23 tabir surya kedai ubat sebenarnya menggunakan sendiri

Melanoma adalah kanser kedua yang paling biasa di kalangan wanita berumur antara 15 dan 29 tahun. Oleh itu, Melanoma ini hari Isnin, pakar dermatologi papan, Dr Debra Wattenberg melawat studio TODAY untuk memberi kita beberapa kali mencari pelindung matahari terbaik untuk setiap umur.

Topeng matahari untuk membeli untuk setiap umur pada musim panas ini

07.07.201804:28

Apabila mengetahui tentang jumlah pelindung matahari yang sesuai untuk digunakan, Wattenberg berkata mengenai satu gelas tembakan (1 auns) harus meliputi seluruh tubuh. Untuk hanya muka, gunakan kira-kira sebuah dollop – saiz nikel.

Dan, jangan hanya menggunakan pelindung matahari di pantai. “Saya cadangkan memohon pelindung matahari 15 hingga 20 minit sebelum pergi ke luar,” kata Wattenberg. Ia juga perlu digunakan selepas berenang atau setiap dua jam, walaupun anda tidak berada di dalam air.

Bagaimana anda memilih pelindung matahari yang terbaik? Wattenberg berkata krim biasanya baik untuk kulit yang sensitif atau kering, gel berfungsi dengan baik untuk kawasan berbulu, penyemburan hebat untuk orang yang tergesa-gesa (walaupun pelindung matahari boleh menyemburkan bintik-bintik yang tidak ditemui jika anda tidak menggosoknya) dan tongkat yang terbaik untuk bayi dan di sekeliling mata dan hidung.

Dia juga menyatakan bahawa semua orang perlu menggunakan pelindung matahari di bibir mereka. “Orang sering lupa memohon pelindung matahari di bibir mereka,” kata Wattenberg. “Mereka berfikir bahawa lip gloss mereka akan menjadi baik untuk kulit mereka, tetapi, sebenarnya, ia meningkatkan keberkesanan matahari – menjadikan anda lebih mudah terbakar. Jadi, anda mahu berhati-hati.”

Dan, Wattenberg menambah bahawa pelindung matahari harus mempunyai SPF sekurang-kurangnya 30, memberikan perlindungan spektrum luas UVA / UVB dan biasanya akan luput selepas kira-kira tiga tahun.

Jadi, untuk membantu mencari pelindung matahari yang sempurna untuk menggantikan botol lama di ruang sarung tangan anda yang mula memisahkan (yuck), kami beralih kepada beberapa ahli dermatologi untuk memikirkan apa yang menggunakan pelindung matahari pada kulit mereka!

1. Coppertone Sport High Performance AccuSpray Sunscreen SPF 30, $ 9, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Coppertone sukan prestasi tinggi tudung pelindung matahari SPF 30

$ 9Amazon

“Semburan pelindung matahari yang tahan air ini tetap diletakkan walaupun anda berpeluh, bermakna ia tidak akan masuk ke mata dan menyengat. Plus, ia menawarkan perlindungan spektrum UVA dan UVB yang luas dengan bahan aktif yang menyerap sinaran UV yang merosakkan sebelum mencapai kulit. Satu lagi campur: Ia harganya sederhana, “kata Howard Sobel, MD, seorang pakar perubatan dalam dermatologi di Lenox Hill Hospital di New York City.

2. Cetaphil SPF 50 Moisturizer Muka UVA / UVB Pertahanan, $ 26 untuk 2 pek, Amazon

Cetaphil SPF 50 pelembap muka UVA / UVB pertahanan

$ 26Amazon

“Formula yang tidak berminyak dan ringan menyerap dengan cepat dan tidak meninggalkan sisa putih yang sutra. Ia juga hebat untuk kulit yang sensitif kerana ia bukan komedogenik dan wangi-bebas. Memohon semula setiap dua hingga tiga jam atau lebih kerap jika anda akan berada di bawah sinar matahari langsung untuk jangka waktu yang panjang. Saya suka bahawa ia agak murah dan boleh didapati di kedai ubat tempatan anda, “kata Dendy Engelman, MD, pengarah pembedahan dermatologi di Metropolitan Hospital di New York City.

