Amy Schumer dan Aphrodite: Gambar ini memuat mesej penting positif positif

Apabila Amy Schumer menumpukan pada halaman kalendar 2016 Pirelli – lengkap dengan secawan kopi, undi comel dan gulung perut yang dipamerkan – penerbitan itu dipuji dengan berani melepaskan diri dari pemilihan biasa supermodel yang tipis memihak kepada jenis badan tidak kerap dikaitkan dengan kecantikan kalendar-gadis.

Tetapi hakikatnya tiada apa yang tidak konvensional mengenai badan atau kecantikan Schumer pada hari ini – dan terus terang, tidak pernah ada.

Perlu bukti? Lihat saja perpecahan sampingan ini dari gambar Schumer’s Pirelli di sebelah foto arca purba Aphrodite, dewi kecantikan Yunani dan cinta.

Lihat persamaan itu? Seorang pelajar psikologi dari University of West Georgia tidak dapat membantu tetapi menyedarinya, itulah sebabnya dia berkongsi imej bersebelahan di Instagram.

BERKAITAN: Kalendar Pirelli 2016 ditelan supermodel seksi untuk wanita yang kuat seperti Amy Schumer

“Begitu banyak wanita dan gadis muda yang dipermalukan oleh media dan industri fesyen kerana tidak mempunyai perut yang rata dan bukan ukuran sifar,” tulis pelajar itu. “Tetapi lihat, dewi kecantikan digambarkan di sini dengan gulung perut dan tidak mempunyai badan yang sempurna lancar, tona.”

Amy Schumer bercakap imej badan, wanita dalam tenaga kerja

Oktober.16.201504:21

Dan itu bukan gambaran yang jarang berlaku. Hanya melakukan carian untuk “Crouching Aphrodite” – atau setara Roman, “Crouching Venus” – lihat berapa kali gulungan itu diabadikan dalam marmar.

BERKAITAN: Amy Schumer memanggil Glamor untuk memasukkannya dalam isu ‘plus size’: ‘Tidak sejuk’

“Saya ingin mengingatkan semua orang bahawa mereka tidak perlu menjadi model Victoria’s Secret untuk menjadi dewi yang cantik dengan badan yang cantik,” kata kapsyen di baca Instagram. “Tubuh awak tidak buruk, hodoh, atau salah. Ambillah dewi batin awak.”

Beberapa hashtags mengikuti sentimen itu, termasuk #EveryBodyIsAGoodBody.

Tidak menghairankan bahawa mesej visual dan mesej yang luar biasa yang diterima dengan baik diterima dengan baik. Siaran asal meraih hampir 30,000 suka, dan ketika Schumer sendiri menyiarkannya dengan pesan terima kasih, ia menimbulkan satu lagi 130,000.

Amy Schumer: Saya akan memeluk kulit saya

Oktober.16.201503:59

Ikut Ree Hines pada Twitter.