Tonya Harding digantung dengan pelakon ‘I, Tonya’ di Anugerah Golden Globe

Di dalam bilik yang diisi dengan pelakon dan pelakon A-list, salah seorang selebriti yang paling menonjol di Anugerah Golden Globe pada malam Ahad adalah bekas pemain skater.

Tonya Harding, subjek filem yang diiktiraf sebagai “I, Tonya,” menyertai pelakon untuk majlis itu dan dipilih oleh Allison Janney apabila Janney memenangi Golden Globe untuk persembahannya dalam filem itu.

Penyataan nama Harding itu menarik tepukan dari orang ramai.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Tonya kerana berkongsi cerita dengan penulis skenario Steven (Rogers) dan membolehkan dia memberitahu semua sisi cerita,” kata Janney, yang memainkan ibu kasar Harding dalam filem tersebut, semasa ucapan penerimaannya.

Janney berkata apa yang dia suka tentang filem itu adalah membenarkan pelakon dan krew untuk “menceritakan kisah tentang kelas di Amerika, menceritakan kisah tentang orang yang tidak disengajakan, menceritakan kisah tentang seorang wanita yang tidak berpelukan untuk keperibadiannya, menceritakan kisah tentang kebenaran dan persepsi kebenaran dalam media dan kebenaran yang kita semua katakan kepada diri sendiri apabila kita bangun tidur setiap pagi dan keluar dan hidup kita. “

Gambar: 75th Annual Golden Globe Awards - Arrivals
Tonya Harding menghadiri Anugerah Golden Globe Tahunan ke-75 di The Beverly Hilton Hotel pada 7 Januari 2018 di Beverly Hills, California..Frazer Harrison / Getty Images

Pelepasan “I, Tonya” bermakna kembali kepada perhatian Harding, lebih daripada dua dekad selepas plot terkenal yang dipimpin oleh bekas suami Jeff Gillooly untuk mencederakan saingannya, Nancy Kerrigan. Pada bulan Disember, dia berjalan di permaidani merah di perdana filem Los Angeles.

Lihat apa yang masuk (dan ke!) Anugerah Golden Globe

05.05.201801:54