3. La Roche-Posay Anthelios SPF 50 Skrin matahari, $ 30, Amazon

La Roche-Posay anthelios ultra light SPF 60 pelindung matahari

$ 30Amazon

“Saya telah melalui Eropah apabila saya mendapati pelindung matahari ini. Ia cukup kuat untuk sehari di pantai, namun cukup ringan untuk dipakai untuk bekerja. Saya meletakkannya sebagai pengganti pelembap pada waktu pagi selepas mencuci muka saya, memohon kepada wajah saya dan kawasan terdedah seperti lengan dan dada saya. Petua: Saya menyimpannya di dalam peti sejuk pada hari-hari yang sangat panas supaya ia berasa sejuk ketika memohon, “kata Ranella Hirsch, MD, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di Boston.

Sebagai peminat pelindung matahari ini, Paul Jarrod Frank, MD, seorang penolong profesor klinikal di Pusat Perubatan Mount Sinai di New York City berkata, “Ia penting untuk memilih pelindung matahari seperti ini yang mempunyai SPF 30 atau lebih tinggi, tahan air , dan mengandungi bahan seperti zink oksida dan oksida titanium untuk menyediakan liputan UVA / UVB. Saya suka bahawa ia berjalan lancar dan licin dan mempunyai aroma yang menyenangkan. “

4. SkinMedica Total Defense + Repair Spectrum Broad Spf 34 Tinted Sunscreen, $ 68, Dermstore

SkinMedica total pertahanan + pembaikan spektrum luas SPF 34 pelindung matahari yang berwarna

$ 68Dermstore

“Ini adalah satu pelindung matahari yang saya simpan dalam beg saya pada setiap masa, dengan kerap menggunakannya sepanjang hari. Ia menyekat UVA, UVB, dan sinar anti-inframerah, “kata Jeanine Downie, MD, ahli kulit kulit yang berpangkalan di New Jersey.” Inframerah adalah sebahagian daripada spektrum cahaya yang dapat anda dapatkan dari panas apabila anda membuka pintu kereta panas di musim panas atau ketika memasak, misalnya. Dan ya, haba itu boleh menyebabkan kulit terbakar matahari. Beberapa tahun dari sekarang setiap pelindung matahari akan mempunyai teknologi inframerah tetapi sekarang sedikit sahaja. “

“Losyen ini menggosok dengan mudah ke dalam kulit saya yang berwarna coklat tanpa meninggalkan filem putih dan ia adalah hypoallergenic dan wangian supaya saya boleh memakainya tanpa sebarang kerengsaan,” tambah Downie. “Saya masih mendapat jerawat, jadi cinta itu juga tidak komedogenik.”

5. Neutrogena Sticker Sunblock Murni dan Percuma SPF 60+, $ 8, Amazon

Neutrogena batang matahari sunblock murni dan percuma SPF 60+

$ 8Amazon

“Sesiapa sahaja dengan kanak-kanak akan bersetuju bahawa memohon pelindung matahari adalah satu cabaran. Saya mencuba setiap formulasi di luar sana dan mendapati kanak-kanak seperti menggunakan pelindung matahari – mereka melihat mereka seperti krayon untuk kulit. Apabila digunakan dengan betul, mereka boleh memberi perlindungan yang mencukupi bagi orang dewasa dan kanak-kanak: Mereka perlu diaplikasikan ke belakang dan ke atas pada kulit empat kali. Saya suka menggunakan tong berasaskan mineral yang mengandungi bahan bebas bahan kimia seperti zink oksida dan titanium dioksida, sebab itu saya peminat produk ini, “kata Josh Zeichner, MD, pengarah penyelidikan kosmetik dan klinikal, jabatan dermatologi, Hospital Gunung Sinai di New York City.

