Bagaimana syampu ungu akan membantu warna rambut berambut perang anda bertahan lebih lama

Perlu berehat dari merah dan biru? Mari kita bersama untuk bercakap ungu. Shampoo ungu, iaitu – yang, jika anda seorang yang pewarna rambutnya berambut perang, boleh menjadi produk keajaiban yang anda telah tunggu.

Jika anda pernah mencuba meringankan rambut anda di rumah – atau melihat pantulan anda separuh melalui rawatan dua proses – anda sudah biasa dengan kuning berwarna kuning yang membosankan yang tinggal selepas pemutihan. Ini bukan warna yang semula jadi atau menyanjung, sebab itulah colorist yang baik kemudian akan memaparkan sorotan, lampu sorot dan toner. (Nota sisi: Ini juga mengapa lawatan salon anda mengambil masa empat jam dan kos kekayaan kecil.)

Malangnya, rambut yang dicelup suka perlahan-lahan merayap ke arah kuning yang kuno dari masa ke masa. Itulah di mana syampu ungu, yang jenis “toner lite,” masuk.

Ungu shampoo
Dalam masa lima minit, rambut anda akan menjadi warna ini selama-lamanya. Hanya bergurau!!Saham Alamy

Produk itu berterusan, anda fikirkan, ungu – violet yang agak berani yang membimbangkan yang akan mengotorkan tab mandi anda jika ia kering – tetapi membilas keluar dengan jelas. Selama kira-kira lima minit di antara, pigmen itu berfungsi untuk meneutralkan warna-warna kekuningan ini dengan kuasa ajaibnya, bertentangan dengan warna-roda, menjelaskan gaya rambut Susan Monahan dari Warren-Tricomi Salon.

Dan dapatkan ini: Ia berfungsi. Walaupun produk over-the-counter tidak dapat meniru karya berwarna warna ahli yang mahir, ia dapat membantu mengekalkan bayangan berambut pirang yang cerah selama berbulan-bulan, membantu anda meregangkan masa antara lawatan salun.

Mendapatkan some bright new highlights
Wanita cantik yang mempunyai rambutnya menonjol di salonSaham Getty Images

“Ia hebat untuk memotong rambut berambut pirang, terutamanya di kawasan bandar di mana terdapat banyak mineral dan pembentukan karat di dalam air,” kata warna kulit selebriti Ryan Pearl dari Cutler Soho salon memberitahu HARI INI.

Ia juga boleh membantu meneutralkan kuning atau emas untuk menjadikan warna berambut perang kelihatan lebih cerah, menambah Victoria Hunter of Whittemore House Salon.

Tetapi tidak hanya untuk blondes. Ia juga boleh digunakan untuk menyentuh sorotan-sorotan, menyimpan pastel bergaya yang kelihatan segar, atau memberikan grays (semula jadi atau sebaliknya) yang berwarna biru yang bergaya.

Jadi, apa yang ditangkap? Nah, ada penahan tab di atas, jadi pastikan untuk membersihkan dengan cepat. Plus, “meliputi seluruh kepala rambut di bilik mandi dengan noda adalah rumit,” Monahan menjelaskan kepada HARI INI. “Kebanyakan orang tidak menambah syampu yang mencukupi untuk melapisi setiap rambut.”

Dan ia adalah mungkin untuk pergi ke laut. Pearl mengesyorkan menggunakannya sekali seminggu sekali, maksimum. Anda boleh menggunakan salah satu syampu kedai ubat kegemaran kami pada hari-hari yang lain.

Dengan itu, di sini sebagai syampu kain ungu yang cuba. Marilah kita tahu bagaimana ia berlaku!

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Hasil Total Matrix Jadi Syampu Perak

$ 25Ulta

Pengulas mengenai Ulta meracau, “Saya membeli produk ini untuk mengeluarkan rambut rambut saya yang berwarna-warni, biasanya berwarna coklat gelap tetapi saya mempunyai asas untuk berambut perang platinum dan HELLO. Saya telah menggunakannya dua kali pada minggu ini (saya hanya membasuh rambut saya kira-kira 3 kali seminggu sekali) dan ia benar-benar melakukan kerja. Ikut arah di belakang tho, biarkan ia di rambut anda dan LEAVE IT IN ( ia mengatakan max 5 minit jadi saya akan menyimpannya maksima) Jika anda tidak meninggalkan syampu ungu di rambut anda dan biarkan ia melakukan tugas maka anda tidak akan melihat keputusan! Akan membelinya lagi pasti! “

Syampu Mencerahkan Rambut ‘Blonde Ale’

$ 27Nordstrom

Seperti yang dikatakan oleh seorang pengulas, “Selepas menggunakan 10 syampu ungu yang berbeza, ini adalah yang paling baik. Menghapuskan tembaga dalam satu basuh Saya suka meninggalkannya di rambut saya ketika saya mandi untuk mengeluarkan lebih banyak lagi! , dan tidak sepenuhnya mengeringkan rambut anda. Sedikit pergi dengan pigmen yang mendalam! “

Clairol Shimmer Lights Shampoo + Conditioner

$ 21Amazon

Seorang penilai Amazon menyatakan, “Saya tidak boleh hidup tanpa ini, saya menghirup rambut saya selepas perjalanan yang buruk ke salon meninggalkan saya dengan rambut goreng yang mula hancur dan luka bakar dibakar di kepala saya. dalam rambut pirang gelap saya dan pewarna ia berambut terang setiap 4-6 minggu.Ia bertukar merah terang, dan ini menjimatkan hari setiap kali! Saya juga suka bau itu.

Joico Color Balance Syampu Ungu

$ 16Ulta

Pengulas Ulta telah memberikan 4.5 bintang ini dan lebih daripada 600 ulasan bercahaya. “Saya menggunakan syampu ini dengan penghawa dingin setiap mandi lain dan ia benar-benar mengambil nada-nada rambut palsu dari rambut berambut saya, sebab saya membelinya, ia meninggalkan rambut saya lembut dan berkilat dan terus kusut yang sangat sukar untuk rambut halus saya , pasti akan membeli lagi “Amazon menjual syampu dan perapi bersama-sama untuk $ 43.

Amika Bust Your Brass Syampu Blonde Percuma

$ 20Sephora

Anda juga boleh mencuba perapi ungu untuk kesan yang sama, mencadangkan Monahan. Inilah dia pergi ke:

Davines Alchemic Conditioner Silver

$ 35Walmart

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 10 November 2016 di TODAY.com.