Zobacz tę ciemną piwnicę przekształconą w jasny pokój rodzinny za jedyne 1000 $

Masz ciemną i przestarzałą piwnicę w swoim domu? Po obejrzeniu tej zmiany budżetu, możesz uzyskać inspirację, której potrzebujesz, by w końcu sobie z tym poradzić.

Projektantka wnętrz Michelle Gage i jej mąż Alex całkowicie przekształcili piwnicę w domu w Havertown w Pensylwanii, przekształcając ją w wspaniały i jasny pokój rodzinny.

Piwnica makeover
Przed: piwnica była przestarzała z ciemnymi drewnianymi panelami i brzydką czerwoną dachówką.Dzięki uprzejmości Michelle Gage

Gage opowiada TODAY Home, że chce, aby przestrzeń wyglądała jak sala biblioteczna. Aby to zrobić, wyrwali część boazerii i zainstalowali niestandardową biblioteczkę, aby pomieścić telewizor i inny wystrój, nadając pomieszczeniu wspaniały punkt centralny.

“Wydaliśmy połowę budżetu na stworzenie niestandardowej półki, a drugiej na farbę i podłogę” – powiedziała.

Piwnica makeover
Po: Zbudowana na zamówienie biblioteczka nadaje pomieszczeniu klimat biblioteki, do którego dąży para.Kyle Born

W przypadku farby wybrali biały odcień, który “rozjaśnił ściany” – dodał Gage. Co do oryginalnych podłóg, wiedzieli, że muszą pozbyć się okropnej czerwonej płytki, która już tam była. Jednak to samo w sobie okazało się dużym wyzwaniem dla pary.

Ponieważ przestrzeń ma płytkę azbestową, która jest szkodliwa dla podciągania, nie może wyrwać podłogi. “Tak więc znaleźliśmy rozwiązanie dla czegoś, co moglibyśmy ułożyć na wierzchu” – wyjaśniła.

Podłoga z faux-drewna wygląda jak prawdziwy styl z twardego drewna, ale została zapieczętowana na pierwotnej podłodze. “Wygląda naprawdę świetnie i działa w ramach naszego budżetu.”

Piwnica makeover
Sztuczne drewniane podłogi zastąpiły przestarzałą czerwoną dachówkę.Kyle Born

Postanowili zatrzymać coś z poprzedniej konfiguracji: ciemne belki nad głową, które według Gage’a nadają pomieszczeniu charakter.

Całkowity budżet na ich przerobienie na majsterkowiczów wynosił 1000 $, nie licząc mebli i akcesoriów.

Piwnica makeover
Starannie dopracowane akcesoria pozostawiają zapełnioną półkę, ale niezbyt zagraconą.Kyle Born

Aby przejść do inspiracji w bibliotece, wybrali bogatą zieloną aksamitną sekcję, która naprawdę napędza wygląd domu.

Sztuczka Gage’a, aby zachować prostą zmianę? “Nie próbowaliśmy zrobić zbyt wiele miejsca”, powiedziała. “To nasza jedyna przestrzeń telewizyjna i pozwalamy, żeby to było właśnie to. Nie próbowaliśmy zrobić z niego sali telewizyjnej / biura / pokoju gościnnego. “

Zobacz więcej projektów Gage’a na jej stronie michellegage.co.