https://www.instagram.com/p/BGZJ2VwO8qM

6. Semakan Skincare Intellishade Matte, $ 75, Amazon

Revisi Skincare intellishade matte

$ 75Amazon

“Saya menemui pelindung matahari ini pada persidangan dermatologi dan ia menjadi kegemaran saya sejak itu. Ia mempunyai SPF 45, ringan dan tidak komedogenik, tetapi di sini adalah bahagian yang terbaik: Ia berfungsi sebagai krim anti penuaan, “kata Rachel Nazarian, MD, pembantu profesor klinikal, jabatan dermatologi, di Hospital Gunung Sinai di New York City. “Rumusan ini mengandungi peptida dan antioksidan yang membekalkan kolagen yang membantu melawan kerosakan radikal bebas. Selain itu, terima kasih kepada kemasan mattenya, ia membantu meminimumkan rupa liang dan tidak meninggalkan kulit saya berkilat. “

7. Colorescience Berus Berwarna Matahari Terbenam Pada Skrin Matahari SPF 30, $ 64, Nordstrom

Colorescience berus dilupakan pada pelindung matahari

$ 64Nordstrom

“Serbuk serbuk pelindung matahari tanpa bahan kimia yang berasaskan mineral ini dengan mudah, membolehkan saya memohon semula sepanjang hari. Ia tidak menjejaskan kulit saya dan serbuk itu mencerminkan cahaya, mengurangkan penampilan liang dan garis halus. Ia mempunyai manfaat tambahan menyerap minyak dan memberi kulit saya matte, selesai halus. Saya dapati produk ini setelah mengetahui banyak kawan-kawan dermatologi saya dalam beg mereka! “Kata Diane Berson, MD, profesor klinik dermatologi, Weill Medical College dari Cornell University-New York Presbyterian Hospital.

Dr Patricia Wexler, pakar dermatologi yang berpangkalan di New York, juga mengatakan dia suka pelindung matahari ini. “Saya menggunakannya setiap hari kerana teksturnya yang indah, hakikat bahawa ia meliputi ketidaksempurnaan, dan kerana solek saya berjalan lancar daripada biasa apabila saya menggunakannya sebagai asas saya,” katanya. “Ia spektrum luas dengan tahap tertinggi zink oksida dan titanium dioksida yang ada. Sapu berus di kawasan itu untuk ditutup dengan menggunakan pukulan kecil. Ia boleh digunakan di muka, leher, dada, atau tangan anda setiap dua jam seperti yang diperlukan. “

8. Dermalogica Pemulihan Kulit Dynamic Spectrum Spf 50, $ 65, Amazon

Dermalogica pemulihan kulit dinamik spektrum yang luas SPF 50

$ 65Amazon

“Pelindung matahari ini semuanya. Ia mempunyai SPF 50, spektrum yang luas, mengandungi polipeptida yang meningkatkan pengeluaran kolagen dan antioksidan yang kuat yang meneutralkan radikal bebas daripada perkara seperti pencemaran, “kata Whitney Bowe, MD, ahli kulit kulit yang berpusat di New York.” Saya memohon nikel Jumlah saiz di sekeliling mata saya, bibir, leher dan dada dan beri beberapa minit untuk menyerap kulit saya. Sekiranya saya akan bekerja, saya akan meletakkan solek saya di atas. Jika saya menuju ke pantai, saya hanya membuang topi dan kacamata hitam dan melemparkan tiub di dalam beg saya supaya saya dapat memohon semula setiap dua jam (atau lebih kerap jika saya mendapat basah atau berpeluh). Saya tidak pernah mempunyai selaran matahari menggunakan pelindung matahari ini. “

9. Dr. Dennis Gross Dark Spot Sun Defence Spectrum Spf 50, $ 42, Dermstore

Dr. Dennis Gross bintik hitam gelap pertahanan spektrum luas SPF 50

$ 42Dermstore

“Kunci untuk menggunakan pelindung matahari adalah mencari orang yang anda sayangi – tekstur, penamat, bau, dan lain-lain semua perlu bekerja untuk anda. Bagi saya, pelindung matahari ini mencecah semua tanda itu. inci penuh ke dalam garis rambut anda, di belakang tangan anda dan di bibir, telinga, dan kulit kepala. Semua kawasan ini mempunyai pigmen pelindung yang sangat kecil dan mudah dibakar, “kata Hilary Reich, MD, yang berpangkalan di New York City pakar dermatologi.

