‘Saya rasa anda disini setiap hari’: Alan Thicke diingati oleh keluarga 1 tahun selepas kematian

Tahun lepas, satu generasi penonton TV meratapi kehilangan seorang tokoh ayah pada skrin ketika Alan Thicke meninggal dunia pada usia 69 tahun.

Tetapi untuk Carter Thicke, kerugian itu lebih besar. Pelakon “Growing Pains” adalah ayahnya yang sebenarnya – dan juga lelaki yang dia panggil sahabatnya.

Rabu menandakan satu tahun sejak kematian bintang itu, dan Carter mengambil masa untuk berkongsi penghormatan dengan peminat bapanya.

Sukar untuk percaya ia sudah setahun. Beberapa hari ia merasakan ia hanya semalam dan hari-hari lain merasakan seperti tahun-tahun. Tidak ada yang benar-benar boleh menggambarkan kerugian, tetapi saya rasa anda di sini setiap hari dalam hidup saya dan saya berterima kasih kepada anda untuk itu. Saya terlepas kawan dan rakan kongsi saya dalam jenayah. Saya suka anda Pops ❤️

Pos yang dikongsi oleh CARTER THICKE (@carter_thicke) pada

“Sukar untuk mempercayai ia sudah setahun,” tulis pemain berusia 20 tahun itu dalam sebuah kapsyen di Instagram. “Beberapa hari ia merasakan ia hanya semalam dan hari-hari lain merasakan seperti tahun-tahunnya.”

Mesej itu mengiringi gambar kemunculan manis dari pasangan dari ketika Carter adalah seorang budak lelaki.

Alan Thicke, ayah TV yang dikasihi, bercakap tentang ayah, keibubapaan

Disember.14.201603:16

Carter bersama ayahnya tidak lama sebelum kematiannya. Pada 13 Disember 2016, mereka bermain hoki bersama apabila pelakon itu tiba-tiba runtuh. Dia dikejarkan ke sebuah hospital di Burbank, California, di mana dia kemudian meninggal akibat aorta yang pecah.

“Tidak ada yang benar-benar boleh menggambarkan kerugian, tetapi saya rasa anda di sini setiap hari dalam hidup saya dan saya berterima kasih atas hal itu,” Carter meneruskan. “Saya terlepas kawan baik saya dan rakan kongsi dalam jenayah. Saya suka anda Pops.”

Bapa dan rakan hebat yang pernah saya kenali … dan psuedo-Santa terbaik. Cinta u Pops

Pos yang dikongsi oleh CARTER THICKE (@carter_thicke) pada

Carter bukanlah satu-satunya ahli keluarga untuk dibawa ke media sosial untuk momen kenangan. Isteri Alan, Tanya Thicke, turut berkongsi foto dan kata-katanya sendiri Rabu.

“Sudah 1 tahun hari ini – bagaimana saya merindui sahabat, suami, sahabat terbaik dalam segala hal,” tulisnya. “Lubang di hati saya masih belum sembuh, tetapi saya tahu anda masih bersamaku, saya tidak sabar untuk melihat jalan yang telah dirancang oleh tuhan untuk saya, suatu hari nanti kita akan bersatu semula.”

Dia menandatangani tweet itu dengan pengakuan cinta “selalu & selama-lamanya”.