13 lipstik tahan lama yang disunting oleh editor kecantikan

Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada menutupi pout anda di bawah naungan bibir cantik hanya untuk mencari warna yang telah hilang tidak lama selepas anda menggunakannya. Di mana ia pergi?!

Untuk mengelakkan daripada membelanjakan wang pada lipstik cepat dan liputan, kami meminta editor kecantikan – wanita yang tugasnya menjalani kosmetik ujian jalan sepanjang hari – untuk mencadangkan penemuan memakai kegemaran mereka. Dari bibir mereka kepada anda, ada kegemaran.

Lipstik Cecair

1. MAC Cosmetics Retro Matte Cecair Lipcolour dalam “Feels So Grand,” $ 21, Nordstrom

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Mac Retro Matte Liquid Lipcolour “Feels So Good”

$ 21Nordstrom

Juga tersedia untuk $ 21 di ULTA.

“Pada musim lalu Girls ‘HBO,’ Jemima Kirke memakai gincu yang saya taksub dengan menjejaki. Ia bukan hanya warna – yang kaya, dalam merah ruby ​​- tetapi tekstur, yang kelihatan seperti beludru. Rupa-rupanya, saya bukan satu-satunya, kerana dia menulis tentangnya di Twitter dan saya segera mendapat tempat teduh! Salah satu bonus adalah bahawa barangan ini tidak dipindahkan sama sekali – bukan pada cawan kopi saya, botol air saya atau pakaian saya. Ia sebenarnya memerlukan usaha untuk mengeluarkan pada waktu malam, “kata Jamie Rosen, penyunting editor di Town & Country.

2. Revlon Ultra HD Matte Lipcolor, $ 7 (biasanya $ 10), Walgreens

Revlon Ultra HD Matte Lipcolor

$ 7Walgreens

Juga tersedia untuk $ 10 di ULTA.

“Formula pelembap bebas lilin ini haruslah dimatikan, tetapi tidak, sebaliknya ia meninggalkan kemasan baldu yang tidak kering – dan akan berlangsung melalui pelbagai minuman, makan malam dan ciuman selamat tinggal. (Bonus: Ia berbau seperti tanda-tanda vanila.) Warna kegemaran saya adalah ‘Cinta,’ warna merah moden, dan ‘Pengabdian,’ yang berwarna merah jambu, dewasa, “kata Jackie Danicki, kolumnis kecantikan di Observer.

3. Maybelline Sensational Vivid Matte Cecair di “Sinful Stone,” $ 5, Amazon

Maybelline Sensational Vivid Matte Cecair di “Batu Sinful”

$ 5Amazon

Juga tersedia untuk $ 9 di Walgreens.

“Gincu kelabu ?? Ya! Ia adalah teduhan kuasa muktamad! Segera sejuk untuk hanya $ 6. Saya tahu kedengarannya gila, tetapi ia sangat mengasyikkan. Selain itu, ia menambah penggilap segera kepada mana-mana rupa. Saya juga akan menyumbat sedikit pada penutup saya untuk mata yang cepat-cepat. Seorang rakan editor kecantikan berkongsi dengan saya di pagi kerja pagi, dan ketika saya melihatnya malam itu di acara kerja lain, naungan itu masih kuat pada kami berdua, “kata Emily Dougherty, ketua editor di New Kecantikan.

4. Stila Menginap Semua Hari Gincu Cecair di “Perla,” $ 22, Amazon

Stila Menginap sepanjang Hari Gincu Cecair di “Perla”

$ 22Amazon

Juga tersedia untuk $ 22 di ULTA.

“Akhir-akhir ini, saya terobsesi dengan gincu cecair ini. Ini merah jambu lembut yang sempurna untuk nada kulit saya. Ia tidak mengeringkan bibir saya dan ia kekal selama berjam-jam – pasti saya pergi setiap hari, terutamanya jika saya tidak cuba membuat kenyataan dengan pandangan saya, “kata Carly Cardellino, pengarah kecantikan di Cosmopolitan.com.

