Suster mangsa bunuh diri ‘Dateline’

Kakak seorang lelaki yang disyaki menjadi pemangsa seksual dan yang membunuh dirinya sebagai kamera “Dateline NBC” ditutup di atasnya menyaman NBC Universal Inc. pada hari Isnin untuk $ 105 juta.

Saudara lelaki Patricia Conradt, Bill Conradt Jr, menembak dirinya sendiri November lalu di pinggir bandar Dallas ketika polis mengetuk pintu dan kru kamera untuk majalah berita menunggu di jalanan.

(MSNBC adalah usaha sama antara NBC dan Microsoft.)

Conradt mendakwa abangnya, penolong penolong daerah, membunuh diri selepas dituduh terlibat dalam sembang dalam talian secara seksual dengan orang dewasa yang menyamar sebagai budak lelaki berusia 13 tahun. Dia mendakwa seorang pegawai polis di tempat kejadian menembak memberitahu pengeluar “Dateline”, “Itu akan menjadikan TV baik.”

Rang undang-undang Conradt, 57, menjadi sasaran siri yang dipanggil “Untuk Menangkap Pemangsa” di mana NBC dan kumpulan aktivis Perverted Justice ditubuhkan selama empat hari November lalu di rumah dua tingkat di Murphy, Texas. Kakitangan Keadilan yang dicerca ditimbulkan sebagai lelaki dan perempuan dalam talian dan mengatur untuk bertemu lelaki di sana.

Dua belas lelaki telah ditangkap, tetapi peguam daerah enggan mendakwa salah seorang daripada mereka, mengatakan banyak kes-kes yang dicemari oleh penglibatan amatur. Dan pengurus bandar dipecat kerana meluluskan susunan tanpa memberitahu walikota atau majlis bandar.

NBC dan Perverted Justice telah mencatatkan operasi serupa di bandar-bandar lain, dan rangkaian mengatakan bahawa persembahan itu tidak mempunyai masalah yang sama di tempat lain yang dihasilkan di Murphy.

“Kami belum menerima tuntutan undang-undang itu, tetapi kami merancang untuk mempertahankan diri dengan penuh semangat kerana kami percaya tuntutan dalam tuntutan itu benar-benar tanpa merit,” kata Jenny Tartikoff, jurucakap NBC Universal.

Patricia Conradt menuduh NBC Universal terlibat dalam corak aktiviti penangkapan dengan menyuap polis di seluruh negara untuk membiarkannya menonton filem dengan suspek yang menarik kepada rumah di mana ia telah menubuhkan kamera.

Dia berkata dalam tuntutan mahkamah bahawa NBC “mengetuk” polis untuk menangkap abangnya di rumahnya selepas dia gagal muncul di rumah yang dicincang 35 batu jauhnya.

Conradt berkata abangnya tidak dapat mempertahankan dirinya apabila polis, pekerja NBC dan rakan-rakannya menyerang halamannya, mewujudkan hubungan antara NBC dan adiknya yang serupa dengan hubungan penjaga penjara dengan seorang penghuni.

“Bunuh diri itu cukup dapat dijangka,” tuntutannya dibacakan. “Pada masa ini, defendan memakai jubah seorang pegawai negeri dan Bill memakai belenggu tahanan. Setelah menceroboh dan menceroboh harta Bill untuk menyiarkan tontonan kepada berjuta-juta, defendan tidak lagi mengambil langkah untuk melindunginya daripada yang diterima oleh seorang gladiator atau lembu jantan. “

NBC “lebih peduli dengan keuntungannya sendiri daripada pedofilia,” katanya dalam tuntutan mahkamah yang difailkan di Mahkamah Daerah A.S. di New York, di mana rangkaian itu berasaskan.

Loading...