Trista Sutter mengenai mengapa perkahwinannya berfungsi – dan pasangan ‘Sarjana Muda’ yang lain tidak bertahan

Sudah 12 tahun sejak Trista Sutter, “Bachelorette” yang pertama, bertemu suaminya di TV realiti, dan sementara pasangan itu masih gembira dan cinta hari ini, tidak setiap pasangan dari acara hit telah berjaya.

Sutter memberitahu TODAY.com dia fikir ia mempunyai banyak kaitan dengan apa yang pasangan lakukan selepas tamat acara.

“Apabila saya mendengar orang yang mengikuti ‘Dancing With the Stars’ selepas itu, ia menyakitkan hati saya,” kata Sutter, yang bertemu dengan suami Ryan Sutter pada tahun 2003, ketika dia membintangi musim pertama ABC “The Bachelorette.”

Trista Sutter
BEVERLY HILLS, CA – MARCH 19: Kepribadian TV Trista Sutter menghadiri tv KAMI membentangkan “Evolusi Show Reality Relations” di The Paley Centre for Media pada 19 Mac 2015 di Beverly Hills, California. (Foto oleh Alberto E. Rodriguez / Getty Images)Fail Getty Images

Dia menambah bahawa pasangan “benar-benar perlu memfokuskan masa dan tenaga anda satu sama lain,” untuk mengenali satu sama lain di luar gelembung “jangka pendek” yang menunjukkan persembahan.

BERKAITAN: Nasihat Chris Soules untuk ‘Bachelor’ baru Ben Higgins

“Ia adalah tempoh masa yang singkat, dan anda berada dalam gelembung,” kata Sutter. “Selama enam, lapan, 10 minggu – lama-lama kamu sedang penggambaran, untuk kami, ia adalah enam, jadi itu sahaja yang anda fokuskan. Anda tidak boleh menonton televisyen, anda tidak dibenarkan berada di e-mel, anda tidak boleh bercakap dengan rakan dan keluarga, anda tidak bekerja setiap hari, anda tidak bermain dalam liga sukan anda atau apa sahaja yang anda lakukan sebagai hobi. Anda hanya berfokus untuk membangunkan hubungan ini. “

“Dan bagi sesetengah orang, mereka terperangkap dalam glamor itu semua, dan keseronokan,” katanya. “Dan mungkin mereka hanya menyedari, selepas mereka kembali ke dunia nyata, bahawa mereka tidak serasi.”

View this post on Instagram

Date night!! 💗💙

A post shared by Trista Sutter (@tristasutter) on

Menginap bersama-sama selepas persembahan bermakna, baik, sebenarnya sedang bersama, Sutter menekankan. Dan itu sukar dilakukan apabila pasangan mengalami selebriti untuk kali pertama, dan ditawarkan peluang spin-off, seperti berada di “Menari Dengan Bintang.”

“Saya berada di musim pertama, tetapi selepas kami bersama selama bertahun-tahun,” katanya. “Kami berlatih mungkin dua kali seminggu, seperti beberapa jam amalan, dan ia tidak dekat dengan apa yang mereka perlu lakukan sekarang, mereka melakukan dua pertunjukan kedua pada musim ini! apabila ia sesuatu yang benar-benar asing. “

BERKAITAN: Ben Higgins menamakan ‘Sarjana Muda’

Pasangan juga perlu bersedia untuk membuat kerja untuk membuat hubungan yang berjaya, katanya.

“Ia seperti pekerjaan anda,” kata Sutter. “Anda perlu meletakkan pada masa dan usaha dan tenaga yang anda lakukan ke dalam segalanya dalam hidup anda, dan saya rasa seperti [Ryan dan saya] melakukan itu, kami mempunyai bonggol kami di jalan raya, sama seperti orang lain, tetapi ia benar-benar mengenai menumpukan perhatian kepada satu sama lain dan menumpukan masa untuk satu sama lain. “

Walaupun romannya kini kebanyakannya di luar skrin, Sutter tetap sibuk – dia pengarang buku sebahagiannya tentang pengalamannya pada “Sarjana Muda” dan “Sarjana Muda”, dan dia dan suaminya mempunyai dua anak bersama di Vail, Colorado. Pemain berusia 42 tahun itu juga mempunyai perkongsian baru dengan Olay, yang mempromosikan kecantikan badan Olay Age Defying jenama kecantikan itu. Rahsia keindahannya yang terbesar? Melegakan.

“Saya tinggal dalam iklim yang sangat kering,” katanya. “Jadi apa-apa yang perlu dikaitkan dengan kelembapan, saya kira-kira. Itulah sesuatu yang wanita mesti bertempur ketika usia kita.”

BERKAITAN: Mengapa ‘Bachelorette’ menerima ancaman kematian? 5 momen terbesar dari ‘Lelaki Beritahu Semua’

Sutter juga mempunyai nasihat untuk wanita yang akan bertanding untuk perhatian Ben Higgins pada musim yang akan datang iaitu “Sarjana Muda.”

“Hentikan catty!” dia berkata. “Ada orang berkata, ‘Saya tidak datang ke sini untuk berteman.’ Kenapa tidak berteman? Walaupun anda tidak datang ke sana untuk berteman, apakah yang merugikan dalam membuat kawan dan menjadi baik? “

https://www.instagram.com/p/4ijsx6GjMq

Bagi Higgins, yang Sutter bertemu musim panas ini, dia berkata dia tidak memerlukan apa-apa nasihat: “Dia benar-benar berasas, mempunyai kepala yang hebat di bahunya, dan mempunyai keluarga yang hebat, sistem sokongan yang hebat. Kepada siapa dia turun di teras, dia akan baik-baik saja. “

Sutter juga bercanda tentang membiarkan anak-anaknya suatu hari berada di acara itu.

“Saya memberitahu semua orang, jika anda benar-benar mencari cinta dalam hidup anda, maka pergi!” dia berkata. “Kenapa anda perlu bertemu dengan seseorang pada tarikh yang buta, atau melalui gereja, atau melalui rakan atau melalui kerja? Kenapa hak dan pertemuan di televisyen adalah salah?”

Hoda meluluskan ‘bachelorette’ finale: ‘saya mendapat sedikit tisu’

Jul.28.201504:56