Waah! ‘Berjalan Mati’ mendapat bayi zombie

Lupakan pejalan kaki. Drama zombie AMC “The Walking Dead” membawa crawler ke acara hit apabila ia kembali musim gugur ini.

Star Danai Gurira, yang memainkan survivor Michonne, memberitahu TVGuide.com bahawa “ada sedikit petunjuk bahawa bayi itu di premiere.”

Robert Kirkman, penerbit eksekutif pertunjukan dan pengarang novel-novel grafik drama itu berdasarkan, juga mengesahkan berita itu kepada Panduan TV. “Ia akan menjadi sesuatu yang berbeza dari bayi yang dilihat dalam pembuatan ‘Dawn of the Dead’ yang mengerikan dan dilakukan dengan baik,” katanya. “Masih ada ruang untuk kami melakukan sesuatu yang berbeza dan sejuk.”

Bunyi gila? Mungkin. Tetapi pemeran Scott Gimple mengolok-olok di Comic-Con awal bulan ini bahawa musim keempat “akan menjadi gila dengan cepat.” Dan lelaki itu akan tahu: Dia menulis episod pertama.

Terdapat zombi kanak-kanak di acara itu (RIP, Sophia dan Penny!), Tetapi belum ada bayi. Nah, tiada bayi melainkan jika anda mengira Lil ‘Ass Kicker, kerana Daryl suka memanggil bayi yang baru lahir Rick, tetapi dia bukan pengayuh undead. (Atau adakah dia ?!)

Tetapi semua perbualan ini membuat kita tertanya-tanya: Bagaimana dan apa yang akan dimakan zombie bayi? Dengan mengandaikan ia benar-benar adalah bayi dan bukan anak kecil dengan penyokong, ia tidak akan mempunyai gigi untuk digigit. Zombi tidak diketahui dengan jelas untuk menjaga satu sama lain, jadi sukar untuk membayangkan seorang zombie mama yang menyusu anaknya seperti burung ibu yang mungkin memberi makan anak-anaknya. (Jadi kotor ia mungkin hanya berfungsi untuk “Walking Dead”!)

Kemudian sekali lagi, nampaknya zombie di “The Walking Dead” tidak perlu makan untuk bertahan. (Ingat lelaki miskin yang menggantung diri dari pokok? Ya, dia masih mengomel di udara.)

Berteriak, sedikit. Kami akan bertemu dengan anda pada 13 Oktober di AMC apabila “The Walking Dead” bermula pada musim keempat.