‘Baik di sampah!’ Pembaca hari ini berkongsi cerita cincin perkahwinan pasca perceraian

Apabila perkahwinan berakhir, apa yang anda lakukan dengan cincin itu? Itulah persoalan yang kami tanya dalam kisah gaya TODAY yang baru-baru ini, dan ia mencetuskan banyak perdebatan! Undian Twitter Ahad baru-baru ini mendapati pembaca berpecah hampir ke tengah antara “Keep it” dan “Ditch it.”

Mereka pastinya bukan dua pilihan sahaja, dan ratusan pembaca ditimbang di laman Facebook HARI INI, berkongsi apa yang mereka lakukan dengan perhiasan perkahwinan mereka sendiri berikutan perpecahan.

Satu perkara yang kita pelajari daripada cerita semua orang? Tidak ada kata sepakat apabila mengendalikan cincin perkahwinan selepas perceraian, walaupun ada beberapa pilihan yang muncul lagi dan lagi.

1. Dermakannya

Wanita itu dalam bahagian asal kami, Jordana Horn, menjual band perkahwinannya dan memberikan hasil kepada amal. Pembaca gaya TODAY Melodie Bennett pergi ke laluan yang sama dan mengatakan perbuatan itu membawa penutupannya.

“Saya menggantungkan cincin pertunangan selama bertahun-tahun, tidak dapat membiarkannya pergi,” tulis Bennett di Facebook. “Akhirnya menyumbang kepada lelongan amal. Berat mengangkat hati saya dan benar-benar boleh bergerak! “

Apa yang anda lakukan dengan cincin perkahwinan selepas perceraian? Sauh hari ini…

September.29.201702:54

2. Kembalikannya

Sesetengah wanita kembali cincin mereka, selalunya kerana mereka adalah pusaka dari keluarga suami mereka.

“Kami mempunyai cincin kami yang dibuat khas. Saya memberikan saya kembali kerana dia mewarisi berlian dan emas dari cincin dari datuknya yang merupakan bekas sheriff bertahun-tahun yang lalu, “tulis Angie Marie Buckles di Facebook. “Tidak betul memeliharanya.”

Pembaca lain, Katie Riebel, berkongsi cara yang bijak dengan ibu bapanya berurusan dengan cincin pertunangan dan pesta pernikahan mereka selepas mereka berpisah.

“Ibu memberikan cincin pertunangan kepada ayah saya kerana ia adalah sekeping keluarga … Set itu sekarang milik saya,” tulisnya. “Orang telah bertanya kepada saya jika saya rasa tidak bernasib baik tetapi saya memberitahu mereka bahawa cincin pertunangan adalah keluarga Ayah saya, kumpulan perkahwinan adalah ibu saya … Ia keluarga. Bagaimanakah ia boleh menjadi malang? “

Pembaca weigh in: What to do with wedding rings after divorce
Katie Riebel memakai cincin pertunangan semula jadi dan band perkahwinan semula ibu bapanya.Kesopanan Katie Riebel

3. Menilai semulanya

Beberapa pembaca memberi cincin perkahwinan mereka kehidupan baru dengan mengubahnya menjadi barang kemas baru.

“Saya telah membuat kalung untuk anak perempuan kami pada ulang tahunnya yang ke-21,” berkongsi Pamela Graham Burkhalter. “Ayahnya membeli cincin itu, jadi saya fikir ia adalah hak untuk anak sulungnya mendapat faedah apabila saya tidak lagi memakai mereka. Dia pada dasarnya tidak mengambilnya. “

Pembaca lain, Sherry Hinkley Frazier, memberi peluang untuk bertemu dengannya lagi.

“Saya memberikan berlian kepada anak saya,” katanya. “Dia menetapkan semula dan mencadangkan kepada teman wanitanya. Dia mendapat separuh karat yang cantik yang saya yakin dia tidak akan mampu. Mereka sangat bahagia berkahwin. “

Kemudian ada pembaca Pat Lord, yang memutar band perkahwinannya yang lama menjadi cincin jari kaki!

4. Jual

Pembaca lain mengambil pendekatan pragmatik dan menunaikan cincin perkahwinan mereka. Beberapa orang berkata mereka menggunakan keuntungan untuk memberikan diri mereka perlakuan yang sangat diperlukan selepas tekanan perceraian.

“Saya menjual tambang dan membeli tiket ke Paris untuk melawat rakan untuk bercuti,” pembaca Jan Crawley Sidle berkongsi di Facebook. “Selepas pertempuran perceraian sepanjang tahun, saya memerlukan rehat. Kami telah berkahwin selama 37 tahun. “

Beberapa orang berkata mereka menggunakan perhiasan perkahwinan lama untuk membantu menampung kos band pertunangan baru.

“Saya masih mempunyai saya dari perkahwinan pertama saya apabila saya mula berkenalan suami saya sekarang,” kata pembaca bersama Judy Brauer. “Dia membawa saya keluar untuk jam makan tengahari dan kami pergi ke kedai barang kemas dan menjualnya ke cincin baru.”

5. Buangkannya

Bagi sesetengah pembaca, menjual atau mengembalikan perhiasan perkahwinan lama mereka tidak menawarkan penutupan yang mencukupi. Beberapa orang berkata mereka memerah cincin mereka ke tandas! Itu seolah-olah cara yang sangat mudah untuk menghapus cincin untuk kebaikan – tetapi tidak semestinya, sebagai pembaca Melissa Beckman McPeak mendedahkan dalam cerita yang lucu.

“Ibu saya memerah cincin pertunangannya ke tandas,” tulis McPeak di Facebook. “Sekitar setahun kemudian saya memerah tandas dan melihat sesuatu terapung … ia adalah cincin! Ibu saya akhirnya menjaga selepas itu, dan suami saya mempunyai kalung yang dibuat dengan berlian itu. “

Di sini berharap berlian itu dibersihkan dengan teliti!

Beberapa pembaca menggambarkan perasaan yang luar biasa melambungkan cincin mereka untuk kebaikan. Christine Waring Bumiller berkata dia melemparkannya “betul di dalam tong sampah,” sementara pembaca Martha Byrge melemparkannya lebih jauh.

“Saya keluar dari tingkap sisi penumpang kereta saya, hari perceraian saya adalah muktamad,” tulis Byrge di Facebook. “JANGAN bersalah.”

Reader Jessica Sanders mengambil pendekatan yang lebih ganas. “Saya memukul dengan tukul dan menghantarnya kepadanya,” tulisnya di Facebook.

Sementara itu, Jennifer Flynn-Milan pergi untuk satu lagi simbolisme, melemparkan cincinnya ke dalam air di dasar Patung Liberty.

“Saya perlu bebas,” katanya.

Cerita panjang pendek? Apabila datang untuk berurusan dengan cincin perkahwinan selepas perceraian, tiada jawapan tunggal dan mudah – dan tiada kekurangan penyelesaian kreatif!