Apa yang bercukur kepala saya untuk penyelidikan kanser mengajar saya tentang rambut

Sebagai seorang jururawat onkologi kanak-kanak, saya sering memberi amaran kepada ibu bapa mengenai kesan sampingan kemoterapi yang mengerikan – loya, muntah, sakit, demam dan kehilangan selera makan untuk menamakan beberapa. Tidak dapat dielakkan, salah satu soalan pertama yang mereka tanya adalah, “Bilakah anak saya akan kehilangan rambut mereka?”

Kepada ibu bapa, keguguran rambut adalah papan iklan yang mengumumkan kepada dunia bahawa anak mereka sakit; bahawa anak mereka mempunyai kanser. Dan saat rambut mulai gugur, anak mereka kelihatan berbeza. Apabila anak-anak sendiri sedar mereka kelihatan berbeza, ia sering memberi kesan kepada mereka secara emosi. Saya telah menangis bersama-sama dengan anak-anak lelaki dan perempuan kerana kita mencukur rambut yang kecil yang mereka tinggalkan dan mereka mengendalikan tangan mereka di atas kepala terdedah mereka buat kali pertama. Ia baru normal, tetapi mereka diingatkan bahawa mereka sakit setiap kali mereka melihat cermin.

St Baldrick adalah sebuah organisasi yang menimbulkan wang untuk penyelidikan kanser pediatrik dengan kepala pencukur. Mereka mencukur kanak-kanak, orang dewasa, lelaki, wanita, kanak-kanak lelaki dan perempuan yang sukarela untuk mendapatkan wang dan kesedaran untuk penyelidikan kanser kanak-kanak. Apabila saya menghadiri majlis pertama St Baldrick saya, saya paling kagum dengan keberanian wanita yang berdiri di atas pentas dan memegang kepala mereka. Mereka cantik – setiap satu daripada mereka! Mata mereka semakin cerah, senyuman mereka lebih besar dan ia benar-benar membuat saya berfikir.

Baik oleh Erin Friedman

Apabila anda melihat sekeliling bilik yang penuh sesak, anda melihat blondes, brunettes dan redheads. Anda perhatikan orang dengan rambut panjang, rambut pendek, rambut lurus, rambut kerinting, rambut keriting dan rambut keriting. Untuk lebih baik atau lebih buruk, rambut kita mentakrifkan kita. Ia meletakkan kita dalam kategori. Ia menceritakan kisah – tetapi cerita itu tidak semestinya tepat. Mungkin gadis berambut perang itu stereotaip sebelum dia mempunyai peluang untuk bercakap. Mungkin rambut merah itu menjadi seperti kanak-kanak untuk kelihatan unik. Gadis itu dengan cincin yang kasar dan ketat boleh menghabiskan berjam-jam di salon sehingga ia santai, dengan harapan ia kurang memakan masa. Mereka gadis-gadis botak di atas panggung tidak lagi boleh bersembunyi di belakang rambut mereka atau dimasukkan ke dalam stereotaip atau kategori. Betul kemudian saya memutuskan bahawa saya mahu menjadi berani seperti mereka dan mencukur kepalanya untuk mendapatkan wang untuk anak-anak yang saya peduli hari demi hari. Saya mahu melihat pesakit saya dan menunjukkan kepada mereka bahawa botak benar-benar cantik.

Baik oleh Erin Friedman

Pada bulan Mac 2011, saya secara peribadi menaikkan hampir $ 9,000 dan mencukur empat ekor kuda rambut di kepala saya. Saya adalah kapten pasukan kumpulan wanita yang mengagumkan yang mengumpul lebih dari $ 23,000 untuk penyelidikan kanser pediatrik. Pasukan saya termasuk jururawat, pembantu jururawat, ibu, anak perempuan dan juga mangsa kanser yang berusia 10 tahun. Betul, seorang gadis berusia 10 tahun yang tahu langsung bagaimana rasanya kehilangan rambutnya kepada kanser secara sukarela untuk melakukannya lagi untuk membantu orang lain. Bercakap tentang inspirasi. Dia duduk bersebelahan dengan saya ketika gunting-gunting itu melintas di kepala kita.

Semasa saya melihat ke arah orang ramai dengan air mata di mata saya, saya nampak nenek dan ibu saudara saya yang kedua-duanya hidup kanser. Saya melihat beberapa pesakit saya yang cukup baik untuk berada di khalayak ramai. Malangnya, saya juga melihat ibu bapa yang anaknya tidak menewaskan penyakit yang dahsyat itu. Mereka semua datang bersama-sama untuk menyokong kanak-kanak dengan kanser. Ketika air mata mengalir ke pipiku, saya menyedari saya tidak menangis kerana rambut saya tiba-tiba hilang. Saya menangis kerana begitu banyak orang yang hadir untuk saya dan anak-anak yang saya peduli. Saya menangis untuk ibu bapa dengan hanya kenangan suci meninggalkan anak-anak mereka yang tercinta dan saya menangis untuk mereka yang menang atas penyakit itu. Saya menangis kesedihan, kegembiraan, kegembiraan dan cinta.

Ini amazing survivor had cancer at just 3 years older. She decided to shave her head to show other kids that bald is beautiful.
Survivor yang mengagumkan ini mempunyai kanser hanya 3 tahun lebih tua. Dia memutuskan untuk mencukur kepalanya untuk menunjukkan kepada anak-anak lain bahawa botak cantik.Baik oleh Erin Friedman

Saya belajar banyak perkara apabila saya mencukur kepalanya, tetapi mungkin pelajaran hidup terbaik yang saya pelajari ialah rambut itu hanya: rambut. Ia tidak menentukan saya cara keperibadian atau sikap saya. Saya menyedari bahawa saya bersembunyi di belakang rambut saya seperti kanak-kanak kecil menyembunyikan di belakang “blankie” mereka. Apabila saya melihat di cermin, saya melihat freckle saya, senyuman saya dan mata saya lebih mudah berbanding sebelum ini. Saya mempunyai kebebasan dan hampir berat badan mengangkat bahu saya. Apabila saya gugup, saya akan sampai ke pusaran atau menyentuh rambut saya dan mendapati bahawa saya tidak memerlukannya apabila tidak ada. Saya belajar bahawa saya lebih kuat daripada yang saya fikir awalnya. Saya mempunyai rasa percaya diri yang baru. Rambut saya telah menjadi hanya rambut.

Saya team,
Pasukan saya, “Girls Gone Bald,” terdiri daripada jururawat onkologi kanak-kanak, kakitangan, keluarga dan rakan-rakan.Baik oleh Erin Friedman

Terdapat begitu banyak perkara mengenai penampilan kita yang boleh berubah, tetapi keyakinan, keperibadian dan sikap kita adalah tetap. Tiada solekan atau produk rambut boleh mengubahnya.

Sekiranya saya dapat berkongsi satu perkara tentang apa yang saya pelajari dari pengalaman, ia akan memeluk diri anda. Jadilah cantik dengan cara tersendiri. Anda lebih daripada pakaian dan kasut yang anda pakai setiap pagi. Anda lebih daripada solek di muka anda. Dan anda pasti lebih banyak daripada rambut anda.