Apakah ‘purata’? Saiz 16 adalah yang baru normal untuk wanita AS

Keluk-keluk ini adalah nyata – dan mereka spektakuler.

Itulah mesej wanita yang berjuang dengan pilihan fesyen mereka telah menghantar selama bertahun-tahun – dan kajian baru menawarkan peluru segar dalam perang untuk lebih banyak pilihan.

Wanita Amerika telah lama diberitahu bahawa saiz purata adalah 14. Salah! Sebenarnya saiz 16, mendedahkan satu kajian dalam Jurnal Antarabangsa Reka Bentuk, Teknologi dan Pendidikan yang menegaskan cahaya utama tentang bagaimana peruncit melihat istilah “rata-rata.”

Wanita wearing jeans
Susan Dunn, pengarang bersama laporan itu, memberitahu HARI INI bahawa motivasi untuk kajian itu datang daripada mahu menghapuskan stigma saiz yang lebih besar sebagai topik yang kontroversial.Shutterstock

Walaupun fenomena “ukuran kosong” dari kedai ke kedai telah menjadikan sukar bagi kebanyakan wanita untuk menentukan ukuran sebenar mereka dalam barangan pakaian yang lebih halus seperti seluar jeans dan pakaian renang, tidak ada rahsia lagi bahawa apa yang kita temukan di rak semakin kecil dan lebih kecil oleh musim – meninggalkan kita dengan pilihan yang tidak realistik, kecil-kecil yang kita tidak boleh memerah.

Jurnal, penerbitan Institut Tekstil, melancarkan kajian menyeluruh mengenai pengukuran badan sebenar wanita, melaporkan Revelist itu.

BERKAITAN: Bukan anda – saiz pakaian wanita tidak masuk akal

Selepas mengukur ukuran lebih daripada 5,500 wanita di Amerika Syarikat, kajian menunjukkan bahawa sejak dua dekad yang lalu saiz pinggang rata-rata telah meningkat 2.6 inci, dari 34.9 inci hingga 37.5 inci, dengan “perbezaan yang lebih besar dijumpai apabila mempertimbangkan bangsa dan etnik . “

Bagaimana wanita ini kehilangan 350 pound dalam 4 tahun

Ogos.16.201601:25

“Kami berharap maklumat ini dapat keluar dan digunakan oleh industri dan pengguna,” kata seorang pakar penyelidikan, Susan Dunn kepada TODAY melalui e-mel . “Dan kami berharap industri pakaian dapat melihat angka-angka dan mengetahui bahawa wanita-wanita ini tidak akan pergi, mereka tidak akan hilang, dan mereka layak mendapat pakaian.”

“Bahawa pakaian sepadan dengan baik, baik dalam gaya dan pengukuran, dan tersedia di tempat lain daripada sudut belakang atau hanya dalam talian masih menjadi topik kontroversial,” tambahnya. “Kenapa?”

BERKAITAN: Inilah sebab mengapa wanita di seluruh dunia berkongsi saiz pakaian mereka

Dunn dan pengarang bersama Deborah Christel – kedua-dua fakulti di jabatan pakaian, reka bentuk dan tekstil pakaian di Washington State University – mendapati bahawa saiz purata wanita Amerika kini jatuh antara 16 dan 18, bahagian bawah saiz plus.

Temuan itu datang sebagai selebriti positif seperti Melissa McCarthy melancarkan garisan pakaian mereka sendiri untuk menjadikan fesyen lebih seronok dan mudah diakses bagi pengguna yang memakai di atas saiz 12. Barisan McCarthy, Seven7, mempunyai pelbagai pilihan yang mengagumkan, dari saiz 4 hingga saiz 28.

“Orang ramai tidak berhenti pada saiz 12,” kata pelakon “Bridesmaids” kepada majalah More pada Mei.

BERKAITAN: Remaja memanggil Amerika Eagle untuk saiz wanita yang tidak konsisten

Laporan ini berpotensi untuk tidak hanya mentakrifkan persepsi Amerika terhadap perkataan “purata,” tetapi juga cara perancang wanita, memasarkan dan menjual pakaian mereka kepada pengguna – yang boleh membuat pengalaman ping keseluruhan dengan kurang menekankan dan berpakaian lebih baik pada masa hadapan.

Daftar kami!