Adakah ini trend solek mata paling hangat untuk 2017?

Kurang lebih lagi mengenai trend solek mata pada tahun 2017 (setakat ini!).

Ia dipanggil solek “ruang negatif”, dan ia pada dasarnya memerlukan meninggalkan bahagian-bahagian kelopak mata yang tidak berwarna. Fikirkan ia sebagai pakaian cutout, tetapi untuk mata anda.

https://www.instagram.com/p/BM2USdmguH3

Kawasan bebas-solek, yang boleh menjadi garis, bintang atau bentuk lain, muncul di luar bayangan sekitarnya untuk membuat rupa glam yang akan sempurna dengan manicure ruang negatif.

BERKAITAN: Kuku ruang negatif adalah trend seni kuku sejuk yang anda perlu cuba

Bagaimana anda menarik mata ruang negatif yang tidak sempurna? Blogger kecantikan Swayze Morgan, yang mencipta penampilan di atas, mengatakan bahawa ia menggunakan alat yang betul.

Petua solek untuk membuat anda glamor sepanjang tahun

Disember.30.201604:30

“Untuk mendapatkan garis yang bersih dan tepat, anda perlu memastikan anda mempunyai berus yang akan memberikan banyak kawalan kepada garis dan bentuk yang benar-benar sempurna,” katanya kepada TODAY.com dalam e-mel. “Sebaik sahaja anda menetapkan bentuk yang anda mahu buat, penjelmaan krim adalah cara yang baik untuk membersihkan garisan anda atau mengeluarkan ‘ruang’.”

Dan jangan risau jika anda tidak mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk melukiskan bintang sempurna pada kelopak mata anda. Anda boleh menggunakan pelekat sebagai stensil untuk menampung kawasan yang anda ingin menyimpan tanpa makeup.

BERKAITAN: Tahun baru, baru anda! 4 hacks kecantikan anda akan senang digunakan pada tahun 2017

“Bagi pemula, saya akan mengesyorkan bermula dengan mudah dan cuba menggunakan pita atau pelekat untuk dibuang selepas anda menggunakan solek untuk mendapatkan ruang kerja dengan ruang,” kata Morgan..

Anda boleh melekat pada garis yang tajam, dramatik atau mengaburkan tepi sedikit untuk kesan yang lebih lembut, seperti kelihatan cantik, terinspirasi dari makeup guru Ashley Lohr.

Baris tanpa warna boleh menambah dimensi tambahan kepada mata smokey, seperti yang ditunjukkan oleh blogger solek dan gaya hidup Eneidi Cruz.

https://www.instagram.com/p/BMmb23HBgTl

BERKAITAN: Cara membuat mata smokey yang sempurna dalam hanya 4 langkah

Sekiranya anda sedang mencabar, anda juga boleh membuat mata bersayap berani dengan menggunakan ruang negatif. Sukarhie blogger kecantikan telah menyempurnakan teknik ini dan kami mengasihi getaran avant-garde rupa dramatik ini.

Gagasan ruang solek negatif bukan hanya untuk mata; anda juga boleh menggunakannya untuk menambah beberapa drama serius ke bibir anda. Berikut adalah beberapa inspirasi grafis ruang negatif dari blogger kecantikan Romania Oana Zidaru.

Cerita panjang pendek, ada cara yang tidak berkesudahan untuk merangsang rutin solek anda dengan hanya meninggalkan beberapa bahagian mata anda dan wajah yang tidak dicat.

“Sebaik sahaja anda mendapat teknik itu,” kata Morgan, “imaginasi anda adalah had!”