Bagaimana Gina Rodriguez belajar mencintai tubuhnya selepas mendapat ‘sedikit curvier’

Dikenali dengan penyakit tiroid tidak berhenti “Jane the Virgin” bintang Gina Rodriguez. Malah, ia hanya menjadikannya lebih kuat.

Pelakon yang memenangi Emmy, 33, mempunyai penyakit Hashimoto, gangguan autoimun yang mempengaruhi tiroidnya, dan didiagnosis tidak lama selepas menembak juruterbang “Jane” pada tahun 2014. Tetapi dia membalas dengan melawan kembali – secara harfiah – dengan banyak latihan di Muay Thai . Dengan cepat, dia melihat “transformasi yang luar biasa.”

Gina Rodriguez Wants You to Love Your Body Through All Its Ups and Downs
Gina Rodriguez pada penutupan Bentuk Oktober 2017.Nino Mu? Oz / SHAPE

Tetapi ketika dia memberitahu majalah Shape dalam cerita sampulnya yang baru, harus berhenti sejenak pada Muay Thai untuk kembali menembak membuat peralihan badannya lagi.

“Tidak ada masa untuk latihan,” kata aktres itu, yang telah bercakap menentang Menggambar imejnya. “Akibatnya, tubuh saya berubah segera … saya agak curvier.”

Kita semua mempunyai detik-detik itu, dan kita semua telah masuk ke dalam mod panik. Tetapi bukan Rodriguez: “Sebelum ini, saya akan mengalahkan diri saya tetapi teman lelaki saya memberikan nasihat yang hebat kepada saya, dan berkata, ‘Jangan marah dengan badan anda – ia berubah kerana rutin anda beralih.’ Dan itu seperti hadiah. “

Gina Rodriguez Wants You to Love Your Body Through All Its Ups and Downs
Rodriguez telah mempelajari tubuhnya akan bertindak balas bergantung kepada berapa banyak latihan yang boleh dia berikan.Nino Mu? Oz / SHAPE

Seperti yang dia katakan, “Saya perlu merangkul fakta bahawa apabila saya menembak ‘Jane,’ saya tidak boleh bekerja seperti badan saya akan kelihatan berbeza, dan itu adalah OK. merosakkan kegembiraan dari hidup saya untuk membunuh diri di gym. “

Itulah sikap yang hebat, dan sebahagiannya ia membawa kepada dia menikmati menjadi lebih fit sekali lagi, apa maksudnya. Dengan teman lelakinya, Joe LoCicero sebagai jurulatihnya, dia mampu melakukan perkara-perkara yang tidak mustahil seperti pullups. “Saya tidak mahu melakukan sesuatu untuk melakukan 10 daripada mereka,” katanya kepada Shape. “Ia adalah salah satu daripada detik-detik yang anda suka, ‘Oh, saya suka, saya cukup berupaya.'”

https://www.instagram.com/p/BY3kh1zgXGJ

Perasaan itu, katanya, telah diterjemahkan ke dalam bidang-bidang lain dalam hidupnya: dia lebih yakin dalam menarik perbualan yang mungkin tidak selesa, dan melakukan aksi dalam filemnya.

“Orang berfikir saya sememangnya sangat yakin dan positif dan saya tidak takut kegagalan,” katanya. “Saya lakukan, tetapi saya hanya melompat masuk … Anda meletakkan diri anda di sana dan mendedahkan diri anda, dan anda hanya mendoakan orang yang akan empati, dan tidak mengetuk anda.”

Ikut Randee Dawn di Twitter.