Tammy Faye kehilangan sebatan palsu kepada kanser

Bekas pengkritik televisyen, Tammy Faye Messner, berkata kehilangan bulu mata tanda dagangannya semasa perjuangannya dengan kanser adalah pengalaman yang membebaskan.

“Saya sedar saya bukan sekadar bulu mata,” kata Messner, sambil menambah bahawa dia terpaku pada orang yang salah. “Seseorang lebih daripada sekadar apa yang anda lihat di luar.”

Messner didiagnosis dengan kanser kolon hampir sedekad yang lalu dan tahun lepas mengumumkan bahawa penyakit itu telah menyebar ke paru-parunya.

Messner berkata dia tidak boleh mengatakan dia bebas kanser dan telah memindai setiap tiga bulan. “Jangan biarkan ketakutan memerintah hidup anda,” katanya. “Hiduplah satu hari pada suatu masa, dan janganlah takut.”

Bekas Tammy Faye Bakker bercerai Jim Bakker pada 1992 ketika dia menjalani hukuman untuk penipuan kewangan. Pasangan ini mengasaskan Kementerian Pelajaran dan Warisan Amerika Syarikat, sebuah pengunduran Kristian.

Messner adalah hakim selebriti untuk pertandingan kecantikan di mana lelaki berpakaian sebagai wanita pada hari Khamis di Lancaster High School. Acara itu mengumpul wang untuk Persatuan Kanser Amerika.