Stephen Colbert menjadi liar dengan penulis Maurice Sendak

Hanya sedikit yang dapat berdiri dengan Stephen Colbert ketika dia dalam watak penuh “Colbert Report”, tetapi ternyata, pengarang asal Maurice Sendak memberikan sebegitu baik.

Itulah pelajaran “Laporkan” penonton belajar minggu ini kerana Colbert mengalu-alukan lelaki itu di belakang klasik kanak-kanak “Where The Wild Things Are” untuk menunjukkannya untuk wawancara dua bahagian.

Di bahagian pertama, yang ditayangkan pada malam Selasa, Colbert dan Sendak menukar siri barbs pesat yang menumpukan kepada kanak-kanak.

“(Kanak-kanak) hanya membuang masa mereka sehingga kita pergi dan kemudian mereka mendapat barangan kami,” jelas Colbert. “Mereka mengambil tempat kami.”

“Ini satu pandangan yang menarik,” kata Sendak. “Tidak menarik kepada saya, terutamanya …”

Bukannya Sendak melekat pada anak-anak dengan caturnya. Ketika dia kemudiannya mendedahkan, dia suka mereka tentang “sedikit dan jauh di antara” kerana dia suka orang dewasa. Sekiranya itu kelihatan seperti ganjil dari pengarang kanak-kanak, dia juga mengkritik Colbert bahawa, “Saya tidak bersedia untuk membuat kanak-kanak bahagia!”

Susulan malam Rabu membuat detik-detik Selasa kelihatan jinak. Semasa bahagian dua wawancara, atau sebagai Colbert memanggilnya, “The Grim Colberty Tales,” tuan rumah mengilhami pengarang berusia 83 tahun itu untuk membantah, menyanyi dan memberi penanda ajaib cuba ajaib.

Sendak pertama memberi kesan kepada penulis klasik kiddie lain. Dia mengambil “Telur Hijau dan Ham”? “Baik.” Dan “Berikan Tikus Cookie”? “Ugh.”

“Saya bersama anda pada satu,” kata Colbert. “Anda tidak sepatutnya memberikan tetikus kepada tetikus. Tikus perlu mendapat cookie.”

Atau hanya pergi dengan pilihan Sendak: “Anda harus membuka pintu dan berkata, ‘Keluarlah dari rumah saya!'”

Kemudian, Sendak menetapkan tugas untuk memberi wawancara kepada saudara-saudara beberapa petua ilustrasi, tetapi ia juga mengambil giliran yang aneh.

“Anda pernah menghidu penanda?” Colbert bertanya.

“Tidak. Adakah itu perkara yang baik?” Sendak membalas sambil menghidu penanda.

“Ia tinggi tinggi,” tuan rumah ditembak kembali.

Yang mungkin hanya menjelaskan kehendak tiba-tiba Sendak untuk memecahkan beberapa bar “Saya masih ingat Pearl Harbor … yadda-da-da-da-da.”

Apa yang anda fikir tentang Colbert dan seterusnya dengan Sendak? Kongsi pemikiran anda di halaman Facebook kami.

 

Kandungan yang berkaitan:

  • Colbert menangguhkan kempen Cain, tetapi Stewart menyimpan Super PAC
  • Stephen Colbert menimbulkan Kain di South Carolina
  • Stephen Colbert menunjukkan kemahiran baletnya
  • Stephen Colbert dan Toby Keith menyanyikan ‘The Star-Spangled Banner’
  • Lebih banyak lagi Stephen Colbert dan “Laporan Colbert” di The Clicker