Adakah ini satu set pakaian mandi terlalu ‘tidak sesuai’ untuk kolam renang?

Seorang wanita mendakwa dia ditendang keluar dari kolam kompleks pangsapurinya kerana memakai baju renang satu “tidak sesuai”.

Tori Jenkins, 20, baru tiba di kolam renang dengan tunangnya, Tyler Newman, di Smoky Crossing Apartments di Seymour, Tennessee. Dalam beberapa minit, seorang pekerja dari kompleks mendekati Jenkins dan berkata bahawa beberapa penduduk telah mengeluh tentang pakaiannya.

Wanita says she was kicked out of the pool for her swimsuit
Tori Jenkins berkata dia ditendang keluar dari kolam renang pangsapuri kompleksnya kerana memakai baju renang ini.Tyler Newman / Facebook

“Hari ini, tunang saya dihadapi sama ada menukar pakaian mandinya, menutup dengan seluar pendek, atau meninggalkan kolam yang kami bayar sebanyak $ 300 untuk mengekalkan,” tulis Newman dalam catatan Facebook mengenai insiden itu, yang telah menjadi virus. “Tori dituduh memakai ‘baju mandi thong’ …. Kami berdua duduk di situ dengan tidak percaya.”

Newman berkongsi gambar baju renang merah jambu, satu keping Jenkins memakai hari itu.

Jenkins memutuskan untuk pergi ke pejabat apartmen untuk menyelesaikan perkara itu secara persendirian. Sekali di pejabat, wakil apartmen nampaknya menggandakan kedudukan awalnya.

“Di pejabat, perunding pemajakan (yang, pada masa ini, saya tidak akan menamakannya) menegaskan bahawa Tori akan mengambil gambarnya untuk menunjukkan ‘cara tidak sesuai’ pakaian mandinya, dan mengarahkannya untuk melihat cermin di tubuhnya sendiri, “Tulis Newman. “Apabila tunang saya menjawab, ‘Saya tahu apa yang saya suka, saya beli ini sendiri, ia bukan thong,’ perunding memberitahu Tori bahawa jika dia tidak mempunyai anak sendiri, dia tidak akan faham. Dia diberitahu bahawa perunding pemajakan tidak mahu anaknya sendiri di sekitar Tori. “

Wanita says she was kicked out of the pool for her swimsuit
Tori Jenkins berpakaian dalam baju renang yang dia kata membuatnya ditendang keluar dari kolam pangsapuri kompleksnya. Tyler Newman / Facebook

Perunding peminjam juga memberitahu Jenkins bahawa tubuhnya “tidak sesuai untuk berada di sekitar,” tambah Newman. “Dia diberitahu ‘ada banyak anak remaja di kompleks ini, dan anda tidak perlu membangkitkan mereka.'”

Kejadian itu menyebabkan Jenkins berasa kecewa dan dihina, kata Newman.

“Hari ini tunang saya diberitahu bahawa dia kurang penting daripada bagaimana perasaan lelaki di sekelilingnya. Itu Tori kurang penting daripada dorongan lelaki untuk menjadi seksual terhadapnya, “tulisnya di Facebook. “Saya tidak pernah melihat tunang saya malu hingga ke mana dia tidak dapat melihat kawan-kawannya yang terbaik di muka. Saya tidak pernah melihat dia menangis seperti yang dilakukannya di apartmen kami hari ini. Tidak pernah melihatnya mahu menjadi terpencil seperti itu … Saya tidak pernah melihat perempuan yang tidak dihormati. “

“Saya tidak akan tahan untuk ini,” katanya. “Tunang saya sepatutnya dapat memakai pakaian mandi tanpa diseksa dan dipermainkan.”

Wanita bergaduh untuk merangkul keindahan mereka menjelang musim baju renang

Mei.30.201705:31

Kompleks apartmen Smoky Crossing menyangkal akaun pasangan kejadian itu.

“Smoky Crossing adalah komuniti keluarga yang ramah,” kata jurucakap kompleks itu dalam satu kenyataan kepada HARI INI. “Pelbagai penghuni dalam komuniti kami mengadu dan menyatakan kebimbangan mengenai pakaian renang Cik Jenkins. Selaras dengan dasar kolam kami, yang disiarkan berhampiran kawasan berenang, salah seorang perunding peminjam kami meminta Cik Jenkins membalut tuala di sekeliling dirinya ketika dia berjalan di sekitar kolam renang.

“Cik. Jenkins tidak pernah diminta meninggalkan kolam, “kata kenyataan itu. “Di samping itu, ejen pajakan kami tidak menyatakan bahawa pakaian renang Cik Jenkins ‘akan’ membangkitkan anak lelaki remaja. ‘”

Walau bagaimanapun, Jenkins mengekalkan bahawa versi peristiwanya adalah tepat, dan dia kini mengejar tindakan undang-undang terhadap Smoky Crossing. Dia juga menulis di Facebook bahawa peraturan pakaian renang itu menyatakan bahawa “pakaian yang sewajarnya patut dipakai setiap saat, tidak ada potongan.”

Siaran pasangan mengenai insiden itu telah menyita beribu-ribu suka dan saham, dan komentar sokongan telah menuangkan dari orang-orang di seluruh dunia.

“Saya seorang ibu dan nenek yang telah bekerja di akuatik selama lebih dari 40 tahun,” seorang wanita menulis kepada Jenkins di Facebook. “Saya bekerja di kolam awam sekarang. Saya telah melihat yang baik, yang buruk, dan yang buruk, tetapi anda tidak! Saman anda sesuai dengan anda. Ia bukan thong. Ia sangat tinggi, tetapi itulah yang dibuat para pembuat untuk wanita … Sebagai ibu dan nenek saya tidak akan mempunyai masalah dengan anak cucu saya melihat anda di dalamnya. “

“Sebagai seseorang yang suka berenang dan telah melihat banyak pakaian yang tidak sesuai di hari-hari pelindung saya, tidak ada tempat lain!” Kata lelaki lain.

Jenkins berkata di Facebook bahawa dia kagum dan terharu dengan semua sokongan yang dia terima secara dalam talian, tetapi dia juga mengaku bahawa keseluruhan keadaan telah menyebabkan dia “letih, dan terus terang dipukul.”

Walau bagaimanapun, dia berkata dia merasa terpaksa bersuara dan berdiri untuk dirinya sendiri secara terbuka.

“Tidak seorang lelaki atau wanita mempunyai hak untuk membuat saya berasa tidak selesa dalam kulit saya sendiri,” tulisnya. “Tidak ada hak untuk polis saya atau mana-mana manusia lain.”