Bersihkan perbuatan anda! Sabun terbaik semua semulajadi

Mengalami masalah dengan mengekalkan dunia yang mesra alam dan mesra alam kita? Biarkan saya menjadi panduan anda! Dari semua solek semula jadi yang terbaik dalam seluar jeans eko sedar, saya akan menguji dan mengkaji semula produk dan rawatan yang terbaik untuk anda dan planet.

Saya tidak tahu tentang anda, tetapi saya mengambil mandi dan mandi untuk satu sebab utama: untuk mendapatkan bersih. (Sebab sekunder: untuk berehat, mengurangkan tekanan dan menolak blok penulis.) Tetapi jika anda membedah sabun rata atau membasuh satu sudu teh yang mencuci badan yang popular, anda mungkin akan dapati beberapa bahan yang sangat tidak berguna – detergen yang keras , pengawet sintetik, warna buatan dan wangian, minyak mineral berminyak, walaupun lemak haiwan. Betapa bersihnya itu?

Seperti semua produk penjagaan diri – Saya mula terdengar seperti rekod yang patah, tetapi saya tidak boleh berhenti … Saya tidak boleh berhenti! – adalah penting untuk membaca label pada bar sabun atau botol basuh sebelum anda memutuskan untuk membawa pulang dengan anda. Bahan-bahan harus sama ada a) sangat mudah untuk diuraikan; b) disertakan dengan penjelasan yang jelas; c) semua di atas. Dan apabila ping untuk sabun, cari dua bendera merah yang paling umum:

  • Parabens (bahan pengawet yang berasaskan petroleum): Bahan-bahan toksik ini sering menyelinap ke dalam produk yang paling “alami”. Mereka boleh (longgar) menyamar dengan penambahan awalan seperti “propyl” dan “butyl.” Parabens telah dikaitkan dengan kanser payudara, gangguan kesuburan dan kerengsaan kulit – dari gatal-gatal yang ringan hingga pucat dan melepuh.
  • Sodium lauryl sulfate dan propylene glycol (surfactants petroleum): Bahan-bahan sintetik ini sering digunakan sebagai bahan berbuih untuk menghasilkan lather yang berbulu dalam sabun dan syampu. Mereka telah disambungkan ke kerengsaan kulit dan, lebih menjengkelkan, untuk mengganggu struktur kulit untuk membolehkan penembusan yang lebih dalam racun lain.

Untuk menghormati pembersihan yang benar – dengan sabun, scrub dan cuci badan yang dibuat hanya dari bahan-bahan yang berasal dari alam semula jadi – saya menyampaikan Anugerah Sabun GreenDay All-Natural tahunan pertama (sama seperti Golden Globes Ahad, pemenang tidak semestinya hadir untuk menerima anugerah mereka. Hidup di dalam bilik mandi anda satu hari akan mendapat ganjaran yang cukup).

Dan pemenang adalah:

kiri / msnbc / Seksyen / TVNews / Pertunjukan hari ini / Fesyen dan kecantikan / Arkib / 2007 / Disember / drbronners.jpg128028000left # 000000http: //media1.s-nbcnews.com

Sabun cecair Dr. Bronner dalam lavender, drbronnner.com

1Pfalsefalse

Sabun Cuci Dr. Bronner untuk mencuci badan yang terbaik.

Sekiranya anda mempunyai telefon yang boleh menyemak e-mel, mencari restoran Itali tempatan dan mengatur perhimpunan bulanan anda, mengapa anda tidak juga menggunakan cuci badan yang juga boleh diletakkan sebagai pencuci pinggan sabun, syampu dan pencuci pakaian? Dr Bronner adalah pembersih berbilang tugas utama. Dibuat dari kelapa organik, minyak zaitun, rami dan minyak jojoba, sabun tanpa embel-embel telah menjadi ruji dari perkhemahan yang ditetapkan selama bertahun-tahun (satu botol kecil merangkumi banyak tanah), tetapi semakin banyak jalan masuk ke dalam rumah-rumah itu yang ada apa-apa tetapi di luar rumah. Walaupun selamat untuk digunakan untuk membersihkan rumah dan di mana-mana bahagian badan anda (termasuk rambut, kaki dan muka), sabun cair berfungsi dengan sebaik-baiknya sebagai mencuci badan harian yang sangat berkesan. Amaran: Peppermint sangat pepperminty. Saya berpaling kepada lavender (dibuat dengan minyak pati organik) apabila saya memerlukan rehat dari pudar yang sejuk.

Runner mencuci badan:Mencuci badan Organik Avalon dalam rosemary, lavender atau lemon.

Pangea Organics untuk bar terbaik sabun.

Saya pasti melakukan sesuatu yang tepat pada musim cuti ini, kerana saya tidak menerima satu, tetapi dua bar besar sabun Pangea Organics. Walaupun Pangea telah menjadi salah satu syarikat penjagaan badan kegemaran saya selama bertahun-tahun, dan saya tahu dengan tepat di mana untuk membeli produk mereka di seluruh bandar saya, saya masih meluangkan lebih banyak masa ingin seseorang membelinya untuk saya kemudian benar-benar membeli mereka sendiri. Tahun ini, seorang kawan yang hebat (dan bijak) memberi saya bar Dhyana (dibuat dengan kacang kedelai organik, kelapa, dan minyak kacang merah dan ditambah dengan minyak pati cengkeh, pain Kanada, bijaksana dan lavendin) dan bar Damiana Tea Lavender Aphrodisia (sama minyak ditambah damiana teh dan minyak pati Perancis lavender dan nilam). Ini adalah pengalaman sabun – hanya cuba mandi selama lima minit (walaupun, tentu saja, ia adalah perkara yang paling menyedihkan).

Pelari sabun bar:Blooming Lotus – semak kapur kelapa atau sudu lemur.

Shea Terra Organics untuk menggosok badan yang terbaik.

Yum. Itu benar-benar satu-satunya keterangan yang berlaku untuk scrub garam Laut Mati yang semulajadi, yang merosakkan, Shea Terra. Selain menggunakan bahan-bahan yang lazat (secara harfiah: bourbon, kacang vanila dan ekstrak bakar-gula dalam bungkus Bourbon Vanilla dan minyak biji delima dan biji jambu merah jambu di dalam gelas Pink Guava Pomegranate), Shea Terra juga menggabungkan bahan-bahan asli dari Tanzania, Maghribi, Afrika Selatan dan Mozambique. Ia cukup menarik untuk menggosok dengan Kentang Afrika, Mangga Mango dan Butter Shea Afrika Timur.

Runner scrub badan:Gula biji-adas benih bersama Kesejahteraan Kolektif.

Marisa Belger adalah penulis dan editor dengan pengalaman lebih daripada 10 tahun yang meliputi kesihatan dan kesejahteraan. Beliau adalah pengasas pengasas Lime.com, sebuah syarikat media pelbagai guna yang mengkhususkan diri dalam kesihatan, kesejahteraan dan kehidupan yang mampan. Marisa juga bekerjasama dengan Josh Dorfman mengenai “The Lazy Environmentalist” (Stewart, Tabori, dan Chang), panduan komprehensif untuk kehidupan hijau yang mudah dan bergaya.

Sila ambil perhatian: Marisa Belger dan TODAYshow.com juga tidak diberi pampasan oleh pengilang atau wakil mereka atas komen atau pemilihan produk yang dikaji dalam ruangan ini.