‘West Wing’ menyatukan semula, mendedahkan siapa Presiden Bartlet akan menyokong pada 2016

Sekiranya bergilir-gilir pada pilihan raya 2016, anda akan merasai masa apabila anda dapat menghidupkan TV anda untuk melihat perdebatan politik yang berfikiran tinggi, anda mungkin teruja untuk mengetahui bahawa pelakon “The West Wing” baru-baru ini bersatu semula!

Drama politik berlari ke NBC dari tahun 1999 hingga 2006, dan mengambil penonton ke pejabat-pejabat kakitangan White House yang bekerja untuk pentadbiran Josiah Bartlet yang fiksyen. Sepanjang perjalanan, pertunjukan tersebut memenangi legiun peminat mati, apatah lagi empat anugerah Emmy berturut-turut untuk siri drama cemerlang.

‘West Wing’ menyatukan semula (dan penciptanya mengatakan dia akan membawanya semula)

Jun.22.201604:51

The show’s – Bradley Whitford (“Josh Lyman”), Richard Schiff (“Toby Ziegler”), Dulé Hill (“Charlie Young”), Joshua Malina (“Will Bailey”), Janel Maloney Fitzgerald (“Carol Fitzpatrick”), bersama-sama dengan pencipta dan pengeluar eksekutif Aaron Sorkin – baru-baru ini duduk dengan HARI INI di Festival Televisyen ATX di Austin, Texas. Ahli Cast Martin Sheen, Allison Janney dan Rob Lowe tidak dapat hadir.

Berikut adalah 7 perkara yang kami pelajari daripada “kakitangan” White House ini:

1. Menunjukkan tentang politik boleh berfungsi

Walaupun drama yang terletak di dewan White House mungkin kelihatan seperti biasa pada hari ini (“Skandal,” “Rumah Kad” dan “Veep”), “The West Wing” adalah trendsetter. Apabila pertunjukan ini bermula pada tahun 1999, Whitford mengakui bahawa “sangat di udara bahawa rancangan politik tidak berfungsi.” “Sayap Barat” akan dibuktikan sebaliknya, selama tujuh musim.

The West Wing
Pelakon “The West Wing,” digambarkan kiri ke kanan: Richard Schiff sebagai Toby Ziegler, Dule Hill sebagai Charlie Young, Allison Janney sebagai Claudia Jean ‘C.J.’ Cregg, John Spencer sebagai Leo McGarry, Martin Sheen sebagai Presiden Josiah ‘Jed’ Bartlet, Rob Lowe sebagai Sam Seaborn, Janel Moloney sebagai Donna Moss, Bradley Whitford sebagai Josh Lyman.NBC

2. Siapa yang akan mengisahkan Presiden Bartlet tahun ini?

Donald Trump? Hillary Clinton? Bernie Sanders? Siapa yang akan menyokong Presiden Bartlet di dunia liar dan pemilihan presiden pada tahun 2016?

The West Wing
THE WEST WING – Musim 4 – Digambarkan: Martin Sheen sebagai Presiden Josiah “Jed” Bartlet – Gambar oleh: Michael O’Neil / NBC / NBCU Photo BankNBC

Sementara penggambaran Bartlet, Martin Sheen tidak dapat menyatukannya, pemain itu berkongsi pendapat mereka mengenai perlumbaan politik 2016. Menilai pertandingan itu, Sorkin menyinggung kebimbangannya sendiri mengenai Donald Trump dan menyatakan bahawa, jika dia seorang yang sebenar, Presiden Bartlet “akan menyokong Hillary Clinton.”

3. Cara terbaik untuk mendapatkan ‘West Wing’? Simpan kehidupan pengeluar eksekutif

Pelakon Joshua Malina menyertai program itu pada musim keempat sebagai penyanyi Will Bailey. Tetapi hubungannya dengan Aaron Sorkin kembali beberapa dekad, ketika Malina muncul dalam produksi Broadway dari “Beberapa Orang Baik Sorkin.” Satu malam yang mengejutkan, Malina dan Sorkin sedang bermain bowling dengan pemain ketika Sorkin tersedak pada hamburger. Malina beraksi untuk bertindak, memberinya Heimlich. Sorkin mengakui bahawa Malina “benar-benar menyelamatkan nyawa saya,” dan mungkin tidak secara kebetulan, Malina pergi ke hampir semua perkara Sorkin pernah menulis (“Beberapa Lelaki Baik,” “Presiden Amerika” dan “Malam Sukan”).