10. Replenix Ultimatte Kesempurnaan 50+, $ 43, Dermstore

Replenix ultimatte kesempurnaan 50+

$ 43Dermstore

“Saya menggunakan krim BB ini untuk perlindungan matahari saya kerana ia terasa sangat halus – ia berwarna jadi berfungsi seperti buku asas dan campuran dengan mudah dengan solek saya. Saya kadang-kadang mencampurkannya dengan asas untuk liputan licin dan kulit yang sempurna. Ia memberikan perlindungan daripada membakar UVB dan penuaan sinar UVA, ditambah pula dengan zink oksida, salah satu penghalang fizikal kegemaran saya, “kata Sonia Badreshia, MD, seorang pengajar klinikal di The University of California di San Francisco.

8 produk penjagaan kulit kedai ubat atas yang diungkapkan oleh majalah TODAY, People

Nov.30.201604:30

11. EltaMD UV Lip Balm Spektrum Luas SPF 31, $ 10, Dermstore

EltaMD UV lip balm spektrum luas SPF 31

$ 10Dermstore

“Bibir memerlukan perlindungan matahari kerana ia adalah tapak biasa untuk pra-kanser dan kanser. Kerana lip gloss boleh menarik matahari dan menyebabkan luka di bibir, saya selalu membawa balsem bibir ini dengan SPF 31 di dompet saya dan menggunakannya di tempat lipstik atau gloss atau di bawahnya. Ia sangat melembapkan, kosmetik elegan dan mempunyai SPF yang lebih tinggi berbanding kebanyakan bumerang bibir lain di pasaran, “kata Shari Marchbein, MD, pembantu klinik dermatologi di NYU Langone dan Bellevue Hospitals di New York City.

12. Aveeno Positif Pelembap Muka harian Radiant Dengan Spektrum yang luas SPF 30, $ 14, Amazon

Aveeno secara positif berseri pelembap muka harian dengan spektrum luas SPF 30

$ 14Amazon

“Ini pelindung matahari adalah kegemaran saya! Ia memenuhi tahap perlindungan UVA dan UVB yang disyorkan dan ia adalah kosmetik elegan pada orang-orang semua warna kulit, yang bermaksud ia tidak akan meninggalkan apa-apa residu kapur pada nada kulit yang lebih gelap. Saya juga suka bahawa ia mengandungi soya untuk membantu meringankan bintik-bintik gelap dan kecacatan, “kata Dina Strachan, MD, seorang penolong profesor klinikal di New York University di New York City.

13. Epionce Daily Shield Losion Berwarna SPF 50, $ 38, Dermstore

Epionce losyen pelindung harian berwarna SPF 50

$ 38Dermstore

“Seorang penawar untuk pelindung matahari ini menunjukkan produk ini di pejabat kami dan kakitangannya dijual dengan segera kerana ia memberikan perlindungan matahari yang sangat baik dan boleh menggantikannya sebagai asas atau buku asas, dengan memberikan warna yang membuat kulit anda kelihatan berkilau. Lelaki seperti itu kerana warna cahaya menawarkan liputan tanpa kelihatan seperti mereka memakai solek, “kata Marc Darst, MD, profesor bersekutu klinikal di Universiti Wingate di Charlotte, Carolina Utara..

Megin Scully, MD, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di San Francisco, bersetuju, “Ia adalah pelindung matahari yang saya suka kerana teksturnya yang elegan dan liputan yang mudah dicampur.”

14. Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Rumpai Laut Spektrum Luas SPF 45, $ 9, Amazon

Neutrogena ultra-licin kering-sentuh pelindung matahari yang spektrum luas SPF 45

$ 9Amazon

“Seorang pesakit memberitahu saya tentang pelindung matahari ini dan mengapa dia menyukainya – ramai pesakit bersumpah dengan produk yang berbeza jadi saya hanya membiarkannya pergi. Kemudian dia tiba di temujanji seterusnya dengan tiub hanya untuk saya. Saya mencubanya dan segala yang dia katakan adalah benar: Ia mempunyai SPF yang tinggi, memberikan perlindungan spektrum luas dan digunakan dan menyebar dengan mudah, merasa tidak dapat dilihat dengan sentuhan, “kata Neal Schultz, MD, ahli kulit kulit yang berpangkalan di New York City dan tuan rumah DermTV.com.

