5 petua untuk memaku kelihatan solek ‘semula jadi’

HARI INI Favorite

Anda tahu wanita-wanita yang kelihatan cantik dan bercahaya tanpa jahitan solek? Nah, mereka cenderung menipu dengan trend kecantikan terkini: solek “no-makeup”. Persoalannya ialah, bagaimana anda melakukannya? HARI INI TASTemaker Deepica Mutyala berkongsi tutorialnya sendiri dan lima petua dan helah untuk mencipta wajah tanpa cacat.

Permulaan segar? Cuba rutin kecantikan yang berwajah segar

20.20.201700:55

Petua 1: Pastikan cahaya asas anda

Kerry Washington
Kerry Washington di Parti Vanity Fair Oscar pada 24 Feb 2013.Fail AP

Kulit yang jelas dan kelihatan adalah cara terbaik untuk melihat secara semula jadi berseri, tetapi ia juga merupakan langkah di mana kebanyakan wanita membuat kesilapan. Daripada melihat asas sebagai cara untuk melindungi kulit, fikirkan ia sebagai cara untuk mengaburkan perubahan warna. Dengan pemikiran ini, anda boleh meredakan asas yang berat, yang berakar pada masa lalu memihak kepada pelembap berwarna atau krim BB.

Sapukan dengan kaedah lima titik: Letakkan satu titik pada dahi, hidung, dagu dan satu pada setiap pipi. Kemudian buff ke luar ke arah garis rambut dengan berus blush. Itulah yang mudah!

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Make Up For Ever Kulit Equalizer Primer $ 36, Sephora

Solek Forever Cream

Memulakan rutin anda dengan primer akan membantu solek anda menjadi lebih lancar dan tahan lebih lama.

Bare Mineral Rescue Rescue $ 30, Sephora

Bare Minerals CC cream

Krim gel hidrating ini akan menyediakan liputan walaupun dengan kemasan berseri.

Petua 2: Tutup tempat dengan concealer

Tidak perlu pergi ke atas kapal pengawal. Anda hanya perlu menggunakan sedikit untuk menutup ketidaksempurnaan, menasihati Johnson. Pastikan serbuk muka anda terlebih dahulu untuk memastikan bahawa penjilid kekal diletakkan selama berjam-jam.

L’Oreal Paris True Match Concealer $ 6, Amazon

L'Oreal Concealer

Petua 3: Fokus pada mata anda

2013 CFDA FASHION AWARDS Underwritten By Swarovski - Red Carpet Arrivals
Adriana Lima di Anugerah Fesyen CFDA pada 3 Jun 2013.Getty Images

Pertimbangkan ini bertentangan dengan mata smokey malam kegemaran anda. Elakkan menambah bayang-bayang ke sudut dalam atau luar mata dan sebaliknya debu naungan semula jadi di pusat tudung anda. Johnson menawarkan tip hebat ini untuk membuat bulu mata kelihatan lebih penuh: Baris air bawah atas dengan pensel mata gelap.

Dan jangan lupa untuk mengisi alis anda! Menambah sedikit serbuk atau sebatan lembut dari pensel mata akan membuat anda kelihatan lebih terjaga lagi.

Pensil Mata NUDESTIX $ 24, Sephora

Mata Pencil brow pencil

Laura Mercier Secret Brightening Powder $ 28, Sephora

Mencerahkan Powder

Petua 4: Ciri sorotan di wajah anda

16th Annual EIF Revlon Run Walk For Women
Emma Stone di Revlon Run / Walk For Women pada 4 Mei 2013.Getty Images

Sekarang mata anda muncul dan kulit anda kelihatan sempurna, sudah tiba masanya untuk mendapatkan cahaya anda. Menggunakan penapis cecair atau serbuk adalah cara paling mudah untuk menjadikan kulit kelihatan segar. Hanya terpakai pada jambatan hidung anda, di atas tulang pipi anda dan hanya di atas busur cupid di bibir anda untuk kelihatan lebih muda seketika. Leretan bergetar akan menguatkan kesannya dan memberi anda gambaran yang manis, memerah.

Manfaat Tinggi Rasuk $ 26, Sephora

Tinggi Beam Highlighter

Petua 5: Pilih naungan semulajadi untuk bibir anda

Simpankan gincu merah yang menakjubkan untuk malam yang istimewa di bandar. Pandangan ini adalah mengenai warna yang sepadan atau ringan meningkatkan pewarna semulajadi anda. Sesuatu yang agak semata-mata, tetapi balsem tidak berkilat adalah sesuai sempurna.

Bintik Bibir Tinted $ 15, Amazon

Burts Bees Balm

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 30 Mac 2015.

BERKAITAN: Zoe Saldana’s $ 8 pergi untuk bibir kering, sun-ravaged