4. Josh dan Donna sepatutnya menjadi lebih awal

Hubungan antara Timbalan Ketua Staf Josh Lyman (Whitford) dan pembantunya Donna Moss (Moloney) mungkin merupakan salah satu roman paling lambat dalam sejarah TV. Kedua-duanya menggoda selama bertahun-tahun, sebelum akhirnya mengunci bibir pada musim tujuh. Apa yang mengambil masa yang lama? Moloney mendedahkan bahawa dia tidak pernah mahu kedua-duanya berkumpul kerana ketakutan bahawa apabila ketegangan seksual dipecahkan, wataknya akan dihentikan.

Sorkin menyalahkan dalam contoh ini, memetik kebimbangan sendiri bahawa tiada apa yang menarik akan berlaku jika kedua-dua mereka bersama. Pengeluar eksekutif memberitahu HARI INI bahawa jika dia terpaksa melakukannya lagi, dia akan “biarkan mereka mempunyai hubungan.”

Temu bual penuh: ‘West Wing’ menyatukan semula pada hari HARI 10 tahun selepas berakhirnya siri

Jun.22.201601:03:34

5. Fenomena Broadway ‘Hamilton’ berhutang kepada ‘The West Wing’

Siapa peminat terbesar “West Wing”? Menurut pelakon, ia tidak lain adalah pencipta “Hamilton” Lin-Manuel Miranda. Pelakon itu mendedahkan bahawa ketika mereka berada di belakang pentas di pameran pemenang Anugerah Tony, Miranda menyebut bagaimana program itu mengilhami “Hamilton.”

Miranda dan rekannya “Hamilton” juga menunjukkan kecintaan mereka kepada drama TV dengan “West Wing” – berjalan kaki dan bercakap ketika mereka melawat 1600 Pennsylvania Avenue awal tahun ini.

6. Aaron Sorkin tidak pernah melihat musim-musim kemudian ‘The West Wing’

Aaron Sorkin mencipta program tetapi dibiarkan selepas empat musim untuk meneruskan peluang lain. Pertunjukan ini ditembak dalam ketiadaan Sorkin selama 3 tahun lagi, dengan watak-watak baru, garis plot dramatik, dan pilihan raya presiden. Tetapi apa yang Sorkin memikirkan musim pertunjukan nanti? Sebenarnya, dia tidak pernah menonton.

“Seinfeld” pencipta bersama Larry David (yang meninggalkan pertunjukannya sendiri di pertengahan jalan) menasihatinya: “Anda tidak boleh menonton pertunjukan lagi – kerana anda akan menontonnya dan sama ada ia akan menjadi hebat dan anda ‘ semula jadi sengsara, atau ia akan menjadi kurang daripada hebat dan anda akan menjadi sengsara. Tetapi sama ada cara, anda akan menjadi sengsara. ” Sorkin mengambil nasihat David dan mengakui bahawa menonton musim-musim kemudian akan merasakan seperti “menonton seseorang membuat keluar dengan isteri saya.”

Hantar of 'The West Wing' reunites on TODAY
Pelancaran ‘The West Wing’ menyatukan semula HARI INI.Neal Carter / HARI INI

7. ‘Sayap Barat’ reboot? Mungkin…

Dengan begitu banyak perjumpaan dan reboot hari ini (Terima kasih, Netflix!), Nampaknya tidak ada rancangan televisyen yang pernah mengucapkan selamat tinggal. Begitu juga pemeran yang bersedia membawa “walk and talks” ikonik itu ke TV? Kumpulan yang kami bincangkan dengan mengatakan bahawa mereka akan melakukannya, dan Sorkin mengakui “jika ada cara untuk membawanya kembali tanpa merugikan warisannya, saya akan.” Sambutan dari peminat “West Wing”? Apa yang akan datang?!