Bahan 1 yang anda perlukan untuk memperbaiki solek yang pecah

Kita semua telah dihancurkan ketika kita menyaksikan (dalam apa yang kejam merasakan gerakan lambat) serbuk serbuk baru kami yang baru ditekan ke lantai dan meletup ke dalam smithereens. Atau mungkin anda membuka beg solek anda untuk keadaan yang berwarna-warni dan beracun. Kejutan!

Hati anda tenggelam mengingat berapa banyak yang anda bayar untuk padat yang kini tidak berguna. Lupakan cuba untuk menyelamatkannya dengan sedikit debu di atas; beberapa bulu longgar, merah terang atau bronzer bersedia untuk membuat bencana kecantikan bertukar menjadi satu fesyen apabila ia jatuh pada pakaian anda.

Satu bahan mudah adalah semua yang anda perlukan untuk memperbaiki sebarang solek serbuk patah

Jun.21.201701:00

Jangan bimbang, ada cara untuk menyelamatkan serbuk patah, blushes, bronzers, highlighters dan bayang mata dengan “penyelesaian” yang sudah ada di rumah: menggosok alkohol. Sebab ia berfungsi? Cecair menguap dengan cepat dan mempunyai faedah yang mesra kulit.

“Alkohol tidak akan memperkenalkan sebarang bahan bakar,” jelas ahli kimia kosmetik, James Hammer. “Ia juga akan mempunyai kesan mensteril pada produk yang mungkin anda gunakan untuk sementara waktu.”

Perlu diingat, ini hanya berfungsi dengan serbuk – bukan krim, jeli atau pelbagai jenis tekstur yang bergerak di kedai kecantikan tempatan anda. Dan semasa penetapan ini menghalang anda daripada melemparkan palet yang mahal itu, ingatlah bahawa serbuk itu tidak akan pernah menjadi pepejal dan kejutan apabila anda mula membelinya, jadi tolong bayangkan dengan hati-hati ketika menciumnya.

“Ia mungkin berasa sedikit lebih lembut digunakan dan anda boleh mengambil sedikit lebih daripada biasa pada berus solek anda,” tambah Hammer.

Apa yang anda perlukan:

  • Menggosok alkohol
  • Bungkus saran
  • Pisau mentega
  • Sudu atau penitis
  • Hidangan kecil (pilihan)

Apa yang akan anda lakukan:

1. Dalam langkah yang membuat keadaan kelihatan lebih teruk sebelum ia menjadi lebih baik, tutupkan padat dengan bungkus plastik dan hancurkan serbuk sehingga kelihatan gilingan halus. Semakin kecil zarah, semakin mudah ia kembali bersama pada akhirnya.

Anda'll need to crush it even more before it can get reconstructed back together.
Anda perlu menghancurkannya lagi sebelum ia dapat dibina semula bersama-sama.Anna De Souza

2. Tuangkan alkohol dalam hidangan kecil untuk akses yang lebih mudah (pilihan).

3. Dengan sudu atau penitis, mula tepukan serbuk dengan alkohol menggosok. Jika anda melampaui batas, ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk kering.

4. Lancar apa yang kini menjadi pasta dengan bahagian belakang sudu. Pastikan tidak ada gelembung udara di pes kerana ia akan melemahkan integriti padat sebaik sahaja ia kering dan boleh menjadikannya lebih mudah untuk runtuh lagi.

Lancar the paste with the back of a spoon.
Lancar pes dengan bahagian belakang sudu.Anna De Souza

5. Biarkan ia kering selama 24 jam.

Ia dries back to its original color!
Ia kering kembali kepada warna asalnya!Anna De Souza

Gunakan sikat berus dan spons anda lagi! Anda akan mendapati bahawa sekali kering, pes akan kembali ke warna asal dan teksturnya.

Sebagai pilihan lain, anda sentiasa boleh menambah beberapa pelembap wajah ke serbuk hancur dan bukannya untuk membuat pelembap berwarna.

Solek hacks!
Cuba losyen muka bukan menggosok alkohol untuk mencipta pelembap berwarna.Stephania Stanley

Kami meninggalkan anda di sini kerana anda menggali padat anda untuk memberikan percubaan ini.