5. Giorgio Armani Beauty Beauty Lip Magnet Cecair Gincu, $ 38, Sephora

Giorgio Armani Kecantikan Kecantikan Lip Magnet Cincin Liquid

$ 38Sephora

Juga tersedia untuk $ 38 di Nordstrom.

“Kebenaran diberitahu, saya seorang gadis balsem bibir. Saya tidak suka perasaan apa-apa pada bibir saya. Tetapi untuk malam yang besar di mana saya mahu kelihatan bibir dramatik, saya mencapai lipstik cecair ini yang datang dalam warna zillion cantik (saya sangat suka merah mereka) dan berlangsung selama berjam-jam. Apabila ia haus, bibir saya dibiarkan ternoda, yang, apabila ditutup dengan sapu bibir kepercayaan saya, juga kelihatan hebat, “kata Alexandra Parnass, pengarah editorial eksekutif untuk kecantikan di Hearst.

Sebagai pengarah kecantikan di Martha Stewart Living dan Martha Stewart Weddings, Melissa Milrad Goldstein bersetuju.

“Saya telah mencuba banyak lipstik cecair tetapi ini adalah yang saya kembali ke masa dan masa. Ia tidak bervariasi dan aplikator dibentuk dengan sempurna untuk garis dan mengisi bibir dengan ketepatan. Saya sentiasa sapu pada pinggir botol untuk menanggalkan apa-apa kelebihan produk, kemudian membina intensiti warna. Ia tahan lama dan tahan lama, tetapi nada itu menjadi sedikit lebih baik seiring berjalannya hari, dan saya suka mengenainya, “kata Milrad Goldstein.

Matte Lipsticks

6. Charlotte Tilbury Hot Bibir Gincu dalam “Tell Laura,” $ 34, Nordstrom

Charlotte Tilbury Hot Bibir Gincu dalam “Tell Laura”

$ 34Nordstrom

Juga tersedia untuk $ 34 di Bloomingdales.

“Inilah caranya saya membenarkan harga lipstik ini: Sama ada saya memakainya dengan kemeja-T atau sesuatu yang saya jangkakan dari belakang almari saya, orang tiba-tiba fikir saya telah membuat usaha yang sebenar. ) Gincu yang tahan lama ini sentiasa melakukan tipu muslihat: warna oren-merah dan pendering mati untuk bayangan kegemaran saya (dihentikan), “kata Jessica Matlin, pengarah kecantikan di Harper’s Bazaar.

7. NARS Semi Matte Gincu dalam “Heat Wave,” $ 28, Sephora

NARS Gincu Semi-Matte dalam “Gelombang Panas”

$ 28Sephora

“Saya tidak pernah bertemu dengan gincu merah yang boleh menahan lebih banyak. Selain menjadi merah oranye paling sempurna (orang akan memuji anda sepanjang hari), ia akan berlangsung walaupun makan malam yang paling lama, paling penuh wain. Sebelum saya memohon, saya suka membasahi bibir saya dan menyeka mereka dengan tuala untuk memusnahkan apa-apa serpihan, kemudian saya menyentuh balsem kecil. Saya tunggu selama 30 saat, patah dari balsem, kemudian masuk terus dari tiub dan saya baik untuk pergi berjam-jam tanpa kekeringan atau kekakuan – tidak seperti kebanyakan formula yang tahan lama, “kata Marta Topran, pengarah kecantikan di Cosmopolitan, Wanita Kesihatan dan Seventeen.

8. Gincu MAC dalam “Velvet Teddy,” $ 19, Nordstrom

Gincu MAC dalam “Velvet Teddy”

$ 19Nordstrom

Juga tersedia untuk $ 19 di ULTA.

