Berapa kaki dalam gambar ini? Ilusi optik remaja menyebabkan perdebatan

Berapa kaki dalam gambar ini?

Orang ramai melakukan pengambilan dua kali ganda atas ilusi optik yang baru-baru ini menjadi virus.

Ini semua bermula apabila Marisol Villanueva, 18, yang tinggal di Granada, Sepanyol, telah melancarkan selfie pantas pakaiannya pada hari itu: baju besar dan sepasang seluar trek hitam.

Nampaknya mudah, tetapi ramai orang di Twitter menganggap jalur di celana itu adalah jurang antara kakinya, mendedahkan lantai luar putih di latar belakang. Dan orang tidak dapat mengatasinya.

Pos Villanueva telah mendapat lebih daripada 40,000 suka dan beratus-ratus komen dari orang-orang yang menimbang di mana mereka melihat: satu kaki atau dua.

Untuk menjadi jelas, sebenarnya, hanya satu leg yang kelihatan dalam foto itu. Terima kasih kepada sudut dan tanaman gambar, kaki kiri Villanueva tersembunyi di sebelah kanan dengan hanya kasut kiri beliau kelihatan.

Tetapi sebaik sahaja anda melihat gambar itu sebagai menunjukkan dua kaki pensil-nipis, ia sukar untuk ditunda!

Ia seolah-olah seperti Villanueva mempunyai rasa humor tentang selfie mudah beliau tanpa disangka akan berlaku virus. Dia berkongsi screenshot tentang carian Google untuk “bagaimana untuk mengatasi kemasyhuran.”

Ilusi optik ini mungkin tidak begitu membingungkan sebagai pakaian putih dan emas yang terkenal (atau ia biru dan hitam?), Tetapi ia agak lucu!

Warna apa itu flop-flops? Internet tidak pasti mengenai ‘gaun’ itu

Nov.21.201600:51

Loading...