Bagaimanakah jasad badan mengetuai wanita ini untuk memulakan sebuah empayar keindahan

Apabila dia cuba mendapatkan pembiayaan untuk jenama kecantikannya, Jamie Kern Lima mendengar kata “tidak” berulang kali.

Dia tersekat, yakin bahawa gagasannya, yang akan menjadi jenama IT Cosmetics terlaris, mempunyai sesuatu untuknya. Dia yakin dan yakin.

Iaitu, sehingga dia bercakap dengan seorang pelabur, yang memberitahu dia tidak akan berjaya – kerana dia tidak melihat bahagiannya. Maksudnya, Kern Lima bukan saiz sifar. Dia tidak tipis atau model sempurna. Dan oleh itu, dia tidak mempunyai perniagaan melancarkan atau menjalankan jenama kecantikan.

Wanita ini mengubah perniagaan kosmetiknya menjadi jenama bilion dolar

Mac.09.201809:26

“Ia menyakiti hati saya, ia telah diputar di kepala saya berkali-kali, walaupun hari ini,” Kern Lima memberitahu HARI INI. “Ia mengecewakan bahawa ia akan dilihat oleh seseorang.”

Maju ke Ogos 2016, apabila Kern Lima menjual IT kepada L’Oreal untuk $ 1.2 bilion yang dilaporkan. Bayi kecantikannya juga merupakan salah satu jenama paling popular di QVC. Tetapi pada masa itu, dia tertanya-tanya pada dirinya sendiri, “Adakah ini bukan pelaburan yang baik kerana pengasas tidak kelihatan seperti mana wanita harus kelihatan?”

Kepada kreditnya, lelaki itu mempersoalkannya selepas kesepakatan L’Oreal, meminta maaf dan mengatakan dia salah. Dan untuk kreditnya, Kern Lima tidak membenarkan apa yang dikatakannya menghentikannya. Sebenarnya, dia mempunyai dua kata nasihat untuk pencipta yang berani yang lain yang merasa mereka malu: Teruskan ke hadapan.

“Ketidakpastian kita sendiri membataskan kita,” kata Kern Lima. “Saya sangat bersyukur kerana saya tidak mendengarnya.”