15. ISDIN Eryfotona Actinica Emulsi Ultralight dengan SPF 50+, $ 50, ISDIN

ISDIN eryfotona emulsi ultrabun actinica dengan SPF 50+

$ 50ISDIN

“Produk ini dibuat di Sepanyol dan baru ke Amerika Syarikat. Ia adalah pelindung matahari yang spektrum luas yang mengandungi zink oksida untuk melindungi. Saya juga suka bahawa ia mempunyai SPF 50+, ringan dan menyerap dengan mudah. Saya dadu setetes pada hidung saya, dua hingga tiga dabs di dahi saya, dab pada setiap pipi dan dagu dan beberapa dabs di leher saya dan belakang tangan saya, kemudian perlahan-lahan menggosoknya ke dalam kulit saya mengikut arah jam dan lawan jam arah sebelum memakai solek saya, “kata Kristina Goldenberg, MD, ahli kulit kulit yang berpangkalan di New York City.

16. MDSolarSciences Mineral Sunscreen Stick, $ 18, Sephora

MDSolarSciences mineral sunscreen stick

$ 18Sephora

“Papan ketuhar matahari adalah mesra perjalanan dan menyediakan aplikasi percuma dan permohonan semula. Saya suka ini kerana ia mempunyai SPF 40, adalah spektrum luas, dan menggunakan bahan-bahan mineral untuk menyediakan sehingga 80 minit rintangan air, “kata Sejal Shah, MD, pakar dermatologi yang berpangkalan di New York City dan penyumbang di RealSelf. com. “Saya juga mendapati ia menyatu dengan baik dan tidak meninggalkan pelakon putih pada kulit seperti batang pelindung matahari yang lain. Saya biasanya melakukan dua swipes bolak-balik – jadi sejumlah empat setiap kawasan – untuk memastikan saya mempunyai liputan yang baik. “

17. Spektrum Luas Fisik UV EltaMD SPF 41 Cermin mata, $ 30, Dermstore

Spektrum luas fleksibel UV EltaMD SPF 41 pelindung matahari

$ 30Dermstore

“Ini pelindung matahari berasaskan zink dan titanium telah menjadi produk saya selama lebih dari satu dekad. Ia spektrum luas, mempunyai SPF 41, tahan air selama 40 minit dan 100 peratus bebas bahan kimia, membuat ia sesuai untuk kulit yang sensitif, saya juga suka bahawa ia mempunyai warna yang telus, memberikan asas bagus di bawah solek anda, “kata Arielle Kauvar, MD, profesor dermatologi klinikal di New York University School of Medicine di New York City.

18. SkinCeuticals Fusion Fusion UV Defense SPF 50, $ 34, Dermstore

SkinCeuticals fusion fusion UV pertahanan UV SPF 50

$ 34Dermstore

“Pelindung matahari ini sentiasa bersama saya. Saya menggunakannya di kawasan mata yang lembut dan di bibir saya sebagai pengganti bibir bibir. Apa yang baik adalah bahawa ia tidak berhijrah, jadi tidak ada peluang untuk kerengsaan ke kawasan mata atau mulut. Tekstur suteranya terasa seperti asas solekan ringan yang berlaku, sementara juga menyediakan SPF 50, “kata Julie Russak, MD, ahli kulit kulit yang berpangkalan di New York City.

19. EltaMD Tinted Broad-Spectrum SPF 40, $ 29, Dermstore

EltaMD merangkumi spektrum luas SPF 40

$ 29Dermstore

“Ini pelindung matahari adalah selamat untuk jenis kulit yang paling sensitif dan reaktif, termasuk jerawat dan rosacea. Warna gelap memberi saya cahaya tanpa menimbang kulit saya pada musim panas. Ia tidak meninggalkan filem berat pada kulit anda, memastikan bahawa anda akan menikmati reapplying! “Nota Amanda Doyle, MD, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di New York City.

