The Lemak Yahudi, Josh Ostrovsky, mengenai tuduhan plagiarisme: ‘Saya akan membuatnya betul’

Fenomena sosial media Josh Ostrovsky – lebih dikenali dengan jutaan pengikutnya sebagai @TheFatJewish atau @FJJJew – sedang menangani tuduhan bahawa dia telah mencuri lelucon comedians ‘tanpa taat.

“Internet seperti jakuzi gergasi, anda tahu apa yang saya maksudkan,” kata Ostrovsky kepada Sheinelle Jones. “Terdapat pelbagai jenis kuman, seperti, kita berkongsi segala-galanya.”

Apabila Jones bertanya jika itu bermakna “semuanya adil,” dia menjawab, “Tepat, tetapi jika mereka memukul saya seperti, ‘Itulah kucing saya,’ saya akan membuatnya betul.”

Backlash dan ketenaran tumbuh untuk bintang Instagram ‘The Fat Jewish’

Ogos.23.201505:43

Selepas serangan media negatif, Ostrovsky telah menambah atribusi kepada jawatan Instagramnya dan termasuk alamat e-mel pada akaunnya sendiri untuk menggalakkan pencipta kandungan untuk menuntut kredit.

Ini mungkin tidak cukup untuk memuaskan kritikannya, yang telah bersuara dengan tuduhan plagiarisme dan percaya kredit harus diberikan dari awal. Walaupun mengumpulkan lebih daripada 5.7 juta pengikut di Instagram dan pengikut seperempat juta di Twitter, Ostrovsky telah dituduh berulang kali menggunakan kandungan orang lain tanpa memberi mereka kredit, dan memanfaatkannya dalam proses. Banyak pelawak yang ditubuhkan – termasuk Patton Oswalt, Michael Ian Black dan Doug Stanhope – merosakkan Ostrovsky kerana amalannya, tetapi bantahan itu berkembang menjadi padang demam pada 13 Ogos, apabila ia diturunkan Ostrovsky telah menandatangani kontrak dengan salah satu agensi terkemuka Hollywood, Agensi Seni Kreatif.

https://www.instagram.com/p/undefined

Memakai jubah untuk menyambut Jones untuk wawancara HARI INI, Ostrovsky bercakap tentang bagaimana dia memilih pemegang media sosialnya @TheFatJewish dan @FJJJew. “Ia hanya nama samaran,” katanya kepada HARI INI. “Maksud saya, lihat: saya mempunyai badan Shrek. Tubuh yang biasa-biasa saja adalah badan yang menakjubkan baru.”

Menandatangani kontrak pemodelan yang tidak dijangka, dia juga mempunyai sebuah buku yang keluar dari kejatuhan ini, dan baru berkahwin – walaupun dia tidak menulis tentang isterinya kerana dia, “seperti manusia sebenar.”

Putus sekolah yang pertama kali menjadi virus untuk menyiarkan video YouTube sendiri yang mendahului kelas berbasikal orang-orang kehilangan tempat tinggal di Citi Bikes, Ostrovsky juga menjelaskan bagaimana hidupnya telah berubah sejak itu.

“Pasangan datang kepada saya dan mereka seperti biasa dan mereka seperti, ‘Hei, anda akan menandatangani bayi kami,’ dan saya seperti, ‘Uh, ya, sudah tentu,'” katanya kepada Jones. “Saya suka,” Ini agak gila. “