15 scrub wajah kegemaran kami untuk kulit yang kelihatan lebih muda

Sekiranya kulit itu berseri dan bersinar, anda mungkin perlu mengelupas. Lagipun, itu pengelupasan yang nampaknya membuat Pharrell Williams dan Heidi Klum kelihatan sangat muda (Williams adalah 45!).

Apakah pengelupasan??

Pengelupasan adalah “proses mengeluarkan sel-sel mati dari permukaan kulit.” Seperti sel-sel mati yang terkumpul, ia mengganggu refleksi cahaya, memberikan penampilan yang membosankan. Pengelupasan boleh membantu meningkatkan kecerahan kulit dan juga nada kulit, “kata Dr Joshua Zeichner, seorang ahli dermatologi yang berpangkalan di New York.

Pengelupasan boleh membantu menjaga liang-liang anda tidak tercemar dan kulit anda bebas dari kecacatan dengan mengurangkan jumlah bakteria (yuck!) Di wajah anda. Ia memberikan kulit anda cahaya segera. Ia membantu wajah anda berasa segar dan segar.

Tetapi sebelum anda pergi gila-gila, Zeichner mempunyai nasihat supaya anda tidak terpinggir dengan kulit yang marah, marah, licin (bercakap dari pengalaman sebagai seseorang yang kecanduan exfoliators).

“Anda perlu mencari pengelupasan yang sepadan dengan keperluan kulit anda,” kata Zeichner.

(Sudah tentu, berunding dengan pakar dermatologi anda sebelum memulakan apa-apa rejimen penjagaan kulit, atau jika anda mempunyai kebimbangan atau soalan khusus).

Tetapi, ia boleh menjadi sangat baik untuk menyaring ratusan scrub dan produk pengelupasan di luar sana untuk mencari yang terbaik, jadi kami telah melakukan kerja untuk anda.

Scrub muka untuk kulit berminyak atau rawan jerawat

“Dapatkan produk yang mengandungi asid salisilik. Asid beta hidroksi ini membantu menghilangkan minyak yang berlebihan dari kulit sambil mengelupas,” kata Zeichner.

Berikut adalah beberapa scrub wajah kegemaran kami untuk kulit berminyak dan rawan jerawat:

1. St. Ives Fresh Scrub Wajah Kulit, $ 4, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

St Ives Fresh Scrub Wajah Kulit, Apricot

$ 4Amazon

Ini adalah salah satu penjual terbaik Amazon, dan untuk alasan yang baik. “An oldie tapi goodie,” kata seorang editor HARI INI. “Ia sentiasa yakin untuk menghilangkan sel-sel kulit mati dan membina.”

2. ARCONA Cranberry Gommage, $ 45, Amazon

ARCONA Cranberry Gommage

$ 45Amazon

Juga terdapat di Dermstore.

Ini adalah ruji pancuran mandian, dan benar-benar berfungsi. Tidak apa-apa, tidak melepaskan kulit anda dan bau halus beri.

3. Tom Ford Exfoliating Energy Scrub, $ 49, Nordstrom

Tom Ford Exfoliating Scrub Tenaga

$ 49Nordstrom

Juga boleh didapati di Sephora.

Sekiranya anda menggunakan jenama ini, anda tidak boleh salah. Ini hebat untuk kulit berminyak (seperti saya), dan biji aprikot dihancurkan membantu menghilangkan kekotoran.

4. Colbert MD Memperkasakan Cakera Muka, $ 70, Dermstore

Colbert MD Memperkasakan Cakera Muka

$ 70Dermstore

Bukan sahaja Dr Colbert seorang ahli dermatologi yang benar-benar hebat (bercakap dari pengalaman), tetapi tisu ini membantu mengurangkan kebodohan, garis halus, kedut dan bintik-bintik umur.

Scrub muka untuk kulit yang kusam atau penuaan

“Cari produk yang mengandungi asid alpha hydroxy seperti asid glikolik, ia larut dalam air dan tidak menembusi permukaan luar kulit, di mana ia boleh mengeluarkan sel-sel kulit mati,” kata Zeichner.

Di sini, beberapa scrub wajah kegemaran kami untuk kulit yang kusam dan penuaan:

5. M3 Naturals Premium Scrub Arang Aktif, $ 16, Amazon

Scrub Arang Aktif Premium

$ 16Amazon

“Oh yeah GLOW itu hebat !!” menulis satu pengulas Amazon. Dijual!