“Dengan bibir bersaiz sederhana saya, percubaan memakai apa-apa lebih daripada balsem Burt saya tidak sengaja berakhir membuatkan saya kelihatan seperti seorang kanak-kanak berusia 4 tahun yang masuk ke dalam beg solek mama. Tetapi pada masa itu apabila bibir kecil dipanggil (dan dipanggil untuk bertahan), saya bersandar ke matte bogel yang boleh saya memohon, kemudian blot dan kemudian tidak pernah bimbang lagi untuk sepanjang malam. Latar belakang ini adalah bogel yang dibungkus pigmen, yang jenis bunyi seperti oksimoron, tetapi ia berfungsi untuk saya dan pout saya yang enggan, “kata Jane Larkworthy, kolumnis kecantikan di Coveteur.com.

Pensil bibir

9. NARS Velvet Matte Lip Pencil dalam “Blindfold” dan “Bahama,” $ 27, Sephora

NARS Velvet Matte Lip Pencil

$ 27Sephora

Juga tersedia untuk $ 27 di Nordstrom dan ULTA.

“Saya kini taksub dengan pensil bibir ini – naungan fave saya saat ini adalah ‘Blindfold’ dari koleksi Charlotte Gainsbourg. Mereka sangat mudah untuk memohon (saya telah dikenali untuk warna bibir saya di teksi bergerak atau di kereta bawah tanah, sans cermin), dan benar-benar berlangsung sepanjang hari tanpa rasa kek kering atau mencari. Silap mata saya adalah untuk meletakkan warna bibir pada, kemudian gunakan hujung jari untuk mengadun warna ke tepi, menekan pigmen ke bibir saya. Ini menjadikan warna sempurna sempurna, dan jika saya mahu kesan yang lebih sengit, saya mengekalkan lapisan. Genius! Saya juga suka warna ‘Endangered Red’ yang berwarna-warni, ‘Merah Berbahaya’ (poppy) dan ‘Dolce Vita’ (sekiranya saya memerlukan telanjang). Yang terakhir ini adalah warna saya apabila saya melakukan perkara di kamera, “kata Gwen Flamberg, editor eksekutif kecantikan dan gaya di US Weekly.

“Saya tidak pernah jatuh cinta dengan apa-apa dari koleksi edisi terhad sebelum ini, dan kini saya faham mengapa ia hampir tidak berbaloi. Ini pensil bibir matte (di dalam ‘Bahama’) adalah benar-benar yang paling mengasyikkan. “Saya tidak pernah terlalu tipis, tidak terlalu tebal, jadi saya hanya perlu memakai tanpa cermin. Saya mahu memakainya setiap hari,” kata Alix Tunell, penulis kecantikan untuk penerbitan seperti Refinery29 dan InStyle.

Noda Lip

10. Victoria Velvet Secret Matte Cream Lip Stain dalam “Adored,” $ 15, Walmart

Victoria’s Secret Velvet Matte Cream Lip Stain in “Adored”

$ 15Walmart

Juga tersedia untuk $ 14 di Victoria’s Secret.

“Walaupun lipstik cecair matte adalah kemarahan, saya tidak pernah bertemu dengan orang yang saya sayangi – malah, walaupun suka – sehingga seorang artis artis solek mencadangkan noda bibir ini. Begini bagaimana pengalaman saya dengan lipstik cair pergi: Saya akan melihat wanita (celebs, model, artis solek) di Instagram menampar mereka di kemudian memancarkan lancar, matte, bantal bantal-y, tetapi apabila saya mencuba mereka, mereka membuat walaupun yang paling kecil serpihan kulit pecah kelihatan besar dan harfiah dirasakan seperti bungkus Saran di bibir saya selepas lima minit.

