahawa, “Hidup bergerak, dan anda harus sabar untuk masa depan.”

7. Irina Sazonova, Iceland, gimnastik

Irina Sazonova
Gambar yang diambil pada 4 Ogos menunjukkan tatu cincin Olimpik di Iceland Irina Sazonova semasa sesi latihan menjelang Sukan Olimpik 2016 Rio.AFP – Getty Images

Kami mencintai gimnastik kelahiran Rusia, Irina Sazonova yang mengagumkan tato Rio. Ini kejutan yang sempurna di bawah ekor ekornya yang comel.

RELATED: 11 Reka bentuk seni kuku Olimpik yang layak mendapat pingat emas

8. Jessica Quintino, Brazil, bola baling

Jessica Quintino
Jessica Quintino dari Brazil dilihat pada pertandingan antara Angola dan Brazil pada Hari 7 Sukan Olimpik Rio 2016.Lars Baron / Getty Images

https://www.instagram.com/p/BDx7uZJCaG0

Pemain bola baling Brazil Jessica Quintino suka memamerkan tatu berharga Mickey dan Minnie Mouse di belakang bicepnya – dan kami tidak menyalahkannya! Ini boleh mengambil emas untuk tatu cutest mereka semua.

9. Kerri Walsh Jennings, Amerika Syarikat, bola tampar pantai

Kerri Walsh
Kerri Walsh Jennings dari Amerika Syarikat meraikan titik semasa perlawanan pingat gangsa Wanita Volleyball Beach melawan Larissa Franca Maestrini dan Talita Rocha dari Brazil.Quinn Rooney / Getty Images

Ia adalah “ke infiniti dan seterusnya” untuk fenomena bola tampar pantai dan pingat emas tiga kali Kerri Walsh-Jennings. Pemain bola tampar pantai yang paling dihiasi dalam sejarah Olimpik mempunyai simbol infiniti hanya di atas garis bikininya.

Lihatlah pada imej yang tidak dapat dilupakan dari HARI INI di Sukan Olimpik

15.1.201500:31

10. Khatuna Lorig, Amerika Syarikat, memanah

Khatuna Lorig archery
Khatuna Lorig dari Amerika Syarikat mengambil matlamat semasa pusingan pusingan individu wanita pada Sukan Olimpik 2008 di Beijing, China.Jeff Gross / Getty Images

Begitu banyak cincin Olimpik, begitu sedikit masa.

Kemahiran pasukan pemanah Pasukan Amerika Khatuna Lorig langsung dari “Permainan Kelaparan” (dia mengajar Jennifer Lawrence sukan itu, selepas semua), dan tato nya cincin di lengannya menangkap semangat Olimpiade yang benar. Sejak 1992, beliau telah mewakili pelbagai negara dalam pertandingan termasuk Amerika Syarikat dan Georgia.

11. Luisa Peters, Kepulauan Cook, angkat berat

Luisa Peters
Luisa Peters dari Kepulauan Cook mengangkat pada 14 Ogos di Rio de Janeiro, Brazil.Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Luisa Peters adalah salah satu pemberat berat yang sengit, dan cincin Olimpik pada bisepnya yang mengagumkan bukanlah jenaka.

12. Missy Franklin, Amerika Syarikat, berenang

Missy Franklin
Missy Franklin memaparkan potret pada Sidang Kemuncak Media Amerika Syarikat 2016 di The Beverly Hilton Hotel pada 7 Mac.Sean M. Haffey / Getty Images

Salah satu perenang kegemaran Amerika, Missy Franklin, akhirnya memamerkan cincin Olimpiknya dalam pertandingan tahun ini.

Sekarang berusia 20 tahun, Franklin dijadikan pengecualian ketika dia masuk kembali pada 2012 pada usia 16 tahun (syarat umur adalah 18 tahun, walaupun dengan izin orang tua).

Kami menggali tweet ini dari empat tahun yang lalu, di mana Franklin teruja menunjukkan pengakuan baru (dan kekal )nya cinta untuk sukannya.

13. Monika Brzostek, Poland, bola tampar pantai

Monika Brzostek
Monika Brzostek dari Poland bersaing dalam perlawanan seri utama menentang Republik Czech pada 26 Februari di Maceio, Brazil.Alexandre Schneider / Getty Images

Brzostek memilih salah satu kata yang paling disayangi sepanjang masa – mengingatkan kita untuk merebut hari kedua-dua di dalam dan di luar mahkamah. Bercakap tentang motivasi 24/7!

BERKAITAN: Bagaimana Kerri Walsh Jennings dan April Ross kekal sihat dan selamat di bawah sinar matahari

14. Salwan Jasim Abbood, Iraq, angkat besi

Salwan Jasim Abbood Abbood
Salwan Jasim Abbood, Iraq memakai tatu angkat berat Olimpik Rio kerana dia bersaing dalam acara lelaki di Olimpik Musim Panas 2016 di Rio de Janeiro, Brazil.Mike Groll / AP

Sekiranya foto ini tidak membuktikan bahawa Abbood layak mendapat cincin Olimpik dan barbel tato di atas bicep mega kuatnya, kita tidak tahu apa yang.

15. Serena Williams, Amerika Syarikat, tenis

Serena Williams
Tatu jantung Serena Williams dilihat antara perlawanan menentang Dominika Cibulkova dari Slovakia pada 25 Mac 2013 di Key Biscayne, Florida.Al Bello / Getty Images

Tato jantung yang sangat comel di bahagian belakang leher Serena Williams pantas mendapat LOVE yang serius. (Lihat apa yang kita lakukan di sana?)

16. Svetlana Kuznetsova, Rusia, tenis

Svetlana Kuznetsova
Svetlana Kuznetsova dari Rusia menjaringkan gol semasa perlawanan pusingan ketiga wanita menentang Johanna Konta dari Great Britain pada hari ke-4 Sukan Olimpik 2016 Rio.Cameron Spencer / Getty Images

Tatu Kuznetsova membuktikan bahawa dia bermaksud perniagaan di mahkamah. Dakwat di sebalik bicepnya berbunyi, “Sakit tidak membunuh saya, saya membunuh kesakitan.”

Pertimbangkan kami secara terperikan.

17. Vanessa Ferrari, Gimnast, Itali

Vanessa Ferrari
Vanessa Ferrari dari Itali tampil untuk menamatkan pertandingan akhir wanita di gimnastik pada Olimpik Musim Panas 2016 di Rio de Janeiro, Brazil.David Goldman / AP

Ferrari, yang dianggap sebagai jurulatih terbaik Itali sepanjang masa selepas memperoleh emas sekitar 10 tahun lalu di Kejohanan Dunia 2006, memberi penghormatan kepada krafnya dengan satu set cincin di bahagian belakang lehernya. Rio mungkin pertandingan antarabangsa yang terakhir, tetapi semangat Olimpiknya selama-lamanya diabadikan.