Soalan laser penyingkiran rambut anda, jawab!

Hari ini

Selepas melihat Kathie Lee dan Hoda mendapatkan lasered dan diangkat, hidup dalam acara “Needles, Knives or Nothing” jam keempat, anda menghantar pertanyaan kepada anda mengenai Facebook mengenai pengalihan rambut laser. Anda ingin tahu mengenai nada kulit, kos dan keberkesanan, paling penting. Dr. Jeanine Downie, seorang pakar dermatologi yang juga pakar dalam sclerotherapy, mempunyai jawapan anda!

Q. Berapa kali diperlukan untuk menyingkirkan rambut apabila anda mempunyai rambut laser? Melinda 

A. Ia bergantung pada betapa tebal rambut anda dan di mana ia berada di badan anda. Kawasan yang diantarkan secara hormon (bibir atas, dagu) boleh mengambil masa lebih lama daripada kaki apabila hormon mempengaruhi pertumbuhan rambut di kawasan ini. Biasanya, ia adalah 14 sesi rawatan dengan tiga bulan dan kemudian enam sesi rawatan dengan enam bulan untuk orang melihat penjelasan. Setiap orang berbeza. Bottom line: Penyingkiran rambut laser mengambil masa bertahun-tahun, dan berdasarkan bagaimana popularnya, ia berbaloi. 

Hari ini

S. Seberapa berkesan penghapusan rambut laser untuk wanita dengan zaitun untuk kulit gelap? Saya mahu melakukan kaki saya, tetapi nampaknya laser menangkap pigmentasi gelap dan bukan folikel rambut? Meghan 

A. Ia sangat berkesan untuk zaitun untuk kulit gelap, yang merupakan nada kulit saya. Anda mesti mencari doktor yang mempunyai mesin yang selamat untuk jenis kulit yang lebih gelap. Biasanya saya cadangkan Lyra oleh Cutera atau Lase lembut oleh Candela. Saya perlu melihat anda menilai anda, tetapi pastikan doktor itu mendapat sijil papan dan mempunyai pesakit laser lain yang berkongsi kulit anda. 

Q. Saya diberitahu saya adalah calon yang sempurna untuk penyingkiran rambut laser: rambut kasar dan kulit yang saksama. Bagaimanakah saya tahu di mana untuk menyelesaikannya? Apa-apa sahaja yang saya perlu bayar? Harga setiap orang adalah berbeza, tetapi itu bermakna rawatan dan keputusan juga berbeza? Courtney 

A. Dapatkan rawatan yang dilakukan dengan ahli dermatologi yang disahkan oleh lembaga yang anda dirujuk, lebih disukai oleh rakan atau ahli keluarga yang telah menggunakannya. Dengan harga, anda mendapat apa yang anda bayar! Berhati-hati untuk penyokong bawah!

S. Adakah terdapat 100% kaedah bebas nyeri laser untuk penyingkiran rambut? Rachel 

A. Tidak, tidak ada apa-apa 100% tanpa rasa sakit dengan apa-apa prosedur kosmetik. Saya fikir ia menyengat, tetapi berbaloi. Saya mempunyai lelaki dalam amalan saya yang merosot dengan rasa sakit dan yang lain tidak merasa apa-apa.

Q. Rambut saya ingin menyingkirkan adalah berambut perang. Mereka memberitahu saya bahawa penyingkiran laser tidak akan berfungsi pada rambut berambut perang. Apakah kaedah terbaik untuk membuangnya? Melody 

A. Laser tidak boleh dipercayai pada rambut berambut perang. Ujian patch pada satu kawasan selama empat bulan sebelum anda membuat keputusan. Jika tidak, threading, waxing dan sugaring semua kerja.

Q. Apa yang lebih berkesan, laser hair removal atau elektrolisis? Leah 

A. Pembuangan rambut laser adalah kekal; elektrolisis tidak. Kedua-dua mengambil selamanya dan elektrolisis lebih menyakitkan juga.

Lebih banyak:Kathie Lee dan Hoda mendapatkan lasered dan diangkat, hidup 

Kathie Lee ke Natalie: ‘Back off, Barbie’ 

Pernahkah anda ‘overdone it,’ kecantikan yang bijak?

‘Bro-tox,’ ‘manity’ dan trend baru dalam pembedahan plastik lelaki 

Ingin memanjakan perkahwinan anda? Cuba ‘bermain-main’