Christie Brinkley, 63, berkongsi rahsia anti penuaannya – dan mereka begitu mudah

Sekiranya benar-benar adalah air mancur belia, kami pasti pasti Christie Brinkley adalah pelawat biasa.

Supermodel berusia 63 tahun, yang baru-baru ini muncul dalam isu pakaian renang Sukan Illustrated, nampaknya telah berhenti penuaan sama sekali, walaupun dia menegaskan ia tidak mengucapkan terima kasih kepada ramuan sihir atau apa-apa seperti itu.

Gambar: Sports Illustrated Swimsuit 2017 NYC Launch Event, Christie Brinkley
Christie Brinkley menghadiri acara melancarkan Sukan Illustration 2017 NYC pada 16 Februari 2017 di New York City.Getty Images for Sports Illustrated

Dalam wawancara baru dengan Forbes, Brinkley kredit sains untuk penampilannya yang baik, mendedahkan apa yang dilakukannya dalam hidupnya sendiri untuk meletupkan proses penuaan.

Jadi, apakah cara-cara itu?

Makan sihat

Ya, itu satu yang kita dengar banyak tetapi sangat penting ia berulang. Brinkley, seorang vegetarian, adalah penasihat untuk makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Dia juga makan “diet pelangi di mana anda mengisi plat anda dengan seberapa banyak warna yang anda boleh supaya anda mendapat pelbagai anti-oksidan.”

Dan ya, permen datang dalam pelbagai warna tetapi itu bukan apa yang dia maksudkan. Itulah peraturan pemakanan Brinkley yang lain: Elakkan bahan buatan atau tidak diketahui, tambah gula, tepung putih yang diproses dan garam berlebihan.

Jadilah optimis

Terdapat faedah kesihatan yang terbukti secara saintifik untuk tersenyum, jadi teruskan dan kilat putih-putih seperti mutiara seperti Brinkley.

Dan apabila melihat ke arah yang cerah, sentiasa cuba lakukannya. Menjadi positif akan secara semulajadi mengangkat sudut bibir anda, dan yang tidak menemui wajah gembira yang menarik?

Pakai pelindung matahari

Brinkley berkeras memakai SPF. Malah, barisan penjagaan kulitnya Christie Brinkley Authentic Skincare mempunyai banyak produk yang melindungi terhadap kesan-kesan berbahaya matahari. Moto beliau? “Jangan panggil, sebaliknya.”

Jadi, sapu pada beberapa bronzer, pakai pakaian yang meningkatkan warna kulit anda dan selamatkan diri dari sinar-sinar yang menua.

Minum banyak air

Brinkley berkata apabila dia minum banyak air, dia berasa lebih baik. H2O juga mempunyai manfaat saintifik untuk kulit anda. Itu kerana tidak mendapat cukup “boleh menyebabkan kulit anda menjadi kering, lebih ketat, berkaki panjang, kurang berdaya tahan dan lebih cenderung berkerut,” menurut Universiti Wisconsin.

Kekalkan aktif

“Kuncinya adalah mencampurkan perkara, mengekalkan pelbagai, mengintegrasikan senaman ke dalam rutinitas harian anda dan membuat keseronokan bersenam,” kata Brinkley. Duduk masih boleh membawa kepada kenaikan berat badan dan masalah kesihatan yang lain, supaya dapat bergerak.

Hei, jika ia bermakna kita akan melihat 10 tahun lebih muda – kita akan melakukannya!