“Saya baru sahaja menyerah pada trend ketika saya mencuba warna merah jambu yang berwarna merah jambu seksi yang kelihatan seperti warna bibir semulajadi saya hanya lebih baik. Ia berjalan lancar (dan kekal seperti itu), merasakan menghidrat dan bertahan dari saat saya memohon pada perjalanan kereta api ke tempat kerja pada pukul 7 pagi sehingga saya mengeluarkan cermin saya pada pukul 11 ​​malam (walaupun latte saya yang berlabuh, Diet Coke, berjam-jam bercakap dengan pengumuman dan mencium suami saya ketika saya pulang). Satu peringatan: banyak produk, jadi pastikan anda menghapuskan lebihan itu sebelum menggunakannya di bibir anda. Leretkannya di bibir atas dan bawah, hapuskannya bersama-sama, kemudian gunakan jari anda untuk mengetuknya untuk kelihatan lebih hidup, “kata Heather Muir, pengarah kecantikan di Real Simple and Health.

11. RMS Lip2Cheek dalam “Diabolique,” $ 36, Sephora

RMS Lip2Cheek dalam “Diabolique”

$ 36Sephora

Juga tersedia untuk $ 36 di Nordstrom.

“Akhir-akhir ini, saya telah menyukai bibir dan noda pipi ini. Ia tidak dilabel lama, tetapi kerana ia mengandungi beban pigmen yang sengit (selepas semua, ia berfungsi sebagai berambut merah), saya dapati ia memakai dengan indah selama berjam-jam. Warna itu telah dipilih untuk saya oleh Rosemarie Swift, pencipta dan muse, yang bermakna banyak kepada saya kerana dia adalah seorang yang berwawasan sejati.

“Oleh kerana ia agak licin, saya suka untuk menggunakannya sepanjang hari dengan menggunakan bibir bibir dan menggunakannya sepenuhnya pada waktu malam,” kata Didi Gluck, wakil editor untuk kecantikan dan gaya di Bentuk.

Lip Gloss

12. Chanel Rouge Coco Gloss Moisturizing Glossimer, $ 30, Nordstrom

Chanel Rouge Coco Gloss Moisturizing Glossimer

$ 30Nordstrom

Juga tersedia untuk $ 30 di Macy’s.

“Saya pasti tidak mampu membeli beg Chanel, tetapi saya mampu membayar lip gloss $ 30 Chanel. Bahagian terbaik untuk membayar sedikit lebih untuk lip gloss ini adalah bahawa ia mempunyai kuasa tetap utama, dan saya tidak perlu memohon semula setiap lima saat. Lebih baik lagi, warna-warna cerah, bertenaga dan tidak menonjol.

“Saya suka ‘Icing’, yang berwarna merah jambu, untuk musim bunga, manakala ‘Nectar’ adalah merah jingga-berwarna terang yang kelihatan canggih dengan pakaian putih pada musim panas yang panas,” kata Jacqueline Gifford, pengarah perjalanan di Travel & Leisure dan Berlepas.

Gincu Sheer

13. Kosas Warna Bibir dalam “Stardust,” $ 28, Bloomingdales

Warna Bibir Kosas dalam “Stardust”

$ 28Bloomingdales

“Kriteria saya untuk warna bibir adalah pendek, tetapi tidak dapat dipulihkan: Saya mesti dapat menggunakannya tanpa cermin dan ia mesti tetap utuh sepanjang perjalanan berulang pagi, kopi dan sebagainya. Ini memeriksa kedua-dua kotak itu-itulah mawar yang hangat yang mencerahkan wajah saya, meletakkannya dengan baik untuk kesan yang lebih dan memudar. Saya suka mengelupas bibir saya pada waktu pagi dengan gosok bibir sejurus selepas mandi (wajah mengelap kerja juga), memohon bibir bibir menghidrat yang baik, kemudian biarkan yang merendam masuk. Dalam perjalanan saya, saya mengambil gincu saya, yang Saya pergi ke dalam mangkuk utama, dan memohon ia kerana saya mengalih keluar pintu, menorehkan warna supaya ia tidak kelihatan juga dilakukan. Tiada cermin diperlukan, “kata Simone Kitchens, editor kanan Strategist di New York Magazine.

Cerita ini pada asalnya diterbitkan pada 12 Jun, 2017.