7 perkara yang perlu diketahui sebelum mendapat manicure

Manikur tips
Hari ini

Mendapatkan manikur mungkin kelihatan seperti alasan yang sempurna untuk hanya duduk dan berehat, tetapi ternyata terdapat beberapa bahaya yang cukup hodoh yang bersembunyi di dalam salon. Sephora pakar kuku dan gel Terri Silacci memberitahu anda apa yang perlu diperhatikan.

Pemotongan potong boleh menyebabkan kekal kerosakan
Pernah perhatikan bahawa sesetengah orang mempunyai katil kuku ikal? Keadaan kekal ini kadang-kadang boleh disebabkan oleh kutub yang terlalu banyak. “Peraturan pertama pemotongan memotong: Jangan biarkan teknologi memotong tisu hidup,” kata Silacci. “Teknologi yang berpendidikan akan perlahan-lahan menolak kutikula dan kemudian memotong tisu mati yang konservatif. Segala-galanya tetap untuk melindungi katil kuku. “

Sanitizer UV tidak mencukupi
Kulat kuku, virus jahat, staph … yang tahu jangkitan apa yang di hadapan anda di stesen kuku? Nah, sebenarnya, anda akan jika manikur anda tidak cukup kebersihan. “Lihat alat dan lihat sama ada mereka yang sama digunakan pada klien terakhir. Pemisah kaki, kebanyakan fail dan buffer bertujuan untuk digunakan dan tidak mudah untuk membersihkan, “kata Silacci. Dan diberi amaran: duduk cepat di bawah sanitizer cahaya tidak cukup untuk membersihkan mereka. “Lampu ini berkesan [hanya] apabila ditambah dengan pembersihan kotoran dan serpihan yang betul, serta disinfektan yang diluluskan,” tambahnya..

Filing boleh dicincang kuku
“Memfailkan satu arah dengan fail grit yang baik dan bukannya menggunakan gerakan belakang dan sebagainya yang agresif, adalah penting untuk integriti tepi depan kuku, di mana begitu ramai orang mempunyai masalah dengan mengupas dan memecahkan,” kata Silacci.

Yellowing tidak normal
Manicure Perancis yang kelihatan berjiwa kuning tidak betul-betul tres chic – tetapi ia adalah akibat biasa menggunakan produk sub-standard untuk langkah akhir anda. “Sebuah kot atas bukan kuning adalah apa yang anda perlukan untuk menghalang ‘antik’,” kata Silacci, yang mengesyorkan meminta seseorang dengan perlindungan UV terbina dalam. Kami suka Pakar Avon Nail UV Gloss Guard untuk melindungi kesetiaan warna lakuer.

Melangkah langkah-langkah kotoran kuku
Jika salun anda tidak menggunakan kot asas yang direka khusus sebagai lapisan pertama, berhati-hati. “Dengan merah atau beberapa pengilat yang lebih gelap, anda mungkin menghadapi risiko mengekalkan sedikit pigmen pada katil kuku anda buat sementara waktu,” jelas Silacci. “Saya suka menggunakan dua lapisan di bahagian bawah untuk melindungi daripada pewarnaan.”

Hangnails tidak perlu berlaku
“Hangnails terutama muncul pada katil kuku yang tidak disokong, yang kering,” jelas Silacci mengapa setiap manicurist yang baik merawat kuku dengan krim atau minyak kutikula. Untuk menghentikan hangnails daripada membentuk post-mani, gosokkan sedikit ke seluruh kawasan kuku dan kutikula setiap hari.

Teknik ini menghalang cip
Anda mungkin sudah tahu bahawa memakai topcoat setiap hari boleh memastikan cip manicure anda lebih lama – tetapi cara manicurist anda memakai penggilap anda di tempat pertama juga akan membuat perbezaan besar dalam berapa lama mani anda bertahan. Rahsia Silacci? Sandwich lapisan tambahan lapisan asas di antara setiap dua lapisan warna.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.