Seorang guru kelas 3 mengubah bilik darjahnya ke Hogwarts – dan ia menakjubkan

Bayangkan bersiap untuk memulakan gred ketiga apabila surat misteri tiba di mel. Anda membukanya untuk mendapati bahawa anda telah diterima di Sekolah Hogwarts Sihir dan Wizardry.

Nah, versi sekolah rendah yang mengagumkan, iaitu…

Tressa Bargella, seorang guru di Pennsylvania, menghabiskan lebih dari 70 jam menyiapkan bilik darjah untuk anak-anaknya dengan semangat J.K. Buku-buku dan filem Rowling’s “Harry Potter”. Hasilnya sangat menarik.

Klik anak panah untuk menatal semua foto.

https://www.instagram.com/p/Bm6JmYtHIby

25 pelajar di kelas Bargella di Valley View Intermediate School di bandar Archblad menyukainya.

“Ketika mereka mula-mula masuk, mata mereka sangat besar. Mulut mereka terbuka. Mereka tidak tahu ke mana harus melihat dulu, “kata Bargella HARI INI. “Ia sangat keren melihat keseronokan mereka.”

Anak-anak muda masing-masing menerima surat kemasukan gaya Hogwarts (tangan yang dibuat di kertas kertas) dan tiket kereta api dengan paket orientasi mereka.

Setiap student (err, wizard-in-training) received a magical acceptance letter.
Setiap pelajar (err, wizard-in-training) menerima surat penerimaan ajaib.Tressa Bargella

Untuk membuat bilik darjahnya menarik dan bersenang-senang, pendidik yang mencipta menghiasinya dengan perapian palsu, sarung kaki elf rumah, burung hantu, lilin terapung (menyerupai Dewan Besar Hogwarts), dan juga haiwan kelas yang unik: Buku Monster Monsters.

Bilik itu akan mempunyai apa-apa penggemar Rowling dengan kagum.

Klik anak panah untuk menatal semua foto.

https://www.instagram.com/p/Bm6wpKhHEEH

Projek itu adalah buruh cinta kepada Bargella, yang mengakui bahawa dia menghabiskan hampir seluruh kerajinan musim panas dan membuat sesuatu di rumah.

“Sekali bulan Ogos, saya menghabiskan sebahagian besar minggu terakhir dalam kelas yang bekerja 12 jam sehari,” kata Bargella.

Dia menganggarkan dia menghabiskan sekurang-kurangnya 70 jam memecat kelasnya, tidak mengira masa dia menghabiskan ping dan membuat sesuatu di rumah.

https://www.instagram.com/p/Bm6xeh7H9T9

Bargella, yang mengajar tadika selama 13 tahun sebelum beralih kepada gred ketiga dua tahun yang lalu, membayar untuk hiasan dengan wang sendiri, bergantung pada kerajinan pembekalan dari Amazon dan pasar lambak dan penjualan halaman untuk barang-barang seperti koper-koper lama dan perhiasan lain.

Berdasarkan reaksi pelajarnya, usaha itu amat bernilai. Beliau berkata, beberapa pelajarnya tidak mahu keluar selepas hari pertama kelas!

Klik anak panah untuk menatal semua foto.

https://www.instagram.com/p/Bm6PK4dnKSL

Ini adalah tahun kedua Bargella mencipta bilik bertema Hogwarts, dan dia menggabungkan buku-buku ke dalam pengajarannya sepanjang tahun.

Pelajar diberi gelas dan tongkat pada hari pertama sekolah, dan Bargella juga mempunyai topi menyortir, topi penyihir ajaib yang menyusun pelajar ke salah satu daripada empat rumah Hogwarts yang berbeza. (Dia juga memainkan kesan bunyi melalui penceramah Bluetooth kelasnya untuk menambah keajaiban.)

Di dinding adalah petikan yang mengilhamkan, termasuk satu dari Potter yang berbunyi: “Bekerja keras adalah penting, tetapi ada sesuatu yang lebih penting: percaya kepada diri sendiri.”

https://www.instagram.com/p/Bl3z-HCAeOk

“Aspek ajaib mengejutkan rasa ingin tahu mereka, tetapi ia sangat relatable,” jelasnya. “Harry bergelut dengan banyak perkara yang sama perjuangan lapan atau sembilan tahun dengan, seperti buli, kehidupan rumah, dan persahabatan.”

Tambahan pula, Bargella menambah, tema-tema dalam siri hit Rowling adalah perkara-perkara yang kita semua boleh memasukkan dalam kehidupan seharian kita: “Keberanian, kesetiaan, persahabatan: Kesemua cita-cita itu adalah di setiap halaman.”

Buku audio baru ‘Harry Potter’ yang dikeluarkan oleh Audible dan Pottermore

09.09.201800:57