Bergerak, pengantin! Mandi ‘Bro-dal’ meraikan pengantin lelaki

Dengan musim musim panas datang musim perkahwinan, dan itu bermakna bulan penuh dengan pertunangan, perkahwinan, bujang dan parti bachelorette dan pancuran pengantin. Tahun ini, senarai perayaan hanya mendapat sedikit lagi dengan trend baru yang meraikan pengantin lelaki di seluruh negara. (Maaf, pengantin perempuan!)

Manshowers: Berputar dude-centric pada mandi bayi tradisional

Jul.14.201502:36

Selamat datang ke pancuran mandi “bro-dal”. Ia hanya seperti yang dikatakan: Bermain di pancuran pengantin, tetapi memberi tumpuan kepada suami yang akan menjadi suami.

Sebelum anda mengerang, penyokong mengatakan ini adalah peluang bagi pengantin lelaki untuk merayakan dengan rakan dan keluarga tanpa kekacauan pesta bujang liar yang stereotaip.

Lauren Zaser / Justine Zwiebel / BuzzFeed Life

“Parti bujang dan mandi adalah dua perkara yang berbeza,” Rachel Wilkerson Miller, editor gaya hidup di Buzzfeed, yang baru-baru ini melontarkan dua kali mandi untuk para rakan sekerja yang dijelaskan kepada TODAY.com. “Jika anda tidak mahu ibu dan rakan sekerja anda melihat penari telanjang dengan anda, ini adalah satu lagi cara untuk diraikan. Mandi adalah sepatutnya menjadi titik permulaan perayaan.”

Setelah menulis tentang perkahwinan untuk beberapa waktu sekarang, Miller menjelaskan bahawa dia sering mendengar ahli keluarga pengantin lelaki yang ingin menyertai perayaan di luar perkahwinan yang sebenarnya.

“Pengantin sedang mencari cara untuk mendapatkan lebih banyak pernikahan, dan sekarang dengan lebih banyak pasangan gay yang sudah berkahwin, ahli keluarga ingin terlibat. Hujan adalah cara untuk mengadakan perhimpunan di sekitar pasangan itu dan berkata, ‘kami sangat gembira ini, ‘”kata Miller.

Adam Clemens, ejen harta tanah di Connecticut, tidak tahu ada perkara sedemikian – sehinggalah dia mendapati dirinya di dua bilik mandi yang berbeza dalam beberapa minggu antara satu sama lain.

Adam Clemens friend Brandon was shocked by his surprise
Rakan Adam Clemens Brandon terkejut dengan kejutan “bro-dal” mandi.Adam Clemens

Clemens menerima panggilan daripada rakan perniagaan rakannya, Brandon, mengarahkannya untuk muncul di tempat jam gembira yang popular dan menyimpannya sebagai rahsia. Dalam beberapa minit kedatangan Brandon, rakan sekerjanya keluar membawa beg glittery diisi dengan hadiah seperti tong wiski dan secara rasmi “mandi lelaki.”

Kemudian, beberapa minggu kemudian, rakan sekerja Clemens sendiri mengejutkannya dengan cara yang sama. Ketika dia berkumpul dengan kakitangan untuk mesyuarat mingguan, seorang kolega tiba-tiba berjalan dengan beg beruban yang penuh dengan sijil hadiah ke restoran kegemarannya.

Adam Clemens celebrated his upcoming nuptials with co-workers at his
Adam Clemens meraikan perjumpaannya yang akan datang dengan rakan sekerja di “mandi lelaki” nya.Adam Clemens

“Ia sangat lucu kerana semua yang kita pilih untuk pendaftaran adalah untuk perkara-perkara seperti memasak, yang isteri saya menikmati, tetapi tidak ada untuk lelaki,” Clemens, yang kini berkahwin, memberitahu TODAY.com.

Dia menambah, “Mereka membawa saya beg bergemerlapan dan segala-galanya, tetapi ia adalah kemas kerana semuanya ditujukan kepada saya.

Kembali ke Buzzfeed, Miller dan beberapa rakan sekerja memutuskan untuk merancang mandi bro-dal yang bertemakan untuk dua rakan sekerja yang sedang berkahwin.

Bagi Ahmed, mereka mendarat dengan tema lelaki sahaja-peniaga.

“Ketika kami melakukan brainstorming, petugas pengacau datang, ia lidah di pipi dan lelaki yang agresif. Ia menyuarakan keseronokan di pesta itu biasanya menjadi jenis jantina,” kata Miller..

Ia termasuk berputar-putar bermain di tropical berkemah tradisional seperti s’mores dip, jagung bakar, bir dan campuran jejak. Dan seperti kebanyakan pancuran pengantin, terdapat permainan. Fikirkan janggut menghias dan tatu sementara funky yang mendapat semangat tema.

Lauren Zaser / BuzzFeed Life

Parti kedua ialah mandi pasangan bersama untuk Tommy dan Matt, yang akan berkahwin pada tahun ini. Untuk mandi ini, pasukan itu pergi dengan tema superhero, khususnya “Dark Knight” dari francais Batman.

Mereka mencipta parti koktail yang canggih dengan sentuhan halus dari unsur-unsur yang diilhamkan oleh Gotham seperti aksen logam, Batmobiles dan teka-teki bandaraya 3D yang disembur untuk menyamai skema warna. Tema superhero bahkan dilanjutkan ke koktail dengan menu minuman berdasarkan karakter.

Lauren Zaser / Justine Zwiebel / BuzzFeed Life

Walaupun Miller mengakui ia mengambil masa untuk merancang semua butiran kecil, dia juga menyebutkan bahawa sesiapa sahaja boleh membuang mandi “bro-dal”. Ia tidak perlu menelan belanja lebih daripada biasa. Contohnya, pihak peniaga, secara khusus direka bentuk untuk menjadi berpatutan.

Bagi Clemens, dia berharap dapat melihat lebih banyak pihak di masa depan.

“Sudah tentu ia adalah satu cara untuk mengakui apa yang sedang berlaku. Mereka benar-benar melakukannya seperti anda akan berkahwin dan ini adalah perkara lelaki,” kata Clemens.