3 cara untuk mendapatkan sebatan terbaik dalam hidup anda

Apa cara yang lebih baik untuk meningkatkan ciri semula jadi anda daripada dengan bulu mata yang cantik, subur? Saya berkongsi petua terbaik dan benar untuk mencari set sempurna untuk anda.

Cara mendapatkan bulu-bulu yang kelihatan kurang untuk saya

Apr.24.201705:03

Melekatkan sebatan

Untuk cara yang kos efektif dan bebas komitmen untuk menambah sedikit “oompf” tambahan kepada mana-mana rupa, anda tidak boleh mengalahkan bulu mata tradisional. Tetapi tidak semua jalur melekit dianggap sama; separuh pertempuran adalah mencari pasangan yang tepat untuk anda.

Pilih pasangan yang meniru panjang dan pewarna semulajadi anda, dan pastikan untuk mengelakkan gaya dengan kelebihan tumpul, di mana semua bulu mata adalah panjang yang sama panjang. Gaya-gaya ini bagus untuk rupa fesyen ke hadapan atau retro, tetapi tidak sesuai untuk dipakai setiap hari. Anda juga mahu memilih jalur yang jelas dan bukannya hitam. Band hitam akan lebih mudah menunjukkan ketidaksempurnaan dan kesilapan dalam penjajaran, manakala band jelas lebih sesuai untuk pemula dan boleh menyamarkan kesilapan.

Duo Berus pada Striplash Pelekat Putih / Jelas, $ 7, Walgreens

Bulu mata
Walgreens

Tetapi apabila datang untuk memilih gam, pergi untuk nada gelap yang akan lebih mudah digabungkan dengan garis lash anda – jelas dan putih sering boleh kering dengan kilauan yang ketara. Dan bagi mereka yang mempunyai alahan, terdapat banyak pilihan lateks-bebas yang ada.

Jika anda bimbang tentang aplikasi, pinset “fishtail” adalah alat yang hebat untuk dicuba. Akhir seperti melengkung, tongkat membantu menawarkan cengkaman dan bantuan dalam menyelaraskan jalur dengan garis lash anda.

Koleksi Sephora Bulls Eye Lash Applicator, $ 12, Sephora

Mata lash applicator
Sephora

Atau cuba Flashes, aplikator palsu yang mencolok dari Flirt Cosmetics yang membekalkan kluster mini palsu bulu palsu, yang membolehkan anda menyesuaikan rupa anda. Anda boleh memohon seberapa banyak atau sedikit sebatan yang anda mahu.

Flashes Lash Applicator, $ 28, Flirt Cosmetics

Mata lash applicator
Kosmetik cari kenalan

BERKAITAN: Bulu mata perm: Mata yang lebih besar, lebih cerah – tidak diperlukan!

Sebatan magnetik

Peminat mata di mana-mana telah lama mencari alternatif gam goopy dan ini tidak mengecewakan. Jenama baru yang dikenali sebagai One Two Lashes mencipta sebatan palsu yang selamat melalui jalur serat mikro magnetik kecil. Fikirkan produk seperti sandwic bulu mata kecil, di mana sebatan semulajadi anda sebagai lapisan di antara. Tidak seperti pilihan-pilihan pada gam, jalur ini boleh dipakai semula dan mudah digunakan. Bagi mana-mana pemula di luar sana, saya cadangkan anda melabur hanya beberapa minit dalam tutorial ini untuk menetapkan diri anda untuk berjaya.

Lash asal, $ 69, One Two Cosmetics

Mata lashes
One Two Cosmetics

BERKAITAN: Trend bulu mata ini akan memastikan anda menonjol dalam keramaian

Semi-kekal

Sekiranya anda ingin membuat komitmen yang lebih panjang, anda beruntung! Ia seolah-olah seperti bar lash separuh kekal muncul di setiap sudut – tetapi pastikan anda mencari profesional berlesen. Anda boleh memilih daripada pilihan sintetik, sutera atau cekung (berhati-hati dengan alahan) dan prosesnya biasanya mengambil masa antara 1-2 jam.

Hasilnya boleh berlangsung kitaran pertumbuhan penuh bulu mata alami, yang biasanya 6-8 minggu, tetapi boleh berbeza-beza oleh individu dengan beberapa penyelenggaraan sentuhan yang diperlukan. Sebaik sahaja bulu mata dibuat, lebih baik untuk mengelakkan mascara, solek mata berat dan pembuang solek berasaskan minyak. Pakar bulu mata Courtney Akai menggunakan bulu mata yang dilihat dalam video di atas, tetapi carian Google yang cepat akan menyebabkan salun di dekat anda.

https://www.instagram.com/p/BSL0TS1Ap9J

BERKAITAN: Sama seperti seorang puteri Disney dalam kehidupan sebenar dengan trend kecantikan baru ini

Ahli KUCHING Gaya Hari Ini dan pengarang “The Power of Style,” Bobbie Thomas berkongsi buzz tentang kecantikan, fesyen, dan banyak lagi pada HARI INI dan di Bobbie.com. Ikuti dia di Twitter, Facebook dan Instagram.

Loading...