Adakah seli capri pakaian kerja yang sesuai untuk guru?

E-mel penguasa sekolah telah menimbulkan persoalan sama ada guru yang memakai seluar capri tidak profesional, dan panjang pantal apa yang dianggap pakaian yang boleh diterima untuk dipakai di sekolah.

Guru-guru di Douglas County School District di Georgia telah menjadi sangat gembira sejak menerima e-mel dari Superintendent Trent North yang menyenaraikan seluar capri sebagai pakaian yang tidak sesuai bersama dengan kasut, sandal jepit, seluar pendek dan seluar jeans, menurut NBC affiliate WXIA.

'Ridiculous' Capri controversy stirring debate among metro teachers
Dalam e-mel kepada guru-guru, seorang penguasa di daerah sekolah Georgia menganggap seluar Capri sebagai pakaian yang tidak sesuai untuk dipakai ke sekolah. 11Alive

Isu ini sangat penting sekarang kerana guru kadang-kadang memakai gaya yang dipotong memandangkan suhu tinggi di Georgia sebagai pelajar kembali ke sekolah bulan ini.

“Sila tekankan ekspektasi pakaian yang profesional dan sesuai.” Beberapa barang pakaian yang tidak sesuai untuk bekerja termasuk seluar jeans (kecuali pada hari Jumaat), flip-flop, kasut, bingkap (kecuali jika dipakai pakaian panjang yang sesuai), seluar pendek dan Capris. “

Seorang ahli keluarga beberapa pekerja daerah menyebutnya “tidak masuk akal” kepada WXIA.

North menegaskan bahawa ia adalah jangkaan, bukan larangan ketat pada capris, dengan menyatakan bahawa jika ia sesuatu yang tidak akan dipakai guru untuk temu duga, maka dia tidak boleh memakainya di dalam kelas.

Beberapa inci kain boleh menjadi perbezaan antara yang sesuai dan tidak sesuai sejauh Utara yang berkenaan. Mana-mana seluar di atas atau di bawah lutut tidak boleh diterima, tetapi jika ia hanya satu inci atau dua di atas buku lali, itu baik-baik saja, katanya kepada WXIA.

“Satu lagi versi seluar pendek, ia bukan perniagaan,” kata North. “Ia bukan profesional. Sekiranya seorang guru masuk ke dalam bangunan dengan seluar di atas pergelangan kakinya, tiada siapa yang akan mengatakan satu perkataan. “

‘Peperangan almari’ sebagai pelajar, sekolah bertarung dengan kod pakaian

Januari.01.201503:40

Kontroversi terbaru ini berbeza dengan senario biasa pelajar yang semakin kecewa atas peraturan kod pakaian dan harapan. Minggu lepas seorang remaja Illinois berjuang kembali selepas dia diminta untuk mengambil gambar buku tahunan di mana dia memakai selendang bahu.

Pada bulan Mei, adik-beradik kembar diharamkan dari aktiviti sekolah untuk memakai sambungan rambut yang dikepilkan, yang mencetuskan kemarahan. Sebulan sebelum ini, seorang pelajar sekolah menengah Tennessee memenangi pertempuran yang berjaya untuk seluar pendek pendek dan skirt, sementara seorang ibu di San Antonio kecewa selepas panjang pakaian putrinya mencetuskan pelanggaran dasar sekolah.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.