20. CeraVe Sunscreen Stick Spectrum Broad Spf 50, $ 9, Amazon

CeraVe pelindung matahari yang mempunyai spektrum luas SPF 50

$ 9Amazon

“Saya suka kayu ini kerana ia mudah digunakan, tanpa gangguan, mempunyai SPF sebanyak 50 dan dirumuskan dengan zink, yang merupakan bahan penting untuk menyebarkan, mencerminkan dan menyerap sinar UVA dan UVB. Ia juga cukup padat untuk dimuatkan dalam dompet anda untuk perlindungan matahari yang terus-menerus. Sedikit lebih daripada $ 10, anda boleh menyimpan pelbagai tongkat dalam pelbagai beg! “Kata Amy Brodsky, MD, ahli kulit dermatologi di Chicago.

21. AmorePacific Natural Protector Spektrum Luas SPF 35 Pelindung matahari, $ 65, Nordstrom

AmorePacific natural pelindung spektrum luas SPF 35 pelindung matahari

$ 65Nordstrom

“Isteri saya, seorang surfer, telah menemui pelindung matahari tahun ini pada salah satu perjalanannya ke Korea dan telah menggunakannya selama bertahun-tahun. Ia terus terang dan licin tanpa pelakon putih. Malah, ia sebenarnya memberikan cahaya halus kepada kulit kerana ia memberikan perlindungan spektrum luas UV dan SPF 35. Apa yang saya suka tentang pelindung matahari ini adalah penghidratan lembut dan lancar yang disediakannya. Ekstrak dari sap buluh, bunga teratai dan polysaccharides teh hijau menambah bonus anti-penuaan, “kata Kenneth Howe, MD, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di New York City.

22. Alastin HydraTint Pro Mineral Spectrum Spectrum Sunscreen SPF 36, $ 55, Alastin

HydraTint pro mineral luas spektrum pelindung matahari SPF 36

$ 55Alastin Penjagaan Kulit

“Semasa bercuti hujung minggu dengan kawan-kawan, suami saya terlupa barang-barang saya – yang mengandungi peralatan mandi saya yang dihormati – di kereta api! Memandangkan kami menuju ke pantai, saya sangat kecewa dengan pelindung matahari saya. Teman wanita saya datang untuk menyelamatkan dan memperkenalkan saya kepada produk yang luar biasa ini. Rumusan matte yang elegan ini memberikan perlindungan UVA / UVB yang kuat dan ringan dan mengandungi bahan-bahan penghidratan kulit seperti ekstrak teh hijau dan vitamin E, bersama-sama dengan antioksidan yang bertahan lama untuk melindungi daripada kerosakan akibat pencemaran. Saya suka bahawa kulit yang halus-halus meningkatkan kulit saya dan membolehkan saya memulakan hari saya tanpa sebarang solek, “kata Shereene Idriss, MD, seorang pengajar klinikal di jabatan dermatologi Icahn School of Medicine di Gunung Sinai di New York City.

23. ZO Skin Health Oclipse Daily Sheer SPF 50, $ 70, Zo Skin Health

ZO Skin Health oclipse setiap hari SPF 50

$ 70ZOSkinhealth

“Ini adalah pelindung matahari yang sempurna sepanjang tahun bagi semua aktiviti luar tanpa mengira musim ini. Formula ini mempunyai perlindungan tiga spektrum dari UVA, UVB, HEV (cahaya yang boleh dilihat tenaga tinggi) dan sinaran IR-A (inframerah), menahan kedua-dua peluh dan air dan menghidrat kulit daripada pendedahan kepada unsur-unsur. Perkara yang hebat tentang pelindung matahari ini adalah bahawa ia mempunyai kemasan matte, yang memberikan kulit penampilan bercahaya supaya anda boleh berhemat di atas asas. Sapukannya sekurang-kurangnya 15-30 minit sebelum pendedahan matahari dan memohon semula setiap 80 minit atau selepas berenang, berpeluh atau mengeringkan diri dengan tuala, “kata Maria Garcia, MD, ahli kulit dermatologi di Florida.

Contents