Bagaimana untuk melindungi kulit kepala anda dari matahari musim panas ini

Apabila datang untuk meletakkan di pantai atau mengambil berenang di kolam renang, pelindung matahari dan SPF adalah pilihan yang jelas untuk melindungi tubuh anda – tetapi bagaimana dengan kulit kepala anda?

Bahawa kulit yang tidak dilindungi, yang terdedah pada bahagian, garis rambut atau kawasan penipisan, sama seperti risiko di tempat lain di tubuh anda, kata Dr. Deborah Sarnoff, ahli dermatologi dan presiden terpilih Yayasan Kanser Kulit. Organisasi antarabangsa ditumpukan kepada “pendidikan, pencegahan, pengesanan awal dan rawatan segera” penyakit ini.

Pelindung matahari terbaik, semburan untuk musim panas

Mei.14.201503:06

Pada tahun 2014, penata rambut Sarnoff menemui tanda hitam berwarna hitam pada kulit kepalanya, tanda utama melanoma kulit kepala. Tanda itu jinak, bersyukur, tetapi tidak semua orang begitu bernasib baik.

“Kanser kulit kulit kepala adalah mudah bagi pesakit untuk terlepas pandang, yang boleh melambatkan pengesanan mereka,” Emily Prager, pengurus komunikasi Yayasan Kanser Kulit memberitahu HARI INI. “Kelewatan ini dapat meningkatkan risiko penyebaran kanser ke tempat-tempat seperti otak, yang boleh mematikan.”

Sarnoff mencadangkan memakai topi apabila pendedahan matahari adalah isu dan untuk mencari warna di mana mungkin, tetapi ada alternatif lain. Malah, beberapa pelindung matahari direka khususnya untuk kulit kepala. Berikut adalah tiga cara mudah untuk melindungi kawasan ini sering diabaikan dari matahari musim panas.

BERKAITAN: Berapa banyak yang anda tahu tentang SPF?

Disematkan pada Pinterest.

1. Cuba tabir matahari yang dibuat khas.

Produk-produk inovatif ini hebat kerana ia memberikan perlindungan matahari tanpa membuat rambut berasa berminyak. Pakar Dermatologi Dr. Debra Wattenberg menyatakan bahawa mereka mungkin tidak mempunyai ramuan biasa seperti zink atau titanium oxide – unsur-unsur yang membuat kebanyakan pelindung matahari putih dan berminyak – adalah penting untuk memeriksa bahan kimia aktif, seperti oxybenzone atau homosalate.

“Walaupun beberapa bahan semulajadi mempunyai beberapa unsur perlindungan, (produk seperti Serum Rambut Guardian Angel Solar) harus digunakan lebih sebagai perapi,” katanya..

Clarins Sunscreen Care Oil Spray Broad
sephora.com

Penjagaan Matahari Penjagaan Minyak Minyak, Sephora.com, $ 36

The Oil Care Care Spray Broad oleh Clarins adalah formula ringan, bebas gris dengan SPF 30 dan ramuan bahan kimia matahari yang aktif.

BERKAITAN: Balsem bibir, pelindung matahari dan banyak lagi! Produk terbaik di kaunter 2016

2. Topi adalah di mana ia berada di!

Sarnoff mengesyorkan topi berleluasan lebar yang sekurang-kurangnya 3 inci lebar dari muka. Lebar yang luas adalah hebat kerana ia bukan sahaja akan melindungi kulit kepala anda, tetapi juga wajah, leher dan telinga pada masa yang sama.

a broad-brimmed hat will help protect your scalp from the sun
coolibar.com

Ribbon Bucket Hat, coolibar.com, $ 39.50

Cara yang baik untuk memastikan produk bernilai pembelian adalah untuk mengetahui sama ada ia telah menerima satu meterai cadangan daripada Yayasan Kanser Kulit. The Ribbon Bucket Hat dari Coolibar adalah pilihan yang tepat kerana tepi yang luas memberikan perlindungan yang hebat, sambil mengekalkan gaya klasik bergaya.

wallaroohats.com

Julia, wallaroohats.com, $ 48

Satu lagi pilihan hebat ialah reka bentuk Julia dari Syarikat Hat Wallaroo. Topi itu bermata dengan trim hitam untuk melengkapi “syal Audrey Hepburn, terinspirasi, polka dot chiffon,” menurut laman web Wallaroo.

3. Jika semua yang lain gagal, cari (atau buat) naungan.

Sama ada dari payung, khemah atau hanya tinggal di dalam rumah, naungan adalah kawan anda semasa musim panas.

Oxford Vented Beach Umbrella
beachstore.com

Oxford Vented Beach Umbrella, beachstore.com, $ 24

Umpan balik Pantai Oxford Vented Copa, yang menerima meterai cadangan, adalah pilihan yang hebat sejak kanopi menyediakan perlindungan UPF 50+.

Ultimate Sun Umbrella
amazon.com

Ultimate Sun Umbrella, amazon.com, $ 60.84

Jenama Rio, yang juga dicadangkan oleh yayasan itu, mempunyai pilihan comel yang dinamakan Ultimate Sun Umbrella. Warna-warna cerah hanya seperti musim panas!

Untuk produk yang lebih diluluskan, lawati skincancer.org.

Bagaimana untuk meletakkan pelindung matahari di belakang anda sendiri

Jun.16.201600:30