Dakota Johnson belajar trik mascara genius ini daripada nenek Tippi Hedren

Rutin kecantikan Dakota Johnson tidak begitu rumit seperti yang anda fikirkan. Malah, dia tidak perlu melihat petua terbaik dan paling mudah.

Pelakon “Fifty Shades of Gray” memberitahu Glamour bahawa neneknya, pelakon terkenal Tippi Hedren, mengajarnya cara yang lebih berkesan untuk memohon maskara. Ia sangat mudah, tetapi itu sebahagian besar rayuannya.

The genius mascara trick Dakota Johnson learned from her grandma
Tippi Hedren membintangi filem thriller Alfred Hitchcock “The Birds” pada tahun 1963.Getty Images

“Dia menonton saya meletakkan maskara saya sekali dan memberitahu saya bahawa jika anda memegang cermin turun rendah dan meletakkan maskara sambil melihat ke bawah, anda akan mendapat liputan yang paling banyak daripada yang berdasarkan bulu mata kepada tip,” Johnson, 27 , berkata. “Dan sudah tentu dia betul!”

Dakota Johnson, Tippi Hedren, Melanie Griffith
Dakota Johnson, Tippy Hedren dan Melanie Griffith.Jordan Strauss / AP

Sederhana seperti itu: Lihat sahaja apabila anda memohon untuk mengelakkan mendapatkan maskara di seluruh kelopak mata yang baru-baru ini dan untuk mendapatkan jumlah dan liputan yang paling banyak. Dan jika anda ingin mencuba helah ini untuk diri sendiri, periksa mascaras kedai ubat yang seniman selebriti bersumpah dengan.

Dakota Johnson: ‘Lima puluh Shades Darker’ mengandungi penghormatan mengejutkan kepada ibu saya

Feb.01.201705:51

Pelakon, anak perempuan Melanie Griffith dan Don Johnson, juga tetap segar dengan menjaga hal-hal yang minimum. “Saya benar-benar mempunyai rutin yang paling mudah: saya mencuci muka saya pada waktu pagi dan pada waktu malam, kemudian melembapkan, pada siang hari saya menambah pelindung matahari,” katanya..

“Saya tidak memakai solek jika saya tidak perlu. Apabila saya pergi ke suatu tempat, saya akan menggunakan sedikit penyembur, warna bibir, dan maskara.”