Tonton Dean Cain mengingati tentang ‘Beverly Hills, 90210’ peranan 25 tahun kemudian

Dean Cain menonjol sebagai Superman pada “Lois & Clark” – tetapi “Beverly Hills, 90210” peminat mengingati pelakon dari peranan 1992 pada sabun remaja Fox, satu tahun sebelum gilirannya sebagai superhero skrin kecil.

Cain memainkan Rick, seorang pelajar Amerika yang menganggap Brenda (Shannen Doherty) adalah Perancis ketika jalan mereka menyeberang di Paris – Brenda bermain bersama dan dipaksa untuk mengekalkan suasana ketika mereka bertemu lagi di Beverly Hills beberapa episod kemudian.

Flashback: Dean Cain membuka peluang untuk bermain Rick di ‘Beverly Hills, 90210’

19.09.201703:05

“Reek,” ketika dia memanggilnya dalam aksen Perancis yang kurang meyakinkan, dipukul – dan terus mengejarnya walaupun dia mengatakan kepadanya kebenaran. Tetapi Rick ternyata bertentangan dengan dia, budak lelaki yang jahat, Dylan, dan dia akan dimatikan selepas melihatnya ikatan dengan ayahnya dan melakukan duet yang patut dicangkul.

Kain baru-baru ini duduk dengan HARI INI untuk mengenang masa beliau di “90210,” 25 tahun kemudian.

“Inilah perkara yang pelik mengenai persembahan itu: Saya sepatutnya berpisah dengan wataknya, apabila saya mendapati bahawa dia adalah penipuan dan dia berbohong kepada saya,” kata Cain. “Tetapi Shannen tidak mahu perkara itu berlaku, dia tidak mahu seorang bintang tamu berpisah dengannya, jadi mereka memalingkan saya ke dalam dork.”

Beliau menambah, “Dan pada hari yang saya baca skrip itu, di mana tiba-tiba saya perlu menyanyi, hati saya berhenti, saya suka, adakah anda bercanda? Sehingga hari ini, saudara saya merasakan saya. Melangkah ke tahap yang begitu tinggi pada persembahan itu. “

BEVERLY HILLS 90210, (from left): Shannen Doherty, Dean Cain, (Season 3), 1990-2000. (C) Aaron Spellin
Aaron Spelling Prods / Courtesy Everett Collection

Malah, dia berkata Doherty sama-sama malu dengan arc cerita, dan mereka telah bercanda mengenainya sejak itu.

“Shannen tidak mempunyai jurulatih aksen,” katanya. “Dia hanya bersayap, dia seperti malu seperti mana-mana orang, dia seperti telah meninggal dunia mengenai aksen Perancis itu kerana saya hendak menyanyi, yang benar-benar dipermalukan, jadi kami berseronok dengannya.”

Walaupun Cain bermain saingan romantis watak Luke Perry, Dylan, Cain berkongsi kenangan sambutan hangat Perry ketika dia tiba di set.

LUKE PERRY & SHANNEN DOHERTY BEVERLY HILLS 90210 (1994)
Foto Saham Alamy

“Luke Perry berusaha untuk datang kepada saya,” katanya. “Kami tidak menembak apa-apa bersama-sama, dia datang kepada saya dan berkata, ‘Hey Dean, senang bertemu dengan anda. Kami benar-benar menghargai apa yang anda lakukan pada persembahan. Terima kasih banyak, terima kasih kerana berada di sini bersama kami. Saya fikir, itu luar biasa mengalu-alukan, dan Jason Priestley melakukan perkara yang sama dan saya menggunakannya, setiap kali saya mempunyai persembahan, atau seseorang datang dalam pertunjukan saya, saya memastikan semua orang berasa selesa dan dialu-alukan kerana ia adalah pasukan besar usaha. “

Apabila Cain melihat peminat memaparkan imej “Rick” di media sosial, dia mengingati masa itu dengan sayang.

“Saya boleh tahu sama ada seseorang benar-benar mengikuti kerjaya saya jika mereka memanggil saya Rick,” katanya. “Seperti, ‘Saya suka anda sebagai Superman, tetapi saya menyayangimu sebagai Reek.'”

BERKAITAN: 12 perkara yang kami pelajari mengenai Dean Cain – ketika dia mengambil anak anjing Charlie untuk berjalan-jalan