Sekuel ‘Graduan’ untuk memulihkan Puan Robinson

Inilah untuk anda – Puan Robinson sudah kembali.

Penulis elusive Amerika Charles Webb mengatakan hari Rabu ia telah menandatangani perjanjian penerbitan untuk sekuel novelnya “The Graduate,” yang memperkenalkan segitiga cinta yang mengesankan dari dua belas tokoh Benjamin Braddock, Elaine kekasihnya dan ibunya yang menggoda, Puan Robinson.

Penyesuaian filem 1967, yang diarahkan oleh Mike Nichols, membuat bintang Dustin Hoffman dan mencipta ikon skrin dalam Puan Robinson Anne Bancroft.

Kini, Webb bersedia untuk mendedahkan nasib wataknya.

“Ia agak lama sehingga saya dapat mengetahui apa yang mereka lakukan seterusnya,” katanya.

“Home School” memungut nyawa Braddock dan Elaine kira-kira 10 tahun, tinggal di New York dengan dua anak mereka dan berusaha untuk menjaga Puan Robinson di teluk.

Random House berkata ia merancang untuk menerbitkan buku di Britain pada bulan Jun 2007. Ia mempunyai hak dunia untuk novel itu, tetapi belum mengumumkan tarikh penerbitan A.S.. Stuart Applebaum, jurucakap bahagian Random House di A.S., berkata penerbit masih menunggu untuk melihat bahan dari buku baru itu sebelum membuat sebarang keputusan.

Paul Sidey, editor di cetak Hutchinson Random House, berkata buku itu “pendek, tajam dan sangat lucu. Dan ada yang menggembirakan untuk ibu mertua dari neraka. “

Cerita cerita klasik mempunyai rekod bercampur. Scarlett, Alexandra Ripley, yang diluluskan oleh Margaret Mitchell yang “Gone With the Wind”, keluar pada tahun 1991 dan menjual berjuta-juta salinan, tetapi dengan cepat dilupakan. “As Time Goes By,” sekuel “Casablanca” yang diterbitkan pada tahun 1998, menarik sedikit minat.

Webb berkata dia menerima $ 56,000 untuk buku itu, jumlah yang sederhana diperlukan dengan jelas. Beliau telah menjalani kehidupan perjalanan dan memberikan banyak kekayaannya sejak mendapat kemasyhuran dengan novel pertamanya.

Pengarang hampir tiada tempat tinggalAwal tahun ini, Webb menghadapi pengusiran dari apartmennya di Hove di selatan England kerana sewa tidak dibayar.

Webb, 66, berkata ia adalah ancaman kehilangan tempat tinggal bagi dirinya dan rakannya selama 40 tahun – seorang wanita yang bernama Fred – yang mendorongnya untuk mendekati penerbit dengan novel yang telah beliau kerjakan selama beberapa tahun.

“Saya ada seorang lelaki di California yang menasihati saya dan dia berkata, ‘Jangan tunggu sehingga selesai. Anda akan menyelesaikannya di jalan, “kata Webb. “Jadi saya menjualnya sebelum saya mahu.”

Versi filem “The Graduate” membuat berjuta-juta, tetapi Webb tidak mendapat bahagian hak filem dan tidak menerima apa-apa wang.

“Dengan belas kasihan saya tidak ditulis dalam perjanjian itu,” kata Webb mengenai filem itu. “Tiada siapa yang memahami mengapa saya berasa begitu lega, tetapi saya mengira usia panjang saya tidak akan disapu. Saya dan isteri saya telah melakukan banyak perkara yang tidak akan dilakukan jika kita orang kaya.

“Saya tidak akan mendapat penulisan ini. Saya akan mengira wang saya dan bukannya mendidik anak-anak saya, “katanya.

Ditanya mengenai kesepakatan filem yang mungkin untuk sekuel itu, Webb berkata beliau bercadang untuk mendapatkan nasihat undang-undang mengenai sama ada dia memegang hak cipta kepada watak-watak filem itu, atau sama ada hak itu telah ditandatangani dengan hak kepada filem “The Graduate” Syarikat media Perancis Canal Plus.

Pada tahun 1988, Webb berkata dia hampir miskin, tinggal di luar sebuah van di Williamstown, Mass. Dia diberi perlindungan oleh seorang wanita di Connecticut yang telah membaca nasibnya, tetapi tidak lama kemudian.

“Ia tidak adil untuk mengatakan bahawa dia melemparkan kami,” kata Webb pada masa itu. “Terdapat perbezaan pendapat mengenai nudisme.”

Pasangan itu berpindah ke Britain pada tahun 2000. Sejak itu, Webb telah menghabiskan banyak masa untuk merawat Fred, yang mengalami kerosakan saraf pada 2001.

Webb berkata dia sedang pulih, dan dia terus menulis. Pada tahun 2001, beliau menerbitkan novel “New Cardiff,” yang dibuat dalam filem “Hope Springs,” yang dibintangi oleh Colin Firth dan Heather Graham.

Beliau berkata beliau mempunyai beberapa drama yang tidak diproduksinya dan koleksi cerita pendek yang diharapkannya juga akan dikeluarkan.

“Home School” didasarkan pada pengalaman Webb sendiri untuk menarik anak-anaknya keluar dari sistem sekolah California pada 1970-an.

“Tidak banyak orang yang mengambilnya, tetapi tajuk ‘The Graduate’ sepatutnya menyampaikan tentang pendidikan,” katanya. “Benjamin disenchanted dengan pendidikan, dan apabila anak-anaknya memasuki sistem dia mendapati ia tidak dapat ditanggung.”