6. Chanel Gommage Microperle Eclat Maximum Radiance Gel Pengelupas, $ 45, Nordstrom

Chanel Gommage Microperle Eclat Maximum Radiance Gel Pengelupas

$ 45Nordstrom

Juga terdapat di Macy’s.

Saya terobsesi dengan exfoliator ini, yang dikuasai oleh mutiara dan pekat oren pekat. Ia tidak terlalu licin atau terlalu halus. Ia betul.

7. Bobbi Brown Radiance Boost Superfine Walnut Grain & Orange Oil Exfoliating Mask, $ 51, Sephora

Bobbi Brown Radiance Boost Superfine Walnut Grain & Orange Oil Exfoliating Mask

$ 51Sephora

Juga terdapat di Nordstrom.

“Ia dibekalkan dengan bit kecil bijian walnut yang, ketika saya membilas topeng dengan air suam, bertindak sebagai scrub cepat yang menjadikan kulit kelihatan segar dan digilap,” kata seorang editor TODAY ini..

8. Dermalogica Skin Scrub Prep, $ 32, Amazon

Dermalogica Skin Scrub Prep

$ 32Amazon

Juga terdapat di Dermstore.

Ini kegemaran kegemaran dan benar menggunakan makanan jagung jagung semulajadi untuk menghilangkan sel-sel yang mati. Cuma baca beberapa, ulasan, bercahaya!

Scrub muka untuk kulit sensitif

“Mencari pengelupasan manual Anda mempunyai kawalan sepenuhnya ke atas produk ini kerana anda boleh meletakkan tekanan sebanyak yang anda mahu pada kulit semasa menggunakannya,” kata Zeichner.

Berikut adalah beberapa scrub muka kegemaran kami untuk kulit sensitif:

9. Kecantikan Pertolongan Cemas Kecantikan Wajah, $ 30, Amazon

First Aid Beauty Facial Radiance Pads

$ 30Amazon

Juga boleh didapati di Sephora.

Ini adalah bebas alkohol, dan boleh digunakan pada kulit sensitif. Mereka membuat cara yang baik untuk benar-benar mendapatkan wajah anda bersih apabila anda memakai krim SPF dan solek.

10. Imej Vital C Hydrating Enzyme Masque, $ 33, Amazon

Imej Vital C Hydrating Enzyme Masque

$ 33Amazon

Ini adalah kegemaran editor kerana “orang ini tidak mempunyai biji kasar di dalamnya, jadi produk berjalan lancar, yang bagus untuk kulit sensitif saya. Bonus: ia mempunyai aroma jeruk yang indah!”

Scrub muka untuk kulit kering

11. Gula-Gula Exfoliator Wajah Segar, $ 62, Sephora

PENJAGAAN Gula Tahan Segar

$ 62Sephora

Juga terdapat di Nordstrom.

Saya rasa ini menjadikan kulit saya kelihatan lebih cerah setiap hari dan granul gula yang cukup besar berasa mewah ketika mereka mencairkan kulit anda.

12. Ole Henriksen Mengubah Walnut Scrub, $ 28, Sephora

Ole Henriksen Mengubah Scrub Walnut

$ 28Sephora

Gosok ini berbuih ringan dan dibuat dengan campuran serbuk walnut, ginseng dan ekstrak chamomile. “Ini membersihkan tetapi tidak terlalu kering kulit saya sama ada,” tulis seorang pengulas Sephora.

13. Crepe Erase Menghilangkan Scrub Muka, $ 20, Amazon

Crepe Erase Refining Scrub Muka

$ 20Amazon

Juga boleh didapati di Walmart.

“Tidak licin dan lembut pada kulit saya yang halus, saya suka dan menggunakannya dua kali seminggu,” tulis seorang pengulas Amazon.

14. SUSANNE KAUFMANN Enzyme Peel, $ 68, Net-a-Porter

SUSANNE KAUFMANN Enzyme Peel

$ 68Net-A-Porter

Saya dibesarkan di Jerman, jadi saya mempunyai pertalian khusus untuk penjagaan kulit dari negara itu. Dan saya sangat mengesyorkan kulit ini, yang terbuat dari ramuan tumbuhan aktif. Ia sesuai untuk kulit sensitif.

Gosok muka untuk lelaki

15. ELEMIS Energizing Scrub Kulit, Exfoliator Face Smoothing, $ 45, Amazon

ELEMIS Energizing Scrub Kulit, Exfoliator Face Smoothing

$ 45Amazon

Juga terdapat di Dermstore.

Ini adalah untuk lelaki, dan kebiasaannya membantu mencegah rambut mengembang.